Veckorna som gått

7.11.2013 20:21
Det har inte varit min avsikt att förvandla den här bloggen till en jag-slänger-in-några-bilder-från-mobilen-blogg.
Men det är som det är.
Tidigare i höst läste jag Vinterkriget. Det var fin i sin enkelhet, på något sätt.
Jag och J gick på en begravning.
Fordon i olika former har sin givna plats i vårt hem numera.
Linus tjuvstartade och odlade playoffskägg snabbare än någon annan man kunde bokstavera movember.
Ibland om kvällarna ordnas det dansföreställning hos oss.
Jag blev medlem i gymmet på nytt. Bästa träningsformen under vinterhalvåret, javisst. Här fulaste vyn, gymmet i sig är ju faktiskt det finaste jag någonsin tränat på.
En morgon i bussen såg jag en flicka som LÄSTE en BOK.
Fredagsmys hos Liukkunens.
En morgon hos Liukkunens. Ännu bättre.
Ett vattentorn i Gäddvik.
En familj.
Ett väntrum på Diacor. Härifrån har det bara gått neråt och jag räknar alltför många dagar och veckor sjuk i diverse otrevliga förkylningsrackerier.

Flickan vår

8.11.2013 12:15
Det var några tunga månader på våren då jag funderade om det verkligen var rätt val att låta flickan börja på finskspråkigt dagis. Hon verkade inte komma in gruppen, lekte helst för sig själv och var mest tyst under dagisdagen.
Nu ett halvår senare talar hon finska, om inte obehindrat, så ändå riktigt okej. Och roligast av allt - frimodigt. Socialt klarar hon sig enligt dagispersonalen utmärkt. En glad flicka får vi både lämna och hämta. Alla dagar.

#wwis

18.11.2013 16:50
Jag i ett nötskal, tydligen. (Enligt generatorn som gått igenom mina uppdateringar på facebook och skapat något slags medeltal.)
Lite missvisande kan jag tycka. Jag sover ju väldigt lite. Men i brist på nattsömn händer det i och för sig att jag mig en tupplur då och då.

Mina dagar

19.11.2013 11:06
En stor del av arbetsdagen sitter jag framför skärmen. Men då och då händer det att jag vrider huvudet 90 grader åt höger och då ser jag det här.
En gång per november ser morgonhimlen ut så här.
Mest ser det ut så här. Fast lite gråare.

Att jobba heltid

19.11.2013 18:00
Jag jobbar ju heltid igen sedan första september. Det är länge sen jag gjorde det. Så länge sen att jag verkligen glömt bort hur det kändes. Här listar jag det fina och tråkiga med att jobba som jag gör nu.
PLUS
- Att få ha rutiner, stiga upp på morgnarna, komma igång. Att få komma till jobbet och ha en mysig stund vid på morgonen förrän dagen kört igång på allvar. Kanske läsa dagstidningen eller någon av de andra tidningarna som kommer in och som jag förväntas ta del av. Äta lite morgonmål eller dricka en kopp te eller kaffe.
- Att få träffa mycket människor, skriva, fota, läsa böcker och göra de saker som jag gillar och tycker jag har en viss fallenhet för.
- Att de lediga dagarna är så mycket finare, smakar så mycket sötare då de är undantag.
- Att barnen verkar trivas så bra på dagis.
- Att jag vissa dagar orkar vara lite mer närvarande med barnen än då jag dras med dem hela tiden. Att jag får längta efter dem!
MINUS
-  Att det är tungt.
- Att jag måste avstå för en del andra saker jag vant mig vid för att orka.
- Att jag inte hinner vara lika mycket med Linus som tidigare.
- Att jag sitter för mycket. Framför en skärm dessutom.
- Att jag varit rätt förkyld rätt länge. DET har varit tungt. Att jobba och vara krasslig alltså. (Nu känner jag mig bättre, äntligen)
- Att kvällarna känns tunga då man ska hem med bussen, hämta barn. Kanske de skriker, kanske inte. Kanske de släpper allt och komprimerar hela dagens frustration i de där fem minutrarna då man ska upp för trappan, in för dörren, av med kläderna och helst av allt få maten på spisen.

En förmiddag i Frisans

21.11.2013 8:25
Jag hade förmånen att besöka ett härligt hem med fyra fina flickor i går på förmiddagen. Mamman i huset hade dekorerat inför advent på ett ytterst smakfullt sätt, måste jag säga.
Christa
Christa

Livet på dagis

27.11.2013 17:36
Lillgrabben talar ju redan en relativt god svenska men nu börjar det finska orden komma också.
Här är saldot hittills:
- ei saa
- älä
- kukko
- ulos
- keräämään
Det var livet på dagis i ett nötskal, det!

Elixia i mitt hjärta

27.11.2013 17:38
Det här är inte ett sponsrat inlägg. Men det kunde vara det för jag har bara gott att säga om stället jag tränar på. Men var det sker är ju egentligen sekundärt. Poängen är att jag är lite hög på workout efter att ha pausat i många många månader. Tanken var att jag inte skulle hinna träna när jag börjar jobba heltid. För jag vill ju vara hemma med barnen tänkte jag. Men var nu hemma och myspys när du blir sjuk, rastlös, sover dåligt och är irriterad.
Det här inlägget är kanske just så prutthurtigt som inledningen ger sken av. Jag vill bara meddela världen att det borde vara lag på att sätta kroppen i fysisk användning.
Bort går äckliga långpromenader i novemberrusk. In med upplysta gym, träningsmattor som hundratals esbobor legat och svettat på, doften av metall och smaken av salt. Ge mig värkande muskler varje dag. Amen. Hurra.

Om man vrider och vänder på saken

28.11.2013 17:54
När vi fick vårt första barn tyckte vi verkligen att hon var det ALLRA MEST GUDOMLIGT ÖVERDÅDIGT UNDERBART VACKRA flickebarn som hela världen och alla universum någonsin skådat.
Men nu ser jag ju att hon faktiskt var ett helt vanligt spädbarn.
Missförstå mig inte – hon är ett mirakel utan like. Men bebisar är nu faktiskt bara bebisar. Hur man än vrider och vänder på saken.


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy