En av de sista

1.3.2012 9:43
Här var vi ännu bara tre, en av de sista bilderna på det. Tagen på juldagen.
Linus

Om livet

1.3.2012 11:39
Jag tycker om det osentimentala, verklighetsförankrade men hoppfyllda i det här citatet.
Bilden lånad och inspiration hämtad av http://fialottajansson.blogspot.com/

Gangsteramos

8.3.2012 10:25
Ni vet vad det här betyder, va?

Florida

9.3.2012 13:17
Ja nu blir det faktiskt så att vi åker på en långresa också i år. Sedan länge hade vi tänkt att det skulle vara bra att passa på medan Amos är så liten att han bara behöver mjölk och hålls på ett och samma ställe. Eftersom vi har rest mycket med Juni känns det ganska odramatiskt att åka iväg med en någorlunda lättskött bebis under armen och en treåring som tycker om när det händer saker.

Ursprungligen var tanken att vi skulle åka med våra vänner och deras 1-åriga tvillingflickor till Gran Canaria. Men av någon outgrundlig anledning (enligt Linus har jag sagt att nästa resa ska gå till USA) åker vi hela gänget till Florida. Kort flyg, ingen tidsskillnad och all-inclusive blev plötsligt en Atlantflygning, 7 timmars jetlag och eget hus.

Mitt miljösamvete och min plånbok skulle egentligen nöja mig med en Staycation  (att semestra på hemorten - tänk så mycket roligt man kunde göra för samma peng) men å andra sidan har vi haft det så bra på våra resor och sett tillbaka på dem med glädje så länge efteråt att det ändå känns som en bra investering.

Så,
Bienvenido a Miami!

Familjeunderhållning

13.3.2012 11:28
Afrikas stjärna levererar varje gång.
Alltså några gånger om dagen, varje dag.
Linus
En gång stod vi faktiskt alla tre på S:t Helena, utan pengar och kämpandes om Afrikas stjärna.
Linus
Söndersnusad nacke.

Inget konstigt alls

14.3.2012 11:46
Vår kommande semester lär inte ska bli enbart underbart avkopplande, det får man säkert räkna med när man reser med fyra barn. Men jag tror inte vi kommer att ha svårt att hitta glädjen i miljöombytet,värmen och sällskapet.

De långa flygresorna med barnen känns inte särskilt stressande. Mera funderar jag på tidsskillnaden. Kommer vi att orka? Jag har aldrig haft någon problem med jetlag tidigare vare sig jag rest till Australien eller Nordamerika. Enda gången det kändes jobbigt var när vi kom hem från Thailand och Juni vaknade fem på morgonen en lång tid. Nu blir det ju samma riktning (västerut) på ditresan. Men jag tror att en bra metod är att helt enkelt förbereda sig på att det kommer att bli några riktigt tidiga morgnar och sedan själv gå och lägga sig i verkligt god tid på kvällen och beta av tidsskillnaden lite i taget. Dessutom kommer det att vara ljusa varma morgnar i Florida och inte ödsliga kalla och mörka som det var i Finland när vi återvände från Thailand.

Har ni några vinnande resetips för småbarnsföräldrar?Mammas pojke (och mommos)

21.3.2012 15:11
3-månaders bebisar hör till de trevligare sakerna här i världen.
Linus
Älskling då!
Linus
Positionen (när han inte är i min famn vilket tenderar vara för det mesta).
Linus
Linus
Tutten duger inte, men nog fingrarna nu när han hittat dem.

Hon är tre!

21.3.2012 15:15
Hon är tre! Och har varit det redan i snart en vecka.
De tre åren som gått har varit
de slappaste och de mest aktiva
de lyckligaste och de svåraste
de mest händelserika och de tråkigaste hittills.

Skulle jag byta bort dem?  Vissa av dem - helt säkert. Men de flesta av dem har jag så gärna kvar. Och J är såklart den charmigaste lilla flickan i hela Helsingfors.

Älskar dig Juni!
Linus
Linus

På banken

31.3.2012 14:59
Den här veckan har vi hängt på banken betydligt mer än vi vanligen gör.

Resultatet av hänget är att vi nu kan titulera oss ägare till en alldeles egen lägenhet. Vi är glada och förväntansfulla. Hurra!

Sa jag att vi blir Esbobor?


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy