Blottad eller bar?

7.2.2011 21:22
Det kom några kommentarer om lättklädda bilder och min första reaktion var att skriva någon slags försvarstal.
Men så inser jag att argument alltid kan ställas mot varandra och att det inte ligger mycket värde i att "ha rätt åsikt".
Jag kan bara konstatera att nakenhet kan vara både oerhört laddat och väldigt neutralt. För mig är det oftare det senare.
Jag vill förespråka en livsbejakande, positiv syn på kroppen. Jag tycker om min kropp, dess funktionsförmåga och skönhet. Jag vill inte särskilt framhäva men inte heller förtrycka min kroppslighet. Då blir det så att jag ibland publicerar bilder med lite bar hud, även om jag själv tycker att jag håller ribban ganska hög för vilka slags bilder jag laddar upp.
Dessutom är jag så naiv att jag inte tror att en bild på mig i bara ben gör det möjligt för någon att vilja mig illa.
Risken finns att det blev ett försvarstal i alla fall.
Nåväl, hur tänker ni?
Linus
Gravid i sjunde månaden.
E
7.2.2011 22:23
Jag har inte varit inne på en tid så jag svarar på dina frågor först nu, om jag minns dem alla... Jag känner dig inte, men har sett dig någon gång i kristna sammanhang. Jag minns inte hur jag hittade hit och jag har inte riktigt definierat vad som gjort att jag kommit tillbaka med jämna mellanrum. De flesta bloggar jag följer har mera text. Det är nog alla vackra bilder som lockar, tror jag. Dessutom är jag också mamma och det är intressant att följa en annan mamma. Läser förresten gärna mera tankar om föräldraskap. Jag har faktiskt också någon gång reagerat på att vissa bilder är ganska "kroppsliga", men inte på ett direkt negativt sätt. Mera så att jag funderat på hur olika våra gränser kan vara. Hursomhelst så har du en charmig blogg, som det är roligt att följa.
Dessutom är jag lite nyfiken på varför och för vem du bloggar? Om man får ställa en motfråga... :)
Elina
7.2.2011 22:49
Jag tycker inte att dina bilder vore utmanande eller för kroppsliga. Dina miner och ställningar visar att du inte vill vara en sexobjekt i bilderna. Jag tror att du kan vara en sund förebild för unga (och äldre) kvinnor hur de kan njuta av sin skönhet utan att vara billiga på något sätt.
sara
8.2.2011 1:21
Visst har jag tänkt på att det är lite mer hud än i många andra vänners bloggar, men jag har aldrig tänkt det på ett negativt sätt. Bilderna är väldigt konstnärliga, de är inte det minsta vulgära el dyl. Det är skillnad på naket o naket.
Joanna
8.2.2011 8:54
Jag tycker dina bilder är fina, har nog reagerat ett par gånger på "avkläddhet" men inte negativt. Kroppen, ett evigt dilemma...:) Å ena sidan en subjektiv upplevelse, som du säger. Å andra sidan blir den, i form av bilder på nätet, också föremål för andras tolkning. Att vi kvinnor ser annorlunda på våra kroppar än vad männen gör är ju ingen nyhet, men många är nog de tjejer som sagt "men jag ville ju bara känna mig fin..." och är uppriktigt besvikna över att den tunna toppen etc. inte hade riktigt samma effekt på omgivningen. Samtidigt vill jag som kvinna inte heller ge avkall på min egen, mera neutrala inställning. Väljer ändå att tänka att man med stil och finess kommer långt. :) Tack för en fin och intressant blogg!
Charlotta B
8.2.2011 10:44
Men, nu blir jag uppriktigt förvånad. Jag har då aldrig sett "lättklädda" bilder i din blogg. Lite bar hud betyder väl inte nakenhet?! Reagerar inte ens på bikinibilder tagna i rätt sammanhang, dvs. vid stranden eller poolen. Om man inte får visa någon naken hud alls blir det ju omöjligt att visa sommarbilder, när alla har mindre kläder på sig. Jag tycker alltid att de bilder du publicerar är både estetiska och smakfulla så fortsätt gärna i samma stil!
8.2.2011 20:26
Jag har aldrig tänkt på att det är för avklädda bilder, aldrig. Förövrigt tycker jag det är så bra att det finns människor som på riktigt är glad i sin kropp, det finns så många som inte är det.


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow

Arkiv

Teknik: Magnic Oy