En dag på jobbet

2.2.2010 14:12
Som vårdledig är det vardagslyx att stiga upp en tisdagsmorgon, dutta lite concealer i nunan, dra på sig skorna och sticka till jobbet. Bara så där.
Christa
Syn från min arbetshörna.
Christa
Drömmötesmat för strejkare.
Christa
Syn till vänster över axeln.
Christa
Hemlånad arbetsförmån.

Smörvarning

4.2.2010 16:07
Någon gång måste man sluta be om pussar och kramar fem gånger i timmen men än så länge går det ganska bra.
Linus

Twins

4.2.2010 16:12
Att hålla dessa två i famnen i mer än tio sekunder visade sig övermäktigt för Linus. Tvillingföräldrar, hur gör ni?
Christa

Recycle now!

4.2.2010 16:14
One of these days får en av er en hälsning på posten. Om jag bara lyckas släpa mig till postlådan.
Christa

Paparazzi

4.2.2010 15:46
Jo, jag återupplivade förresten en gammal tradition och bestämde mig för att vara viktig med 150 andra unga i stiftet. Och det här till på köpet med en debutant vid min sida. Begrunda och kom ihåg att en bild ibland säger nästan ingenting. Det var ju trevligt!
Linus

IFK - JYP 3-0

5.2.2010 9:31
Jag säger första gången barnvakt, till långt efter läggdags, och ni tänker kanske mysig restaurang och tända ljus.
Inte? Nåväl, matchen lär ska ha varit den bästa på länge.
Linus
Ishallen
Linus
Får jag poängtera att bilden är tagen i pausen.

Ordning och reda

5.2.2010 9:40
Jag är i inga avseenden pedant, men med ojämna mellanrum vaknar ordningens tiger inom mig.
För nog är det ju trots allt något särskilt med ordning och reda.
Christa
Före
Christa
Efter
Christa
Före
Christa
Efter
Christa
Efter

Nya pjucks

6.2.2010 19:46
Juni har nya skor och hon har redan invigt dem med en liten ispromenad. Mest satt hon ändå i vagnen och nöjde sig med det medan vi fick chansen att smälla några puckar i krysset. Äntligen.
Christa

Allt på bordet

7.2.2010 21:19
Jag har funderat på en sak. Jag tycks berätta bara om moderskapets framsteg och aldrig om uppföljningen, så därför tycker jag det är mer än rätt att redogör för följande:
- Vi sömnskolade i och för sig Juni när hon var sju månader men återgick till nattliga måltider snabbare än snabbt. Aldrig i mitt liv har jag varit så trött som när Juni "sov hela nätter" och det kändes därför som rätt beslut. Mor och dotter är utvilade när morgonen kommer. If it ain´t broken - don´t fix it?
- Vi använder tygblöjor men också vanliga blöjor. På jullovet använde vi sammanlagt kanske två tygblöjor och under thailandsresan landade vi på n-o-l-l. Nätterna långa kissas det i superabsorberande plast borta som hemma.
- Juni sitter på pottan och uträttar saker där om hon råkar vara nödig. Ungefär hälften av gångerna man försöker. Det där med nio av tio kan ni glömma. Och oj så många pölar vi torkat upp.
Förresten. Vi räknar inga steg. Hon går.

Lista

9.2.2010 22:23
Eftersom jag bara är en vanlig, dödlig bloggare ska jag minsann bjuda på en lista, den andra i ordningen i min bloggkarriär. Den första finns här.
Den här såg jag på min kusins blogg för en evighet sedan och bestämde mig för att återuppliva den. Jag tog mig friheten att korta av den rejält och valde att svara bara på de frågor jag kände för.
1. Vem är du: Christa Mickelsson (f. Sandvik)2. Någonting jag tycker om med mig själv: Jag bryr mig ganska lite om andras åsikter och tror på mig själv. Och så blev jag magister som 23-åring.3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: jag uppfattas inte som en varm person och är väl det inte alltid heller.4. Detta är jag rädd för: att de jag älskar ska dö (lånad av Heidi)5. Tre saker jag vill ha varje dag: mjölk, pussar och varma fötter6. Tre saker jag absolut inte kan göra: kan göra mycket men inte äta klimpig mannagrynsgröt7. Detta tycker jag om att göra: vara till nån nytta8. Detta vill jag göra just nu: få varmare fötter9. Bästa känslan: små glimtar av helig lycka10. Värsta känslan: självömkan11. Egenskaper jag gärna vill att min partner har: humoristisk, generös och omtänksam12. Är jag kär just nu? Så kär som man nu är efter fem år av lyckligt äktenskap13. Jag vill gifta mig? helst inte på nytt14. Följande saker vill jag göra innan jag dör: se min dotter växa upp och röra på mig.15. Min käraste ägodel: jag borde kanske säga min violin.22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan: biologi med E.S var ingen höjdare. Matematik, kemi, geografi, religion och filosofi tyckte jag om.34. Jag tror: mindre och mindre intellektuellt35. Jag spelar: mest och bäst violin, men också lite piano och gitarr. 36. Person jag beundrar: Anna-Maria Helsing (beundrar för övrigt alla riktigt duktiga klassiska musiker)37. Så här bor jag: i fyra rum och kokkorridor.39. Det här tänder mig: personer som är riktigt skickliga på något, elegant självsäkra men ödmjuka40. Det här gör mig avtänd: elakhet41. Favoritfärg: mörkblått på min dotter42. Favoritcitat: Tycker överhuvudtaget om allt välformulerat.46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: Jag är proportionerlig och har mörka ögon.47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Jag är svalt blek.48. Udda förmåga/egenskap: sover med ögonen lite öppna66. Har du en egen trädgård? Ja, i Snappertuna skärgård. 20.000 m² hoppfylld katastrof.67. Vilken är din favorit bland tecknade serier? 91:an Karlsson76. Apelsin- eller äppeljuice? det senare86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Ja, skjorta och väst på Knäckebrölinjen.

Mimi la souris

11.2.2010 10:40
En ny upptäckt - Mimi la souris. Den enda youtube-video hon orkar titta på i hela fem minuter.
Linus

Nostalgi

11.2.2010 10:43
Det var så här familjen Mickelsson sysselsatte sig på 80- och 90-talet. Och så i lördags förstås.
Christa
Christa
Det var så här vi andra sysselsatte oss på lördagen.

Härmandets konst

11.2.2010 10:45
Vi har ett problem. Juni har lärt sig härma miner hon ännu inte fullständigt behärskar.
Linus
Linus

Fotografens fru

11.2.2010 10:47
Loppisutbudet i Södra Haga är något begränsat men det här kom jag faktiskt hem med i går.
Christa

Det ljuva 80-talet

13.2.2010 13:42
Vi fick vara gäster på ett födelsedagskalas med 80-talstema i går, och visst var det ju roligt. Allt jag hade på mig är sånt jag använt det senaste halvåret. Utom kavajen. Fast förr eller senare smäller jag nog till med den med.
Mera pics lär ska dyka upp på mickelsson.net under veckan.
Linus
Syster till födelsedagsbarnet.
Linus
Saara var kvällens mest autentiska.
Linus
Rufus hade coolast rekvisita.

Bekännelser

15.2.2010 9:37
Jag vågade inte riskera att ingen skulle bjuda mig på en fastlagsbulle på fastlagstisdagen så jag tyckte det var helt okej att snällt inmundiga den jag erbjöds på fastlagssöndagen.
Utan mandelmassa och utan sylt - som jag vill ha den.
Linus
Ja, Juni fick också smaka.
Linus
Ja så här såg matbordet ut på Lilla Robertsgatan i går. Grattis Christa.

Ett café

17.2.2010 7:37
Eftersom vi var i stan häromdan och lite sådär lagom oplanerat råkade gå förbi Ekbergs tog jag ett stadigt tag om man och barn och ledde dem in i frestelsernas djupa skog.
Saldot blev en räksmörgås, ett glas färskpressad appelsinjuice och vårt första gemensamma cafébesök på en närmast omätbar tid.
Linus
Porten är trång.

Eleven, going on twelve

22.2.2010 7:20
Vi har en tjej som börjar bli mer och mer en riktig människa. Hon är helmysig att umgås med, även om hon såklart ännu ställer en del krav på sina omhändertagare.
Linus
Klänning i storlek 62, fast hon nu är närmare 80.
Linus
Nya favoritleken - att handlöst kasta sig i stora duntäcket.
Linus
Hon förstår sig på livets goda.
Linus
Mimi la souris finns också i mobilen ...

Så går en helg från vårt liv och kommer aldrig åter

22.2.2010 10:52
Ni kan sätta ett "check" efter varje punkt.
- sova två timmar på sen fredageftermiddag - få besök av mor och yngsta syster och vänja mig vid deras trevliga sällskap- spela brädspelet discovery island en och en halv gång - delta i ett improviserat gymnastikpass med tre generationer sköna flickor i vardagsrummet- lära mig ett nytt instrument på lördagen och spela på det inför femtiotalet gudstjänstbesökare på söndagen- sätta mig på 550:an till Hertonäs och på mjölnarens hållplats möta en rödhårig riddare som lotsar mig fram till lördagens bjudning genom mörka snötunga skogar- äta horder av vegetariska rätter och tycka om det- bli bjuden på chokladkaka till efterrätt- upptäcka förträffligheten med xylitol- ha en jamsession i en kall källare- ligga i fröken Barbro med kär barndomsvän (vem var det som hade designat henne? Fröken Barbro alltså)- vänja mig vid att ha huset fullt med barnvakter- känna nöd för ovan nämnda barnvakter som väntade på sitt returtåg sex timmar på stationen söndag kväll- sälja en digibox på huuto.net och få den avhämtad- bli överraskad av trevligt söndagskvällsbesök och se en kycklingsallad växa fram i köket
Linus
Linus

Sex euro åket

23.2.2010 22:09
Jag har varit lite nostalgisk och konstaterat att det här besöket gjordes cirka fyra timmar efter att jag gjorde det första positiva preggotestet sommaren 2008.

Barnfritt

25.2.2010 10:52
Tack vare min syster och hennes man hade vi barnfritt i går kväll.
Den här gången ville göra något lite extra, så vi beslöt oss för att ta del av stadens kulturutbud och även äta på en riktigt fin restaurang.
Linus
Shutter island
Linus
Juustoateria

Let it snow

25.2.2010 17:37
Vi bor strax intill ett lite shaskigt förortstorg, men bakom vårt hus finns ett berg av möjligheter. Bokstavligt talat.
Christa
Linus testar snödjupet.
Christa
Pudersnö hela vägen ner!
Linus
... fast det här är nog närmare sanningen.
Linus
Little J
Linus
En snödriva utanför trappan jag inte kunde motstå att hoppa i. Ursäkta grannar.
Linus
Kallt!

Joelbitar

26.2.2010 15:44
Är det inte konstigt hur sånger från barndomen kan etsa sig fast, även om man inte hörde dem speciellt många gånger? Vem kommer ihåg den här? Jag tycker att speciellt de tre sista raderna känns viktiga i dag.
Kommer du ihåg hur det var förra vintern?Kommer du ihåg alla stjärnor och strutar?Kommer du ihåg när vi var på ett jättekalas?Kommer du ihåg hur det var förra sommar’n?Kommer du ihåg hur du bada’ i havet?Kommer du ihåg alla fiskar som simmade runt?
Ja, och kommer ni ihåg det här? Döm om min förvåning när jag förgävet sökte i arkivets maj och juni månad. Just nu känns det som en omöjlighet vår balkong ska se så somrig ut redan i mitten av april. Knappt två månader!
Christa
Christa

Eetu Isto

28.2.2010 10:34
Som mamma-/föräldra-/vårdledig ska man passa på att göra de där sakerna man annars inte riktigt tycker sig ha tid för. Därför packade jag ner dottern i vagnen häromdagen och ställde in kursen mot Nationalmuséet.
Jag fick se Edvard Istos "Attack" och Juni fick göra sig av med lite energi i den barnvänliga avdelningen på högsta våningen. Mellan 12-16 är den öppen och de små liven får röra allt. Rekommenderas!
Christa
Ett femtiotalskontor platsar numera på nationalmuséet.
Christa
Juni övar på tiofingerstekniken.
Christa
Queen J
Christa
En bild från mindre barnvänliga trakter.
Christa

Prinsessa

28.2.2010 11:05
En prinsessa knackade på vår dörr i fredags.
Christa

Vårtecken

28.2.2010 11:08
Vi tog de sista jordgubbarna ur frysen och plötsligt känns juli ganska nära.
Christa


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow

Arkiv

Teknik: Magnic Oy