Gossar små

17.12.2011 20:20
Årets julkonsert blev Cantores Minores. Jag är imponerad av pojkarna, hur i all världen motiverar man så unga pojkar att sjunga så svåra klassiska verk? Iklädda svart körkåpa med krage?

Om vi får en pojke blir det kanske klassisk körsång i stället för ishockey som hobby. Eller både ock. Linus påstår åtminstone att han sjöng första sopran i högstadiets kör ännu som niondeklassist.
Elina
17.12.2011 21:52
Vår gosse började sjunga i Cantores Minores för ett år sedan för att han själv hade sett deras annons. Han tyckte jättemycket om att sjunga där men han slutade efter ett halvt år för att han inte orkade ha så många hobbies. Dessutom var Hesa lite långt borta från oss. Jag är ändå glad över att han fick prova. Han lärde sig att sjunga mycket vackrare under några månader, han blev mer intresserad av klassisk musik och han lärde sig att åka ensam med tåg till Hesa och orientera där.

Vår pojke började kören som elvaåring, men de största delen av pojkarna börjar sjunga på ettan. Det verkar vara så att de tycker att det är väldigt cool att sjunga i CM. Det finns också en skola (Kaisaniemen koulu) där en stor del av pojkarna går i skola. Äldre korister gör långa körresor så det är ganska spännande att man får resa med sina vänner.


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy