Grönsaksbiff och kärlek

28.8.2012 17:41
Skamsköljning är visst ett begrepp som Schulman och gänget introducerat och det innebär att man, när man tänker på en händelse, kan känna oerhörda skamkänslor över något man sagt eller gjort i den stunden.
Mina skamsköljningar har avtagit med åren. Men ibland tar jag mig för pannan, spärrar upp ögonen och mumlar något otrevligt för mig själv när jag tänker på vissa händelser. Som till exempel att vi lät servera grönsaksbiffar åt alla vegetarianer på vår bröllopsfest.
I nästan alla andra bemärkelser tycker jag i efterhand att det var befriande att planera bröllopsfest som 20-åring (jag hann fylla 21 innan vi gifte oss) och suttit av bara några få bröllopsfester som gäst. Vad visste väl jag om förrättsbuffér med gravad sik, champagne i kristallglas och levande musik på stora dansgolv?
Det var inte så noga. Sömmerskan hade glömt bort en del detaljer till min klänning, men jag märkte ingenting. Vi stötte på en märklig konstnär som erbjöd sig tillverka ett hjärta som skulle hänga på väggen ovanför vårt bord - det blev ohyggligt fult men vi använde det ändå. Maten serverades på slitet porslin, brudtärnornas klänningar var tantiga och björkkvistarna utanför festlokalen var knappt utslagna i vårkvällen.
Vegetarianerna fick äta grönsaksbiff men vi var lyckligast i världen.
Bettan
28.8.2012 19:24
O ja! Så har jag också tänkt under åren som gått. Antingen fanns det inte samma prestige i bröllopsfester då som nu eller så kände jag bara inte till det!
Linus
28.8.2012 22:08
Fortfarande min favoritdag =)
Inkki
29.8.2012 7:38
Men över musiken behöver du inte få några skamsköljningar! Tvärtom, stoltrysningar! J.Åman bas, A.Forsberg piano, T.Wallin trummor, J.Rautio saxofon..och vem till? Även de kräsnaste bröllopsgästerna kommenterade "musiken satt perfekt och höjde stämningen till 100", coolt! Även Nannas sång o Jepokryddonas inslag me Bleckas Tildas menuettin va speciella och fina!


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy