Secrets

1.3.2011 13:03
Sonja Djupsjöbacka utmanade mig, temat är sju hemligheter.

Nu kör vi!

1. Jag är snål men övar mig på att vara givmild.

2. Jag önskar ibland att jag var singel och barnlös och kunde resa jorden runt.

3. Jag vet inte vad jag skulle ta mig till utan min man och mitt barn.

4. Jag tycker om att dansa till låtar som With Every Heartbeat av Robyn.

5. Jag skulle gärna vara en snygg, karismatisk sångerska i ett fantastiskt popband.

6. Jag uppskattar grova skämt och under ribban-humor och kan själv underhålla i rätt sällskap.

7. Den här lånar jag av Sonja, som nominerade mig. Jag har aldrig haft baksmälla (correct me if I'm wrong).

Jag utmanar iivana.wordpress.com och saara.bof.nu!

Utmaningen

1.3.2011 18:03
Jag utmanar familjenhaglund.wordpress.com också!

Fler famnar

1.3.2011 18:10
Att läsa böcker är en bra grej.
Christa

Myten

1.3.2011 21:19
Karin, skriver så här:
"Som bloggare skriver man ju egentligen hela tiden myten om sig själv.
Man måste nog vara på det klara med det: vad och vem man blandar in i
läsarnas fantasier om vem man är."
Tanken är både skrämmande och spännande.

Sånt jag läser

2.3.2011 11:12
Jag skulle så gärna läsa mera, men av någon orsak har min läslust de senaste åren varit liten, så liten. Men att komma över en bok som man bara vill sluka är fortsättningsvis en sann fröjd.

Jag efterlyste för cirka två år sedan era bästa boktips och fick många riktigt bra. Nu vill jag ha fler! Jag tycker mycket om historiska romaner, biografier och överhuvudtaget bra romaner. Deckare går bort.


Så, vad ska jag läsa?
Christa
Just nu läser jag Den Store Gatsby.

Guldlock

3.3.2011 12:32
Efter fyra dagar på jobb, med ganska mycket annat på kvällarna, måste jag säga att jag saknar min guldlock.
Christa
Christa
Christa

xoxo

3.3.2011 13:05
Om Beverly Hills 90210 var det mest spännande jag och mina klasskompisar kunde se på när vi var tolv, måste ju Gossip Girl vara motsvarigheten i dag. Med den lilla skillnaden att GG är tio gånger mer vulgärt.

Frånsett modet måste det ju vara något som gör att jag, som anser mig vara en någorlunda smart ung kvinna, ändå väljer att se på programmet nästan en gång i veckan.

Och varför? Kanske är det för att jag behöver vardagsflykt, för att jag fascineras av förälskelse eller för att (det vore tråkigt) att jag helt enkelt inte har något bättre för mig.

Hursomhelst. Som halvhjärtad men trots allt trogen följare har jag haft på känn att min långa tjänst snart kommer att belönas. Och förra avsnittet - utdelning! 

(Och för att känna mig mer som en teologie magister påbörjade jag precis Hjalmar Söderbergs Den allvarsamma leken - en kulturellt, intellektuellt och litteraturhistoriskt godkänd version av samma dravel.)

Marcus Prest

4.3.2011 14:12
Läs Sofia Torvalds intervju med Marcus Prest, i förra veckans Kyrkpressen.
"I en viss sorts karismatisk kristendom kompenserar man tanklöshet med entusiasm, och det kan jag bli rasande över."
"Han tycker det är betecknande för tidsandan att vi på FB säger triviala saker om vår vardag med eget namn, medan vi för övrigt på nätet använder pseudonym då vi har något viktigt att säga. ... Skriver du något (på FB) på allvar visar du vem du är. Om du inte kan sätta ditt namn under din åsikt, vad anser du då att din åsikt är värd?"

Jacob Hård

4.3.2011 14:24
Lycka är skidstafett, SVT och Jacob Hård. Mer behaglig ljudmatta än så hittar man nog inte.

I dag nöjer jag mig med skidstafett, YLE, och de finlandssvenska kommentatorerna.

En av tre är inte så pjåkigt.

Finlandsveckan

4.3.2011 18:58
Det här är ju bara för roligt!

Bättre stämning hemma

7.3.2011 18:35

Min pappa försökte med min morfars (han var kantor) gamla redskap stämma vårt inneboende piano. Det är inte helt enkelt, visste ni till exempel att de flesta tangenterna har tre strängar var?

Jag hör förresten till den generationen (?) kvinnor som tycker att riktiga män ska kunna bygga hus, angöra bryggor och stämma pianon. Borde säkert sluta av med det. Särskilt som det är jag som borrar, målar och spikar i vårt lilla hushåll. Och, nej, jag vet inte var man fyller på spolarvätska i vår bil.

Christa
Är det inte vackert inuti?
Christa
Christa
Christa

Dagen till ära

8.3.2011 15:09
En ros till alla damer på redaktionen, tack Rolle!
Christa

Gårdagens kurs

8.3.2011 20:21
Kursbeskrivning: Vi lär oss grunderna i hur man målar med akrylfärg, kom och gör din egen tavla.
Inga förkunskaper behövs. Vi prövar också på hur det är att måla på golv och möbler. Ta med en uppsättning sämre kläder, färgen lossnar inte helt och hållet i tvätten. Deltagarminimum: 1. Åldersgräns: 1 år. Kursledare: Linus Mickelsson, kreativ mångsysslare.
Linus

Sju veckor

10.3.2011 12:44
På vår redaktion ska vi fasta. En av oss ska avstå från kött, en annan från shopping, en tredje från något annat. Jag behövde inte fundera så länge på vad det skulle göra gott för mig att fasta från.
"För det är just det fastan handlar om: att se vad i mitt liv som blivit ett begär. Ibland går det så att vanliga behov, som det inte är något fel på, blir begär som tar makten över mig." Tua Sandell i dagens Kyrkpressen.
Jag ska alltså fasta från bloggvärlden. Jag tänkte mig närmast att sluta läsa andras bloggar, åtminstone slentrianmässigt. Slösurfandet ska jag försöka sätta åt sidan. Det är mycket möjligt att jag ändå själv kommer att blogga lite under den här tiden.
Fastan handlar ju egentligen inte lika mycket om att avstå från något, som att ersätta det med något annat. Det jag åtminstone hoppas att det andra ska vara är mera tid att ta in annan form av kunskap och intryck än den som dagligen serveras mig i bloggvärlden.
"Fastan är en möjlighet att testa på ett lite annorlunda liv." På något märkligt sätt känner jag mig lättad. Är det inte märkligt?

Två

15.3.2011 8:48
Little J blev två. Hurra!
Linus
Linus

Cynismens olidliga lätthet

22.3.2011 14:31
Vill man vara cynisk är det naturligtvis den lättaste sak i världen. I själva verket finns det ingenting lättare än att ställa sig själv över andra och vara hånfull. Men modigt är det inte, och inte tufft. Det är hjärtlöst och ynkligt.

Anna-Lena Laurén, Hbl 22 mars

Min fasta hittills

24.3.2011 12:52
Följande text ingår i dagens Kyrkpressen.

Jag har en ovana. Kalla det missbruk, om du vill. Likt spelmissbrukaren som lovar sig själv att nästa slant blir den sista som rasslar in i den enarmade banditen kan jag på kvällarna sitta med datorn i famnen och bedyra mig själv att nästa sidladdning är den absolut sista. Varpå jag inte kan låta bli att ännu en gång surfa in på de oändligt många webbplatser och bloggsidor jag känner mig tvungen att besöka för femte gången den dagen.

Jag behöver dagligen dator och internet i mitt arbete. Och så finns det varje dag en rad ärenden som jag lärt mig att sköta snabbast och smidigast på nätet, också på fritiden. Knappast problematiskt. I mejlen droppar det in bilder på vänners nyfödda barn, närmast livsviktiga påminnelser och mindre viktiga konversationer. Det är också bra. Men slösurfandet – vad ger det mig?

Så jag längtar. Efter den där boken som blir bra först på sida 83, efter gnistor som föds efter lite möda, efter tystnaden som lägger sig när Surret upphör.

Och jag tackar. För avbrottets gåva och den paus som ibland är självprövning men aldrig självplågeri. Gud är inte intresserad av min självspäkelse, men nog av min uppriktiga längtan.

Jag sållar. Jag googlar varken fasterecept eller bibelord men skriver vila i adressfältet.

Jag ersätter. Mina timmeslånga sessioner framför skärmen blir en promenad, musik eller en stund av stillhet (pretentiöst, jag vet). Utan ovanorna blir kvällarna långa – prova så får du se.

Min paus gör mig gott. Jag förvånas av den känsla som drabbar mig först – lättnad. Jag är inte nitisk. Jag läser någon blogg och surfar lite ibland men upptäcker att jag egentligen ingenting varken missat eller saknat.
Och jag är tacksam. Tacksam för kyrkoåret, regelbundenhetens och mångfaldens gåva. Min fasta inleddes inte i min egen kraft, inte i första hand som en följd av mitt eget beslut. Fastan pågår oberoende av mig och mina ansträngningar. Den dag jag inte vill, kan eller orkar fastar någon annan. Många tusen, miljoner kristna. Jag vilar i den vetskapen.

Elli Flén

30.3.2011 12:49
Jag tipsar härmed om Elli Fléns kolumn i dagens (30.3) håbla.

" ... Visst gnisslar det ibland inom vår kyrka också ... men vi har ju trots allt lyxen att kunna debattera och jämföra åsikter. Vi får tycka olika. "Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy