Mörkare

5.10.2012 12:23
"Det fanns många bilder som han ofta tänkt att han borde plocka bort. Det som hindrat honom från att göra det var tanken att det fanns något vansinnigt och ynkligt över att vilja censurera sitt eget fotoalbum. Som om det skulle gå att ändra på historien genom att retuschera sina minnen. Som om det var någon vits att förneka en enda sekund av det som varit."
Ja, också jag läser "Gräset är mörkare på andra sidan" av Kaj Korkea-aho.

Lekparkseffekten

7.10.2012 20:49
Länge trodde jag om mig själv att jag skulle lära mig perfekt finska när jag flyttade till huvudstaden. Snabbt fick jag omvärdera mina höga tankar om mitt eget språköra.
Länge trodde jag att det inte fanns några sociala skillnader mellan finskspråkiga och svenskspråkiga och att jag som är så bra på att uppfatta sociala koder inte skulle ha några problem att klara mig socialt i grupp lika bra på finska som på svenska. Också där hade jag fel.
Jag har minglat med vilt främmande människor i femton olika länder men ingenstans har jag har jag ordlöst fått be så mycket om ursäkt för min existens som i det öppna dagiset som ligger tvärs över vägen från oss. Sällan har jag känt mig så udda som där bland legohus, småbilar och barbiedockor. Som en känguru i Pyhäjoki.
Och ändå är alla föräldrar så klart bara rara och hyggliga.
Men lekparkseffekten skonar ingen.

Bara jag?

10.10.2012 2:51
Är det bara jag, eller är den här hösten ovanligt varm, fin och överlag trevlig?

Mikropaus

15.10.2012 13:22
Blir det småtrist på jobbet kan jag alltid gå in i Erikas rum en stund, ta ett valfritt nyord ur "Teds nya ord", skratta ögonen våta och gå tillbaka till mitt rum som en lite gladare människa.
Ett exempel:
Betlehemmabio (Betlehem och hemmabio) =  ”En teknisk pryl som är så modern och fantastisk att den lyser som en stjärna på himmelen och får dina kompisar att vallfärda till ditt hem för att beundra den.”

Grabbarna

15.10.2012 13:26
De här två har ju såklart blivit BFF:s under tiden jag jobbat heltid. Inte mig emot, de gör ju sig så bra ihop!

Nu förstår jag

15.10.2012 20:09
Så här skriver Alex och plötsligt förstår jag. Raamt bor i städskrubben.
Vet ni vad jag avskyr mest av allt? Det är när det rasar grejer i städskrubben. Jag hatar ljudet av ras i städkrubben. Och det rasar ju alltid något. Jag kan inte komma ihåg en enda gång då jag varit där inne och hämtat något utan att hela skåpet ramlat ut samtidigt. Jag har länge trott att det vilat en förbannelse över platsen – rör något och allt rasar ihop framför dina ögon! Att det bott en ondska i det där utrymmet och att den ondskan manifesterar sig genom ras.

Systerstudie

21.10.2012 15:22
Lite innan jag skulle fylla tolv år flyttade en liten klimp hem till oss. Så här ser hon ut nu för tiden!

Drawback

22.10.2012 8:40
Det sämsta med att inte bo i Österbotten är att våra framtida barnbarn inte kommer att ha någon österbottnisk småstad att komma till för att spendera avkopplande höstlov i.
Linus
Linus
Linus

Nio, nästan tio

23.10.2012 19:17
Nedan en studie i vad man kan när man är nio månader, nästan tio.
a) i svepande rörelser högtidligt se till att människor i ens närhet vet var i rummet lampan finns
b) stå stadigt utan stöd (och ta ett stapplande steg) (edit 21:07 Han tog just fyra steg!)

Aldrig stilla

26.10.2012 10:02
Vår son är aldrig stilla. Aldrig aldrig stilla. Han är en raket och totalt respektlös inför allt och alla.
Det här är mycket nytt för mig. Och mycket utmattande. Han vill dessutom så förskräckligt mycket att nöjd nog är ett av de adjektivt jag rätt sent skulle välja för att beskriva hans personligthet. Vill han ha en matkniv där han sitter vid matbordet skriker han och kränger sig tills han får den.
Så här inför alla vintersjukor som ju med all säkerhet kommer att drabba oss vill jag också passa på att glädja mig över att han nästan bara varit frisk hittills. En liten tredagarsfeber och några lindriga snuvor är allt.
Att sånt.

Vinter ett tre

30.10.2012 21:41
Ibland tänker jag följande tanke tyst för mig själv:
Låt det inte falla en endaste snöflinga till under vintern som komma skall.
Men jag är noga att komplettera mig själv så här:
Bara det inte blir så förskräckligt kallt så orkar vi nog.

Snappertuna skärgård

10.10.2012 12:47


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy