Hurra! Han har namnsdag!

31.3.2015 15:38

När jag var gravid för tre år och hade ganska jobbigt med allt möjligt hade jag en målbild. Jag tänkte på hur det skulle vara att ha en liten lintott, en liten pojke som springandes hoppar upp i min famn. Det är ibland svårt att förstå att jag nu har precis just en sådan, fast en mycket härligare än jag vågade längta efter.

Alla älskar den här grabben. Han är så godhjärtad, så glad. Så verbal och så underbar. Han är så finurlig och har så roliga miner. Han gillar att spexa. Han är så generös och vill alltid dela med sig av allt han har till dem han älskar.

Han älskar sommar och hatar vinter. Han har, med några få undantag, haft shorts på sig varje dag sedan maj förra året, också i dagis.

Han har lindat dagispersonalen kring lillfingret. När han tittar på en med sina stora ögon går det inte att säga nej. Ett exempel: I stället för att bråka om hur han inte tycker om saftsoppa tittade han föreståndaren djupt in i ögonen och sa: ”Mä en rakasta marjakeittoo”.

Jag misstänker att han kanske är i trotsåldern. Det tar sig i uttryck så att han ibland vill ta mer tandkräm hela tre gånger. Barn är olika svåra och han är ett lätt barn.

Han älskar att sova på dagen, sover helst tre timmar om han får och är sedan uppe och festar hela natten.

Han har mycket spring i benen men kan också sitta stilla och koncentrera sig i långa stunder.

Han har klämt sig och tappat en långfingersnagel, tappat en stol och fått en spricka i foten, fallit från en klätterställning och slagit sönder framtänderna.

Han har födelsedag dagen före nyårsafton då omgivningens kalaslust inte maxar. Därför ska vi fira honom extra mycket i dag, på hans allra första namnsdag!

Linus
Namnet Amos har alltså kommit in i den finlandssvenska namnkalendern från och med i år. Jag kallar honom nästan aldrig Amos, men rätt ska vara rätt.


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow

Arkiv

Teknik: Magnic Oy