Enhetens apostel

5.4.2011 14:37
Läs min intervju med Peter Halldorf i nästa Kyrkpressen.

Det största hindret för att de kristna kyrkorna ska kunna acceptera varandra tror Halldorf ligger i maktfrågor.

– När det kommer till kritan handlar det om maktlystnad och självgodhet, som tyvärr oftast finns bland oss som ledare och inte så mycket bland folket i gemen. Om man ska vara uppriktig bottnar det i frågor om vem som är störst och vem som har mest rätt. Det är det som är det stora hindret – att vi inte på djupet vill omvända oss.

Christa Mickelsson

Brunch

9.4.2011 14:42

Christa
Christa
Christa

Swingen

9.4.2011 14:46
Hittade den här i arkiven och funderar på att kröna den till sommarens bästa bild.
Christa

Mer årstidskorrekt

11.4.2011 8:13
Linus
Linus
Min röda yllerock kunde jag inte motstå när jag hittade den på Fida i Esbo förra sommaren. Finsk design och utförande, sju euro.

Kär låda

11.4.2011 18:48
Några av de trevligaste sakerna jag fick med mig från farmors gamla hus var två gamla fruktlådor i trä. Jag gissar att de varit i användning på 60-70-talet.

Tjusig, eller hur?
Christa

Restvärme

12.4.2011 12:25
Jag hade precis blivit klar med vinterns stickprojekt* när de här små böckerna dyker upp på redaktionen.
Jag blir alldeles varm och tänker att jag kanske borde sticka en liten babytröja åt någon liten trots att de där mörka kvällarna med sticksömen inte känns lika aktuella längre.
* Ett par vantar åt mig själv och ett par yllebyxor åt Juni. Byxorna skulle passa henne men blev så stora att de får vänta några år. Därför tog projektet också så länge.

Paus avslutad

12.4.2011 12:28
Javisst – min bloggpaus är nu avslutad.
Jag tycker mig ha hittat en balans i min internetanvändning och hoppas fortsätta på den vägen.
Så välkomna tillbaka! Hoppas ni saknat mig åtminstone lite.
Min bloggstatistik januari-april.

Min arbetsdag

13.4.2011 12:58
I dag gick jag på brunch/lunch med ärkebiskopen. Att sånt.
Christa
Drickan
Christa
Maten
Christa
Sällskapet
Christa
Chefen
Christa
Ärkebiskopen

Utställning

14.4.2011 14:35
Lite bildbevis på mina stickningsprojekt.
Christa

På mammas sida

14.4.2011 14:51
Min morfar Hemming med syster Agnes och föräldrar.
Min mormor var näst yngst i en skara på åtta, varav tre dog i tuberkolos.

Missionsstugan

16.4.2011 15:33
Linus är i England på ett fotouppdrag över helgen, och jag beslut mig för att ta barnet under armen och åka till mina hemtrakter. 
Min syster (som studerar medicin i Danmark) har ett mellanhalvår och har jobbat på fabrik i den lilla staden för att skrapa ihop till en jordenruntresa.
Nu fick jag träffa henne innan hon sticker iväg. Vi tog en sväng via Jakobstad där vi gick på Missionsstugan, uträttade lite ärenden och träffade vår underbara faster. En sådan faster borde alla ha!
Christa
Jag och syster Hanna
Christa
På loppisar i mina trakter finns det böcker på svenska ...
Christa
Vi köpte Forrest Gump på VHS för 10 cent. Tre systrar såg och konstaterade av ingen av oss hade sett hela filmen från början till slut tidigare.
Christa
Det visade sig vara marknad i Jakobstad.
Christa
Juni var fascinerad.
Christa
Vi firade en försenad födelsedagsmiddag (ja, jag har fyllt år) med vår faster Ammi.

Fem fingrar

16.4.2011 15:55
Vi har haft glädjen att få hälsa på en ny människa, en av mina äldsta vänners andra barn.

Hon sov sig genom största delen av vårt besök, men var förtjusande ändå.

Det är onekligen så att största delen av våra vänner som fick barn ungefär samtidigt som Juni kom till världen redan har tvåan färdig eller på jäsning. Ibland gör det mig ledsen att Juni inte kommer att få ett syskon väldigt nära i ålder, men å andra sidan njuter jag av livet nu då det blivit lite enklare igen och får satsa mera på mitt yrke och mina intressen.

Myntet har alltid två sidor, visst är det ju så?

Mina varmaste gratulationer till S och E för lilla R, nu är ni en fulländad fyrklöver!
Christa
Christa

Lördagsunderhållning i småstaden

17.4.2011 21:31
Vid islossningstider ställer sig bilarna i rad på forsbyvägen, människorna går ut och belyssnar mullret och beskådar naturkrafterna. 

Och lite festligt var det ju allt.

Underbart inspirerande

17.4.2011 21:39
Jag besökte min goda vän som är nyinflyttad i småstaden och slogs av underbar inredningsinspiration. Hon är så duktig! 

Jag fascineras av att hon alltid ser möjligheter. Det spelar ingen roll att huset är byggt på sjuttiotalet, att platsmattorna är grådaskiga och köksskåpen bruna och gula. 

Så här är inredning konst, när det blir som bäst. Då handlar det inte om pengar eller flärd, utan en ren och äkta förmåga att se och lyfta fram allt det vackra vi omgivs av.

Idols give back

19.4.2011 19:47
Via min kollega fick jag två biljetter hit, men är förhindrad att gå. Vill någon ha dem? Ge en kommentar eller maila mig (christa (at) mickelsson.net, så lottar jag ut biljetterna!

Godis

21.4.2011 12:53
Juni gillar kex och sötsaker men nöjer sig tack och lov med mindre socker för det mesta. När hon kommer åt havregrynen är det kalas!
Linus
Linus

Sratch

21.4.2011 12:55

I fjol höstas hittade jag en fröpåse för 10 cent vid Prisma, satte några i jorden och under vintern har vi sett ett litet chiliträd växa fram. I går skördade vi den första chilin och när t.o.m. Linus tyckte att det var nästan för starkt måste vi ha lyckats!


Med tårarna rinnande längs med kinderna satt vi och förundrades över hur det är möjigt att naturen lyckas skapa smakexplosioner av ett litet litet frö, lite jord, lite vatten och luften vi andas ut. Det är allt bra märkligt.

Linus
Linus

Semester

21.4.2011 12:57
Det är påsk och jag har håller dessutom några dagar vinterledigt. Efter två och en halv intensiva månader på jobb är det faktiskt skönt med en andningspaus.
Linus
Linus köpte lite lättsmält litteratur åt mig från England.

Bostäder!

21.4.2011 13:09

Vi har lite smått börjat fundera på att köpa något eget någonstans i huvudstadsregionen. Vi skulle så gärna ha en liten gräsplätt och åtminstone jag känner inte att det är i Haga vi ska bo jättelänge framöver.

 

Om vi inte hittar något bra, i vår prisklass och max (!) 45 minuter (vilket i kilometer brukar vara ungefär 20) får stan får det vara.

 

Vi kan tänka oss det mesta. Mårtensdahl, Sökö, Nordsjö ...

 

Jag har kanske inte så många läsare från huvudstadsregionen, men om ni kan tipsa om något underbart ställe att bo på blevo jag glad!

 

 

Marianne

21.4.2011 20:20
Efter min slösurfningsfasta har slutat följa med så gott som alla storbloggare. En håller jag kvar, min första kärlek, Ebba von Sydow.

Hon har nyss fått en liten dotter som ska heta Marianne.

Är det inte roligt hur vi inbillar oss att namn är härligt vackra bara för att det har gått två generationer sedan de var populära, som t.ex. Elsa och Ingrid.

Våra föräldrars namn känns , utan att vi riktigt vet varför, lite fåniga.

Därför tycker jag att det är så roligt att vi fick en ny Marianne. Eller en Inga för den delen.

Om vi någon gång skulle få fler barn överväger jag Siv eller Lennart. På allvar. (Liv tycker ju alla att är urtjusigt, så varför inte Siv?)


Enklast och snyggast

22.4.2011 21:35
Enklaste och snyggaste påskpyntet är en bunt björkkvistar.
Christa

Äpplet och trädet

23.4.2011 6:26
J har inte tålamod att sitta vid pianot tillsammans med mig i mer än tre sekunder. Men när hon får sjunga och spela själv, då går det i minst trettio. 

I går tolkade hon "Bä bä vita lamm".
Christa
Christa

Underskattat

23.4.2011 12:56
Hemgjorda kokosbollar är underskattade, tycker jag.

Hemligheten med alla (efter)rätter som innehåller kakao, är att tillsätta en smula salt, även om det inte står i receptet. 

Gör det åtminstone i chokladmuffins, kladdkaka och kokosbollar.
Christa

Sofias mozzarellapizza

25.4.2011 17:30
Baka ut en pizza. Sätt på tomatsås och mozzarellaost. Grädda i ugnen tills pizzan är gyllenbränd. Sätt på färska tomater och basilika när pizzan kommit ut ur ugnen. Njut.
Linus

Tantbyxa

25.4.2011 17:34
Jag gjorde ett darrigt försök att lyckas med tantbyxtrenden. Det ska vara beige, löst upptill och spänt nertill. Tror jag.
Linus
Mina byxor köpte jag på fida för några slantar och sydde om dem lite så de blev tajtare vid byxbuntarna (modellen var raklång.)

Parkhäng

25.4.2011 17:40
Just nu är det parkhäng som gäller för hela slanten.

"Leekaa pakkeen!"

Kolitsha?

25.4.2011 17:48
Till påsktraditionen hos Mickelssons hör att rysk påskbulle och pascha står på efterrättsbordet. Minst en halvtimme bör gå åt till att diskutera det autentiska namnet på påskbullen, namnets variationer och diverse förvrängningar.


Linus

De ärliga julbreven

26.4.2011 11:14
Förskönandet av vardagen i bloggvärlden är något som med jämna mellanrum tas upp till diskussion.

Varför är det så att vi blir så provocerade av att läsa om andras trevligheter?

Jag diskuterade julbrev (ni vet sådana man skickar ut i stället för julkort och berättar vad alla familjemedlemmar haft för sig under året som gått) med en person jag känner.

Hon berättade att hennes familj brukade skicka ut julbrev men slutade i något skede, när det blev för besvärligt.

"Skiljsmässan blev en oundviklig utväg, Lotta har fått diagnosen ADHD, Birger har börjat äta antidepressiva och far i huset har flyttat till Seinäjoki med sin nya familj". När julbrevet borde ha sett ut så för att vara ärligt var det inte lika roligt med julbrev längre.

Ibland undrar förstås också jag om det vore bra att skriva mer om verkligheten – sådan den verkligen är, men vet ändå att bloggen inte fyller den funktionen för mig.

Ändå önskar jag att vi någon gång kunde skicka de där ärliga julbreven. Säga saker som de verkligen är. Osentimentalt men frimodigt.

De små sakerna

29.4.2011 21:18
Det är ju inte särskilt trevligt med magsjuka barn. Men man får väl ändå tacka dottern för hennes goda smak att inleda eländet medan vi lutar oss över handfatet för att tvätta händerna.

Och nog är det så mycket trevligare att ha en spyende 2-åring än en spyende 1-åring. Det går framåt, hörni!


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow

Arkiv

Teknik: Magnic Oy