Han är här!

1.1.2012 10:57
30 december 2011 skulle alltså bli datumet då vår son föddes. Det är nog större än vi riktigt kan förstå. Att han som nu ligger här med oss bara är ett och ett halvt dygn gammal, redan inne på sitt andra levnadsår.
Så småningom åker vi hem och påbörjar våra första trevande försök till familjeliv med fyra i stället för tre. Välkommen älskling!
Linus

Det fina i livet

6.1.2012 19:29
Ett utdrag ur en av dagens konversationer.

Jag: - Tänk att vi fått en pojke.
Linus: - Tänk att vi har så söta barn.
Juni: - Tänk att jag pruppat ner sig.

Hon har humor den tjejen.

I övrigt då? Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva den här första veckan som tvåbarnsmor. Så jag tror jag låter bli. Men jag hoppas och tror att det ur den första tidens omvälvningar ska växa något riktigt riktigt bra.

Födelsedagskortet

6.1.2012 20:02
Vi visste inte att hon kunde. Men tydligen är det ingen konst att skriva "fafa" på födelsedagskortet.
Linus

Mormor

7.1.2012 11:14
Min mamma är den andra dottern som föddes i familjen Carlson på 50-talet.
Själv är jag den andra dottern som föddes  i familjen Sandvik på 80-talet.
Nu blev det ingen andra dotter i familjen Mickelsson, men nog en son.
Jag har ju tre systrar och har aldrig någonsin saknat en bror under min uppväxt, men visst känns det spännande med en pojke.
Christa
Christa

Lagom till vintern

9.1.2012 10:17
Förutom att folk ojade och vojade sig över att vi antagligen skulle få en julbebis (nu fick ju lillen en alldeles "egen" födelsedag) är det också många som bedrövat förklarat hur väldigt besvärligt det är med en vinterbebis.
Och visst är det kämpigare att ta sig ut genom ytterdörren när det är minusgrader som möter en. Å andra är man mera bunden till hemmet med ett spädbarn oberoende årstid, och det känns lite tröstande att inte alla andra njuter i fulla drag av högsommar medan man själv sitter hemma med läckande bröst och sömnbrist.
Tvåbarnschocken var det många som talade om, och på den punkten kan jag inte annat än att hålla med. Inte bara vad gäller arbetsbördan, utan också känslomässigt. Att det finns familjer med tre eller fyra barn framstår för mig som ett fullständigt mysterium.
Men som hör känslorna till är säkert sådant som ändrar med lite perspektiv. Som det ju brukar vara.

Bar mark

9.1.2012 11:18
Vintern är förresten inte ännu officiellt här. På vår gård finns ännu två bilplatser med bar mark.

Min tonårsmelankoliska Kentperiod är i och för sig förbi, men det här är ju faktiskt världens bästa vinterlåt.

Miraklet

10.1.2012 16:42

Linus

På pricken?

11.1.2012 15:06
Hittat hos Housewifen.

Två veckor

14.1.2012 10:09
Två veckor har gått. De har nog varit annorlunda än vi hade väntat oss. Den första tiden med Juni kommer jag ihåg som bara rosenröd. Vår lilla son (som nästan har fått ett namn) har hittills varit lugn och nöjd, ätit och sovit för det mesta och däremellan tittat kritiskt på oss med sina djupblå ögon. Tusen tack ska ha han ha för det, för vi övriga i familjen har fullt upp att hitta våra egna roller i fyrabarnsfamiljen!

Ironiskt

15.1.2012 18:42
Ironisk nog kom vi, för första gången på kanske tre år, i tid till söndagskyrkan i dag. Med både en oförutsägbar bebis och en trotsig snart-treåring, alla nycklar, telefoner, skötväskor och mellanmålsbananer.


Liten blir stor

17.1.2012 21:23
Även om hon tar väl hand om sin bror, märker man nog på J att det inte är alldeles lätt att bli storasyster. Det är ju faktiskt den största förändringen i hennes liv hittills, det får vi ta i beaktande och ha lite överseende med.
Lilla stora älskade vän.
Linus
Linus
Linus

Tupplurare

17.1.2012 21:34

Mammas pojke

18.1.2012 10:36
Det kan hända att han är lika pigmentlös som jag, grabben.

Juni blir, trots sina unga år, redan brunare än sin mor om somrarna och i det blonda håret lurar redan flera mörka hårstrån.


Linus

Spädbarn

18.1.2012 19:41
Omöjliga att få att somna in när det är det man allra helst vill.
Och lika omöjliga att väcka när det är just vakna de ska vara.
Dygnsrytm, var är du?

Trettiotvå och sextio

19.1.2012 7:57
Här har man burit på ett barn i nio månader. Oroats, glatts och väntat.
Fött fram det i smärtor. Andats, ropat, våndats.
Tagit emot det på sitt nakna bröst. Diat, beundrat, förundrat.
Öppnat upp sitt liv för det med allt vad det innebär av känslostormar, glädje, ångest, frågor, förhoppningar och förväntningar.

Och så får man en räkning från HUCS Sjukvårdsområde på 32,60.


Trodde inte

21.1.2012 10:13
Okej, jag ska erkänna. Det sku vara pikilite enklare att göra något trevligt utomhus med nyfödingen om det inte ramlade en halvmeter snö från himlen för varje dag som går. Visst har vi varit ute med honom flera gånger, men det är ju inte busenkelt direkt. Särskilt inte med en trotsig storasyster som när som helst kan lägga sig ner och skrika i vilken snödriva som helst.

Och jag skulle kanske må pikilite bättre om jag inte varje kväll skulle sitta och stirra ut i mörkret från och med klockan fyra. Jag har fått nog av glödlampor för i vinter.

Men det vänder. Och jag är så tacksam för alla våra vänner som kommer på besök och alla som vi har glädjen att besöka Vad skulle vi göra utan er?

Den glamouren

22.1.2012 14:46
Och så gick vi hela familjen, i tuulipukun, för att rösta fram landets nästa president.

Och namnet?

25.1.2012 9:52
I princip vet vi ju vad killen ska heta. Men vi smakar ännu på det. Att bestämma vad en människa ska heta, vilket namn en individ ska bära hela sitt liv, det är ju ingen liten sak. Men å andra sidan - hur ofta är det just namnet som avgör hur vi ser på olika människor? Nästan aldrig. Det är nog min övertygelse att det är personen som lägger prägel på ett namn och inte tvärtom. Om man nu inte råkar heta något alldeles alldeles fullständigt skrattretande fånigt. Men också då - när man lär känna personen - kan ett lite lustigt namn känns helt rätt.

En månad

31.1.2012 12:20
Vi har klarat en månad! Det har varit en av de tuffaste i mitt liv, av olika orsaker. Mer om det skriver jag kanske senare.

Men vi har överlevt!  Och hurra för Amos Carl-Axel Mickelsson! (Ja, vi har gjort en helomvändning vad gäller namnet och tror i alla fall att han heter så nu.)
Christa
Christa
Christa


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy