Tre böcker

15.5.2013 14:48
Jag skulle bli riktigt på riktigt bli väldigt glad om ni, i ett eget bloginlägg eller i kommentarsfältet, kunde skriva om tre böcker som varit viktiga för er säg de senaste två åren. Det roliga med att blogga är ju inte bara att pilla i sin egen navel, utan att stå i nån slags dialog med andra bloggare och läsare. Så shoot!
Jag utmanar alla, och för gärna vidare utmaningen!
Mina val är följande.
Lars Huldén - To o ja, vi boåda (Du och jag, vi båda). För att dikterna tröstar mig samtidigt som jag får gotta mig i vemod. Och för att det verkar som att det finns saker här i världen som man endast och enbart kan uttrycka på bred Munsaladialekt.
Soili Kajaste och Juha Markkula - Apua univaikeuksiin. För att jag läst åtskilliga självhjälpsböcker om sömnsvårigheter under de senaste åren och för att den här var den sista. Den hjälpte mig att inte så mycket göra rätt som att förstå.
Alice Sebold - Flickan från ovan. Som en symbol för att jag nästan inte läst skönlitteratur alls. För att jag inte har lust, inte orkar, inte hinner. Jag läser bloggar och dagstidningar, en del facklitteratur och Cosmo i tvättstugan. Men den här boken sträckläste jag under en weekend i Riga.
Sahara
15.5.2013 21:57
Kite runner av Khaled Hosseini, trilogin av J.M. Coetzee: Boyhood, Youth och Summertime och Eat, pray, love Elizabeth Gilbert. Och alla böcker av Bill Bryson (om man gillar reselitteratur).
Christa - 16.5.2013 7:11
Ja! Det var ju du som tipsade mig om Kite Runner, den är ju en av mina all time highs!
NinaÖ
16.5.2013 6:33
Längtansbarnen av Kerstin Weigl. Har tvingat alla anhöriga läsa den, stackars dem! :) Har mitt eget ex och det jag lånar ut. / Det mesta av Tomas Sjödin men om man måste välja så kanske Ett brustet Halleluja. Fascinerande också stilmässigt, hur han använder ord och språk. / Maeve Binchy, t.ex. Light a Penny Candle och många andra, som underhållning och avkoppling. Old schoool Chick lit.
Christa - 16.5.2013 7:11
Weigl ut som nästa!
Elisabeth E
16.5.2013 23:00
Om du vill börja läsa skönlitteratur är Joanna Trollope en mycket bra början! "Upptäckte" henne kring jul någongång och sedan dess bor hon i min högra hand. Fantastiskt språk (har bara läst på originalspråk så vet inte hur översättningarna funkar) och människokännedom. Har en några i hyllan om du vill låna :)
Christa - 17.5.2013 12:29
Jag har börjat på två böcker av Trollope, men det bet inte ... Jag är skadat gods!
Elisabeth E
20.5.2013 18:35
Es kann doch nicht Wahr sein! Är det möjligt att inte fångas av Trollope ? :). Medger att hon är lite omständlig i starten då hon ofta introducerar så väldans många karaktärer på samma gång, men bara man kommer igång kan man inte sluta. Inte jag i alla fall :)


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy