Suget

1.11.2011 9:54
Om du vill äta gott. Bar Teos i Tölö. Förvänta dig inte en lugn miljö (bullernivån hög) och inte heller snabb betjäning (poppis ställe med lite för få servitörer).

Men gott är det.

(Linus version av vår lördagsmiddag hittar du här)
Linus

Uppföljning

1.11.2011 13:18
Den här kolumnen skrev jag förra veckan i lite halvkrassligt tillstånd. Även om jag är riktigt nöjd med den sådär stilistiskt gnager det i mig att den uppenbarar de många problem jag (vi?) inte vet hur vi ska handskas med.
Den visar att det bland de många saker vi borde göra faktiskt finns saker som är viktigare än andra. Att vi inte borde bestämma oss för att "det får duga som det är" när det handlar om omsorg om varandra, missunsamhet och själviskhet.
Och att vi inte riktigt vet vad vi ska göra av oss själva när vi inte lyckas prioritera som vi innerst inne tror att vi borde.
Det lyckades jag inte få med på 1300 tecken, så mitt uppföljningsförsvarstal fick alltså komma här i stället.

Ny sajt!

1.11.2011 13:35
Förnyade Kyrkpressen.fi som jag också länkade till i förra inlägget är förresten helt pinfärsk! Att äntligen ha fått göra något nytt för webben är något som jag (och mina medkolleger) väntat på länge länge.

Det är dyrt med webbprojekt, men jag är riktigt nöjd med det vi lyckats åstadkomma med en liten budget. I den här sajten har inga miljoner någonsin pumpats. Det tycker jag är skönt att komma ihåg i stunder då våra webbsidor varit under hårdast kritik och jag själv känt mig otillräcklig.

Så om ni undrar varför jag skrivit så lite i tidningen de senaste veckorna (och halvåret för den delen) har det att göra med att jag varje ledig arbetsstund på jobbet pynjat med de nya sidorna. Att bygga upp en sajt, även en relativt enkel, är ett större jobb än ni kan ana!

Lite orolig är jag nog för att grafikproffs ska toksåga min layout. Först var den bara en skiss över hur det skulle se ut, men sedan insåg vi att en beställd grafik skulle ha överskridit budgeten. Vi fick helt enkelt sätta pengarna på tekniken.  Hittills har ingen i processen åtminstone högljutt beklagat sig över hur misslyckad sidan ser ut. Tänk på denna teologimagister i nåd när ni fäller omdömen om sajten :)

Nu är sidan i alla fall online, och det känns riktigt bra. Hurra!

På mitt bord just nu

2.11.2011 10:14
Vad glad jag blir!

Väderleken

4.11.2011 15:34
Det kan hända att den här dagen, så där väderleksmässigt, var den bästa på hela året. Ja, så bra passar jag och varm höst ihop.
Linus
Och lite bilder från förra veckan ...
Linus

Nedräkning

9.11.2011 10:41
Näst sista dagen på jobbet. Det har varit verkligt roligt att jobba under hösten och många morgnar har jag varit riktigt glad att få stiga upp och ta mig till jobbet.

Men de senaste veckorna har jag fått ryggont och svårare att få luft i och med att lungorna tycks vara lite undanträngda, så lite lugnare tempo känns nog bra från och med nu.

Ändå hade mitt sf-mått från vecka 31 till 34 bara ökat från 27 till knappt 28. Därför ska jag på en extrakontroll i dag, i vecka 35. Sf-måttsystemet lär inte ska vara så pålitligt så jag är inte direkt orolig. Det känns som att barnet har vuxit under månaden som gått, och kanske i stället sjunkit ner lite grann.

31

10.11.2011 2:54
Sf-måttet visade sig vara närmare 31, vilket skulle betyda att det ökat med 3 cm på under en vecka ... Barnet hade, som jag misstänkt, sjunkit ner: "Pää on jo melko syvällä".

En måndagkväll

10.11.2011 3:43
På väg till faster i stan.
Linus

Om att vara katt

10.11.2011 11:11
Anar jag ett ställningstagande?

Jag har i varje fall tyckt mycket om varenda en av Patrick Wingrens kolumner.

1-årskalas

13.11.2011 18:56
Ada och Jenna 1 år! Vart har ett år tagit vägen?
Linus
Christa
Gåvotips: rama in ett vackert fotografi.

Hanna

13.11.2011 19:05

Under veckan som gått har vi haft finfrämand. J har förstås varit stormförtjust över att få ha sin "danska" moster på besök och vi andra har varit minst lika glada över sällskapet.

 

Att jag min sista arbetsvecka varken behövde cykla med Juni till eller hem från dagis var ju inte heller tokigt alls.

 

Alla småbarnsfamiljer borde ha minst en studieledig moster inneboende mest hela tiden.

Stor större störst

13.11.2011 19:12

Denna graviditet har kommit till ett skede då det är besvärligt att sitta för länge, ligga för länge och stå för länge.

 

Jag räknar med att gå över tiden, men skulle inte ha något emot om det här barnet ville se dagens ljus en vecka före beräknad tid, i stället för en vecka efter som med J.

 

Om det vill sig föds barnet först 2012. Så det gäller bara att försöka luska ut vilket läge som kunde tänkas vara fördelaktigt tills dess.

Linus
Här döljer J kulan som vuxit sig större och större ...

Sleeping beauty

13.11.2011 19:25

Det finns inga sjusovare i vår familj.

 

För tillfället tycks jag klara mig med drygt 6 h per dygn. Somnar jag för tidigt om kvällarna (vilket jag allt som oftast gör) är jag ofta vaken några timmar på natten. Men det är helt okej. Särskilt trött är jag ju i varje fall inte (även om den där eftermiddagsluren nog smakar ljuvligt ibland).

 

Linus sover vanligtvis mindre än 8 h per natt och Juni hon klarar sig också på något som jag tror är under medeltalet för barn i hennes ålder. Hon är 2 år och 8 månader och sover mera sällan dagssömn. Nattsömnen är 10-11 timmar. Men så länge hon är glad när hon är vaken och sover de timmar hon gör utan större bekymmer så får det sannerligen kvitta.

Linus

Skriva skriva

15.11.2011 9:13
Och hur inleder jag min mammaledighet? Jo, med lite skrivuppdrag på frilans.


Midjan

15.11.2011 15:18
Så där modemässigt kan jag känna att det skulle vara trevlig omväxling med lite midja.

En augustidag

16.11.2011 11:39
En augustidag sysslade jag med möbelslipning. Utrustningen var lånad från en Stora Slipfabriken i hemstaden där min syster lämpligt nog råkade sommarjobba.

Från och med den dagen har min relation till vanligt sandpapper varit något komplicerad.

Resultatet ska jag i varje fall visa snart!
Linus
Linus

Minnen från Kökar

16.11.2011 14:49
En av sommarens bästa bilder ...
Linus

Ledigheten

17.11.2011 20:33
Av någon orsak var jag lite ängslig för att jag skulle tycka att det skulle kännas lite trist att bli moderskapsledig.
Men den sköna känslan hittills kompenserar i så fall för all tristess i världen. Det är sannolikt att vi får möta en tuff vardag några månader (eller år?) framöver, men jag har ingen lust att ta ut det besväret förskott. Come what may.
Just nu känns det i alla fall som att jag orkar vänta i sex veckor till.
Linus
Ni får be om ursäkt för alla arkivbilder, jag har inlett min ledighet med en massiv fotogenomgång.

Puuhapete

19.11.2011 10:30
I somras slipade jag alltså min farmors gamla möbler med ett riktigt slipsystem och specialmaterial. Lackad pinnsoffa gick i ett huj! Gammal smutsig byrå med olika lager färg likaså.

Sedan målade min mamma möblerna i Nykarleby och i september fick vi dem nedskickade med Svanbäcks bussar (tusen tack!).

Jag är glad för möblerna. Vad roligt det är med gamla möbler med en historia. Flera som besökt oss har kommenterat att det nog inte är så vanligt med kökssoffor i lägenheter i Helsingfors. Och tänk att just den här kökssoffan satt vi i hela min barndom, där på butiksvinden i Kackur.
Soffan är finsktillverkad, eventuellt från 50-talet.
Jag gissar att byrån är äldre.
Den här 60-tals (?) byrån slipade jag inte, den fick duga som sådan. Även om den nog är sliten gillar jag de mjuka linjerna och handtagen, även om flera lossnar titt som tätt.

Fredagsmys

21.11.2011 7:26
Vi har hört om något som kallas fredagsmys, men vi får aldrig riktigt till det. Vi hänger ju tillsammans utan stress mest helatiden och Linus arbetsvecka avslutas för den delen aldrig riktigt på fredag kväll. Så har jag ju också tidigare varit ledig på fredagar och levt enligt devisen "Thursday is the new Friday".

Men ibland ser vi på en film på torsdag och/eller fredag kväll och äter lite äpplen. Räknas det? Någon gång poppar vi till och med popcorn.

Förra fredagen sysslade vi i varje fall med det här. Jag är så glad att L lär J olika sporter!


Tömning

22.11.2011 9:50
Jag håller på att tömma min arbetsdator, som ska tillbaka till redaktionen, och hittar allt möjligt.

Sommaren 2010. Undrar just hur sommaren 2012 blir?

Komposition

28.11.2011 13:20
Hon kan ju komponera en bild! Här utan stativ och med blicken i sökaren.
Juni

Söndagen

28.11.2011 16:46
Glad adventstid, förresten!


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy