Go

13.8.2011 10:46
Det hade ju varit trevligt att bryta tystnaden med en välformulerad krönikeliknande text, en utläggning om sommaren (den händelsefyllda och vilosamma) eller några i övrigt smarta rader som vittnar om utökad självkännedom eller andlig mognad.

Men även om det inte är det jag mest av allt behöver hjälp med, tänkte jag att ni kanske ändå kan ge mig några råd om den här skapelsen. Jag är nästan säker på att det blir den (vi har ju sålt vår tidigare kombivagn).

Brio gillade jag skarpt, men efterlyser större smidighet för de stadsförhållanden vi ändå lever i. Jag kommer antagligen att slita mitt hår när snön hopas på gatorna. Men å andra sidan var gatorna inte framkomliga med den största av terrängvagnar förra vintern. Dessutom har vi en dubbelvagn med fyra stora hjul som vi kan använda oss av de första vintermånaderna om det behövs.

I Brio Go:n tänkte jag mig promenera med Juni till dagis under höstmånaderna, rymmas i bussar, kanske låta babyn sova på balkongen. När snön smälter i april svischar vi fram längs med gatorna ända fram till nästa december igen. Och på packad snö lär det också ska fungera bra.

Jag undrar om det är värt att ha en vagn med stora hjul bara för de där några vintermånaderna och kompromissa med komforten i (nästan) alla andra situationer?

Jag har tittat en del på Bugaboon, men den känns väldigt stel.  Dessutom kan man med Go:n enkelt använda parallellt som sittvagn för det äldre barnet och byta till babyns liggdel - det går inte så smärtfritt med Bugaboon om jag förstått rätt.

Vad tror ni? Ja eller nja?

Marcus Birro

13.8.2011 10:53
"Tänk om det faktiskt är så att ingen kan mäta vad som händer i mitt hjärta när jag läser en dikt av Dan Andersson. Tänk om ingen formel kan göra rättvisa åt den kärlek jag känner för mina barn. Tänk om mina förälskelser genom livet inte låter foga sig i en matematisk stol och tänk om hela mitt liv ingår i en stor plan, tänkt, planerad och given mig av en kärleksfull Gud."

Läs hela krönikan här.

Syster Lina

15.8.2011 8:26
Hon är nästan tolv år yngre än mig. Men när blev hon så stor?

Tyg i blöjan?

18.8.2011 6:46
Anne-Mie ska ha bebis i Washington DC och håller som bäst på och färdigställer blöjarsenalet.

Jag har märkt att många föräldrar här i huvudstadsregionen väljer att åtminstone testa tygblöjor, medan det verkar ovanligare i Österbotten. (Rätta mig om jag har fel - jag har inte lika många barnfamiljsbekanta där) Det går nog lite trender i det här med blöjor.

Vi använde ylleblöjor ungefär en fjärdedel eller tredjedel av Junis blöjtid. Av äldre flerbarnsmammor har jag ibland fått höra att det var "sånadär tokigheter man höll på med med första barnet" - lite tråkig inställning kan jag tycka.

För sparar man in så lite som en plastblöja om dagen i ett år har man ändå sparat 70 euro.

Mitt bästa tips för att spara in blöjkostnader och vara mer ekologisk för den delen - är ändå att börja använda pottan tidigt och odramatiskt och våga pröva på livet utan blöja. Det här passar särskilt föräldrar som kan vara lite överseende med kisspölar här och där under många månader. Då blir pottan, i bästa fall, ett bra alternativ som barnet föredrar - utan att man ens behöver belöna det särskilt.

Vakio

18.8.2011 6:56
Varje sommar tar vi naturligtvis en (eller femtio) bild av denna kaliber. Varsågod!
Christa

Birthe och karriären

18.8.2011 11:12
Är det inte lite skönt som Birthe Wingren säger i profilintervjun i dagens Kyrkpressen:

Någon karriärmänniska har jag aldrig varit. Jag hade inte tillräckligt tro på mig själv för att säga: "Dit vill jag komma! Det vill jag göra!"

Målmedvetenhet och drivkraft i all ära - men nog kan det gå till överdrift. Ibland måste vi våga säga "Jag vet inte" - och tycka att det är fullständigt okej.

Reese

21.8.2011 17:53
Det här är orsaken att jag inte klipper en kort snygg page. Men när ser mitt hår ut så här egentligen? En gång per fem år kanske, om ens det.

Sommarbilderna

22.8.2011 16:10
Säg mig, hur ska jag orka gå igenom våra tusentals sommarbilder? Att blogga är bra för då går det av bara farten, lite i gången.

Helg

28.8.2011 7:43
Efter en arbetsvecka, första riktiga dagisveckan för J (med mycket trots hemma) och en utlovad brittsommar bestämde vi att det vore galenskap att inte åka ut till stugan till helgen.

Även om det också kan vara lite småtrist och associalt att hänga ute på holmen är det ju ett oslagbart sätt att varva ner. Vara (och prata) med varandra. Äta god mat och tycka om varandra. Sånt man inte alltid hinner med.

Och även om jag har svårt att tro att jag kunde trivas sådär på landetlandet (jag är ju uppvuxen i en stad, om än liten) så längar jag allt oftare bort från stan. Inte från människorna och möjligheterna men faktiskt mest av allt trafiken.
Linus
Numera har vi en liten strand. Vem hade trott det när det ännu för två år sedan var bara vass?
Linus
J gillar.
Linus
Min egentid är numera på morgonen innan barnet vaknat.
Linus
Vi plockade lite kantareller.
Linus
Linus

Dilemmat

31.8.2011 10:26
Vad kan man riktigt blogga om? Ja, det är en fråga som så gott som alla bloggare tycks gå och grubbla på, senast Amanda.

Jag tycker att nästan allt som händer i mitt liv är antingen för trivialt eller för stort att riktigt skriva om. Dessutom tar jag hela tiden hänsyn till mina läsare (även om ingen har bett om det) och undviker sånt som eventuellt kan vara stötande för någon.

Därför bloggar jag om barnvagnar när jag egentligen vill skriva om ångest, om barnaskötsel light när jag vill berätta om hur svårt (och härligt) det är att vara mamma, visar tillrättavisade skärgårdsbilder när det finns 500 betydligt mer intressanta bilder i arkivet.

Men bloggen, den får nog finnas kvar.

Kommentera

31.8.2011 10:27
Är ni förresten flera som har svårt att kommentera? Några har tagit kontakt med mig och sagt att det inte går. Tråkigt för mig, så skicka fast ett mail till mig om det lyckas.

Och ja, testa uppdatera er browser!

Ny fotograf

31.8.2011 17:25
Vi har en ny fotograf i huset!
Juni
Juni
Juni
Juni
Linus


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy