#squad goals achieved

13.7.2017 9:42

I vanlig ordning tillbringar vi största delen av den gemensamma ledigheten ute på holmen.

I många år har jag beklagat mig (mest inombords men också lite högljutt ibland) över att avståndet är så långt till min barndoms somrar och de människor som finns där. Den här sommaren gick det plötsligt så att min yngsta syster bor i Ekenäs och är med i Raseborgs sommarteater. Medan min äldsta syster med familj har gått och skaffat sig ett sommarställe i närheten.

Det betyder inte att vi ses ofta (avstånd, tidtabeller, båtresor, avsaknad av bil, program som krockar) men vi KAN träffas OM vi vill UTAN att sitta sju timmar i bil.

Foto: Linus
Foto: Linus

Rödmylla och regn

13.7.2017 10:10

För ungefär tretton år sedan, när vi målade vår pyttelilla stuga på holmen för första gången ville jag att den skulle vara mörkröd, så där som de riktigt gamla trähusen på holmarna omkring är. Olika omständigheter gjorde att vi målade stugan grå. Trodde vi. För efter bara en halv målad sida eller så var det uppenbart att färgen var ljusblå.

Nu efter tretton år tyckte vi att vi med gott samvete kunde måla stugan igen (målfärgen hade ju faktiskt slitits och börjat mörkna på några ställen). Efter en blixtvisit på K-järn kom vi ut till holmen med många liter rödmyllefärgad målfärg.

Vi har ännu karmar och knutar kvar (lite svårt att motivera sig där) men jag är helnöjd!

Foto: Christa
Foto: Christa
Foto: Christa

Kusinhjälp

13.7.2017 12:24

De där dagarna av sommarlovet när det räcker att barnen tittar på varandra för att ett fullskaligt krig ska bryta ut är kusinbesök den bästa medicinen (och vapenvilan).

Foto: Christa

Sommarböckerna

14.7.2017 13:21

Det jag läst för nöjes skull hittills i sommar:

Naondel av Maria Turtschaninoff (Tänk att denna fantastiska bok legat orörd på mitt bord i arbetsrummet i ett år. Skäms på mig.)

Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie (Tack Liisa för tipset! Mycket trevlig läsning men vet inte om jag tyckte om slutet.)

Maskarna på Carmine Street av Håkan Nesser (Ganska trevlig psykologisk triller men tyckte mycket mer om Kära Agnes, den första bok jag läste av Nesser.)

Så har jag bland annat också läst alla fyra delarna i Mitt livsfarliga liv av Ann Caroline Håkans och Mia Nilsson åt barnen. De gillade mycket.

Foto: Christa
Böckerna på bilden har bara delvis med böckerna jag läst att göra.
Foto: Christa
Gamla veckotidningar är såklart också bra sommarlovsläsning.
Foto: Christa
Jag har gjort ett "eget rum" åt mig på stugan. Det är ett enkel säng och en byrå, en spegel och en hylla, avskärmad med en liten tyllgardin.

Landat igen

19.7.2017 23:00

Efter en avstickare i stan, en underbar helg med fruhippa i Vasa och Pori Jazz i Björneborg (den helgen förtjänar ett eget blogginlägg) och ett pitstop vid tvättberget hemma är vi tillbaka ute på holmen.

Syskongrälen tar aldrig slut.

Parallellt konstaterar jag igen att jag numera kan sälla mig till skaran som tycker att det är genuint avkopplande att laga mat och diska i rätt primitiva förhållanden (okej vi har el och rinnande kallt vatten). Kanske spelar jag en bra låt mellan varven, kanske lyssnar jag på radio en liten stund. Så går dagarna ute på holmen.

Foto: Christa
Foto: Christa
Foto: Christa


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy