Och det blev advent

3.12.2012 12:34
Slut på sommardrömmar. Här ett lite säsongslämplighet i bilder, varsågod.
Och det är såklart Linus som har fotat igen!

Att brås på

3.12.2012 21:18
Och året var 1985.

Ålgars om sin telefon

5.12.2012 16:06
Jag läste det här i morse och tänkte på många saker. Eftersom det i min morgonmålssituation (en som slänger mandarinklyftor omkring sig medan hen häver sig ur matstolen, en som ännu ligger och sover, en som springer omkring i lägenheten med lördagskorvsskivor med hål i som om vore de glasögon) hade jag lite svårt att fokusera, men jag tänkte dela med mig av två tankar:
1. Att det är konstigt att "en fest inte är rolig innan vi fotat varann och gillat varandras bilder" och att en fest egentligen inte finns innan vi har gjort det.
2. Att jag blir lite lite irriterad varje gång någon omnämner sin smarttelefon som en "Iphone". Inte cyklar jag heller omkring med min "Helkama" eller dricker min "Valio". Jag förstår vad det handlar om, att produkten i sig anses vara mer (och förmer) än själva funktionen, men visst kan vi väl ändå tala om våra telefoner i stället?

BB-vänner

10.12.2012 17:23
För tre år och nio månader sedan var det fest på Kvinnokliniken för inom loppet av ett dygn föddes de här små guldgrynen.
Nu är de stora och gillar att ses och snacka gamla minnen.

Och läget?

11.12.2012 9:57
En är däckad i trettionio graders feber, en annan sover förmiddagssömn en och en halv timme efter att den tretton och en halv timmar långa natten avslutades. Jag är förkyld och den här dagen är elfte december 2012.

Is

11.12.2012 15:34
Jag har läst Ulla-Lena Lundberg. Hennes språk är underbart, vardagligt och okrusat men mångbottnat och vackert. Handlingen var plågsam, lite för sorglig för att till och med en liten cyniker som jag skulle orka. Kanske var det för att jag på flera sätt kunde identifiera mig med Mona.
Den här meningen kommer jag särskilt ihåg (och läs inte om du inte vill veta hur det slutar):
"Man blir svettig och slut av samtalen, ett evigt malande om ett och det samma. Hela tiden tvingas man säga annat än det som kunde formuleras till exempel så här: Petter är död, och all glädje och lycka är borta ur mitt liv. Ingenting kan kompensera en sådan förlust. Om ni alla kunde drivas iväg, om man fick jaga bort er med yxa, om alla kunde försvinna från jordens yta, skulle det inte lindra sorgen men ändå vara att föredra."

Ett stycke stjärna

12.12.2012 15:20
Ett endaste julpynt smyckar vårt hem denna decembermånad. Det är inte den trendigaste och i mitt tycke inte heller den vackraste stjärnan, men Nykarleby finns trots allt i mitt hjärta och det är en självklarhet att det är Nykarlebystjärnan som ska hänga i mitt fönster. Stjärnesyskon bland de bloggar jag läser är bland annat Karin och Karin.
Vilka är annars ni Nykarlebybor som läser min blogg? Var inte blyga och hör av er i kommentarfältet, jag ser ju i statistiken att ni är ganska många och är nyfiken på vilka ni är.
Tidigare om åren har jag julpyntat betydligt ymnigare, men i år känns det som att några stearinljus och den redan nämnda stjärnan får räcka. Dessutom sprider redan en hyacint julens dofter i vår lägenhet.
Tolv dagar kvar!
(bilden är lånad härifrån)

Vissa dagar

14.12.2012 10:19
Ibland tänker jag, uppriktigt, att det verkligen är under all mänsklig värdighet att vara hemma och inomhus en hel dag med två barn under fyra. När de dagarna på grund av snuva, hosta, feber och trötthet blir två eller tre eller fyra blir mina tankar så mörka att jag leker med tanken att jag om jag gavs möjligheten att snurra tillbaka tiden och plötsligt en dag vakna upp 24 år gammal och barnlös, skulle välja en annan väg en denna.
De här tankarna är i och för sig inget som ens 15 minuter hemifrån inte skulle råda bot på. Och naturligtvis vet jag inget om mänsklig ovärdighet.
Men ändå.

En dagisjulfest

16.12.2012 9:14
På självaste luciadagen ordnades det julfest på dagiset. Det var en mycket trevlig fest, även om det var en liten kulturkrock (om än en väntad sådan) att ingen Lucia syntes till.

Ett spel

16.12.2012 9:19
Vi gav det ett ärligt försök, men galna familjen-spelet var nog roligare för tjugo år sedan. Nu bestod största nöjet i att klura ut vilka parkonstellationer som kunde tänkas vara okej. Och många roliga skämt blev det ju förstås så också.

Comme ca

16.12.2012 9:26

Familjeporträtt

16.12.2012 21:52
Det finns sammanlagt ungefär tre bilder i vårt bildarkiv på över 600 000 bilder där alla fyra familjemedlemmar syns. Men nu har vi blivit avporträtterade av Linus syster. Hur duktig är hon inte?

På mitt bord

19.12.2012 10:04
Undrar hur länge man hålls på inrikesministeriets julkortslistor efter att man gjort en intervju med Päivi Räsänen? Vi räknar två år redan.

Enough is enough

20.12.2012 11:55
Bloggpaus och slösurfandepaus börjar NU!
Vi ses nästa år!
God jul vänner!

Ett år i dag!

30.12.2012 21:14
Vi har ingen bebis i huset längre utan en ettåring!
HURRA för lillgrabben!

2012

31.12.2012 13:32

Det här året har inte varit det enklaste och inte heller det roligaste i mitt liv. Men det har varit utvecklande och positivt med sina utmaningar, jag har lärt känna nya sidor hos mig själv och livet och blivit lite mera den jag ska vara. Året slutar definivt bättre än det började och jag är uppriktigt underbart glad över mitt mitt liv, min familj, mitt jobb, mina vänner (även om vardagen med två små känns mördande plågsam ibland). Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy