Några fina

1.11.2012 20:21
En gammal bild på tre fina!
(Brio Go:n fungerar förresten utmärkt utan ståbräda för det äldre barnet. Så här använder vi den dagligen!)
Linus

Tage

1.11.2012 20:25
Det vi förlorat i och med postkristendomen är ett innehåll som vi kunde vara överens om att präglar det goda livet. En bild som illustrerar något av det här är den enorma satsningen på teknologi, som till exempel ger oss mobiltelefoner. Men vad har vi att säga varandra, förutom att berätta att vi sitter i bussen, har förkylning, och så vidare? De tekniska lösningarna är alltså extremt avancerade, ger oss pengar och möjligheter, men vi vet inte vad vi ska med pengarna och möjligheterna.
Tage Kurtén i Meddelanden från Åbo Akademi
Jag är benägen att hålla med, men samtidigt irriterar jag mig på tanken att icke-religiösa människor inte skulle ha några som helst tankar om det goda livet som inte inkluderar konsumtion. Så är det ju inte.
(En i raden av ofärdiga tankar, så här serverad halvnio en torsdag kväll.)

På en vägg

2.11.2012 13:47
Linus, kan vi beställa någon av de här tapeterna till kökshörnet?
(Bild från tapetorama.se)
(Bild från tapetorama.se)

Pimp my lampskärm

3.11.2012 9:53
Två risiga lampskärmar fick lite nytt liv med enkla metoder.
Ett gammalt lakan för en barnsäng blev en lampa såhär. Fin knyppling! Stommen kommer från en IKEA-lampa.
Den här gamla lampskärmen i naken metall hittade jag i min pappas garage. Jag virade ett gammalt yllegarn omkring den och satte ännu in en inre lampskärm som jag hittat på ett loppis för länge sen.

Lyckan är senapsgul

3.11.2012 11:29
Skulle någon av er förresten bli lycklig av en sån här? Jag tycker att den är ganska fantastisk, men hittar ingen plats för den. Tyget är guldgräddgulaktigt, fransarna senapsgula.
Ni kan ju maila mig på christa(at)mickelsson.net om ni är för blyga att skriva kommentar!

Vilket skulle bevisas

7.11.2012 20:05
Jag och ungen gick på svenskspråkigt familjecafé i Esbo och fick på två minuter tre miljoner nya vänner.
Ni som följt med vet att det gick så här när vi gjorde det på finska.

Klimp

5.11.2012 15:09
Den här klimpen kommer vi också ihåg.
Linus

Och den här

5.11.2012 15:19
Fem dagar gammal.
Linus

Lite mera

7.11.2012 20:44
Jag tittar på lite mera bilder på lillgrabben och så låtsas jag att första tiden med honom var sådär ljuvligt gosig och babysnusig som den var med hans syster.
Det fungerar överraskande bra.
Linus

Kauas pois

8.11.2012 21:53
Hörde den här låten på radion just. Och vet ni vad, vi ska åka långt bort. Ganska snart!
Linus tror att vi ska åka till Malesien, men jag vet förstås bättre än att ta honom till "ett område i sydvästra Montenegro" mitt i januari utan vi åker förstås till Malaysia i Asien.

Lite underligt

9.11.2012 20:53
I bloggvärlden räknas det väl som okej att säga att man för tillfället är trött på sitt hemland, sitt jobb, sina barn och så vidare och man nu faktiskt råkar vara det.
Men det känns lite som att tabuernas tabu är att säga ett endaste litet besvärat ord om sitt parförhållande. Om det är då inte redan är ett före detta sådant.
Är det lite underligt eller är det så det ska vara? För bevisligen finns det ju hundratals människor som inte varje dag kommer överens till hundra procent med sin partner.
Jag hör ju till dem som ibland beklagar mig över gnälliga ungar jag har, men aldrig att jag skulle skriva om mitt och storgrabbens senaste gräl.
Håller logiken om vi säger att det är för att skydda individen? Borde vi inte vara minst lika måna om att hålla våra barn undan den typen av offentlighet?
För övrigt är jag lite trött att bara läsa om kärleken när den är som lyckligast och när det är som eländigast. Var är all den gråa massan? Ge mig lite smutsiga strumpor, liksom. Lite mera Knausgård, om jag får be.
Och så ett perfekt familjefoto på det.

Lite till

10.11.2012 20:51
Så som jag har gjort reklam för vår vagn så borde Brio snart skicka oss minst en Pony (ja, en sån vore också bra att ha), men så här kan man också använda vrålåket.
J lär ska ha somnat precis så här i Prisma häromdagen.

Världens bästa morfar

11.11.2012 17:59
Eftersom vi inte hade möjlighet att träffa min pappa i dag måste han få lite specialhälsningar här.
Du är min fina pappa och barnens härliga morfar. Tack att du finns!

10 månader

13.11.2012 20:03
Och så har man snart ingen bebis längre utan en liten ung man som kastar i sig lite kinesiskt och high-fivar farsgubben!

Barnlitteratur

14.11.2012 10:30
Jag körde den här bloggen genom läsbarhetsindexräknaren lix.se och fick resultatet 25, vilket innebär att den klassificeras som mycket lättläst, barnböcker.
Jag vet inte riktigt vad jag ska tänka om den saken, men körde för säkerhets skull några av mina journalistiska texter genom samma räknare och fick resultatet 40 - 50 Medelsvår, normal tidningstext.
Hur gick det för er?

Om att komma hem

14.11.2012 20:38
Jag såg att Anne blåst liv i sitt gamla talesätt och dagar som den här har jag lust att modifiera det lite, ungefär så här: Man kommer hem och så var den dagen förstörd.
Jag jobbar alltså någon dag här och där, nu när jag blivit vårdledig igen efter Linus föräldraledighet. Och det är lustigt att han just i dag konstaterade, att den av oss som inte varit hemma med barnet eller barnen är mera harmonisk på kvällen.
Så tokiga är de ju faktiskt inte, men så söndrade jag faktiskt också badrumsspegeln och vår nya induktionsspis på kvällskvisten. Vilken tur att jag lärt mig att inte gräma mig över såna livets petitesser.

Aint nothin

16.11.2012 9:52
Aint nothin like a day at the library. När mitt skift tar slut vid lunchtid hämtar jag ungarna och så kommer vi tillbaka hit på svensk sagostund.

Liten symfoniorkester

19.11.2012 21:18
Kommer hem från G Aaarton, har deltagit i konsert med liten symfoniorkester. Det var mycket trevligt.
Jag ville bara få det sagt!

Att gå med eller inte gå med

22.11.2012 20:57
Jag överväger att bli gymmedlem. Det finns åtminstone två orsaker till att kunde vara en god idé.
1. Det är fint med muskelträning.
2. Det finns barnpassning.

Sträck upp en hand

24.11.2012 20:36
Den som kommer ihåg hur det såg ut i februari, sträck upp en hand.

En riktig gourmand

25.11.2012 20:45
Vi har en son som i och för sig inte är kräsen när det kommer till mat, men vars tre absoluta favoriträtter är toaborstar, mobiltelefoner och mandarinskal. Mera glamouröst än så blir det tyvärr inte.

På mitt bord i dag

26.11.2012 9:17
"Det europeiska västerlandet framstår inte längre som modernitetens avantgarde utan mer som ett globalt undantag. Om standardberättelsen om västerlandets sekularisering inte längre är globalt giltig kan det tänkas att det finns andra sätt att vara modern på än vad som förutsätts av denna berättelse."

En eloge

26.11.2012 11:02
Om än lillgrabben är en riktig snuskgris, så ska han sannerligen också ha en eloge för att han utvecklats till en sovare av högre rang.
Trots att han är dunderförkyld med snoret sprutande i alla rikningar sover han en dålig natt 12 timmar med en morgonnattsflaska. Bra nätter sover han 13 timmar utan ett pip och sitter tyst i sin säng på morgonen tills någon förbarmar sig över honom.

Varde ljus(blått)

26.11.2012 14:01
Matt ljust turkos skulle väggen bli, men hur jag och vem som helst annan tittar på min nymålade vägg så är den inget annat än ljusblå. I och för sig lite trevligt åskgråblå sådär, men vart det turkosa tog vägen har jag ingen aning om.
Måla om eller gilla läget?

Min mormors garderob

28.11.2012 21:44
Jag reder upp lite bilder från året som gått och hittade några från min mormors sommarstuga (som nu är mina föräldrars). Om sommareftermiddagarna hoppar hon i bilen (hon fick just förnyat körkort som 91-åring) och kör ut till stugan för ett dopp och lite solbad. Och hon har på sig det hon alltid har på sig för dylika aktiviteter. Hur cool är hon inte och hur helball är inte hennes garderob?
Christa

Vintern till ära

29.11.2012 13:52
Första vinterdagen till ära. Ett minne från en tid då det inte tog 45 minuter att komma sig utanför ytterdörren.

Säg vem som vackrast i landet är

30.11.2012 13:15
När jag ser den här bilden tänker jag att det är väl som tusan att hon för all framtid ska vara sötare än jag.
Hon är perfekt och hon är min.


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow

Arkiv

Teknik: Magnic Oy