Utanför bekvämlighetszonen

2.6.2014 14:41
Vetni ibland är det skönt att upptäcka att bekvämlighetszonen inte alls är så bekväm och att det finns oändligt med områden att upptäcka, lära sig, utmana sig med.
Ett litet exempel på det är att jag plockade fram blixten. Saknar något i mina bilder, särskilt då de trycks på gulaktigt tidningspapper.
Exempel på krattigt försök till blixtanvändning. Min utsikt och mina bok/tidningshögar.

Kajsaniemiselfie

3.6.2014 12:29

Hit och dit

4.6.2014 13:44
Jag fick intervjua en av mina internet-idoler häromdagen. Charlotte skriver (ett steg längre) om genus, ett gammalt hus i Sibbo och allt möjligt annat intressant. Vi hade riktigt trevligt och avlivade bland annat myten om den mörka medeltiden och den om kärnfamiljen (jaja, det var väl mest Charlotte, men ändå).
Om ni vill läsa något intressant av henne ska ni klicka bland annat här, där hon säger några ord om ”dagens frenetiska fokus på att viktiga lärdomar är sådana som kan inbringa pengar.”
Charlotte har jag varit medveten om redan en tid, däremot hade jag helt missat den formidabla Elaka bloggaren, vars blogg jag mer eller mindre läst ut den senaste veckan. Läs den om brännande samhällskritik kan tänkas intressera.
En ovanligt behaglig och smart kvinna, rikssvenska med lite finlandssvensk klang är underbar.

Grattis paps

6.6.2014 8:51
Längst till höger i bilden sitter han, minstingen som blir 60 i dag. Grattis pappa! När du fyller 90 är det jag som blir 60, vi kämpar på ett tag till, va?

Hen tror vi inte på

12.6.2014 15:45
I mitt jobb finner jag mig vissa torsdagar sökandes citat ur aktuella tidningar eller tidskrifter.
Hittade flera i Judisk Krönika som jag gillade, bland annat det här av Ronn Elfors Lipsker:

”En sak är dock säker: det som förenar oss alla, sekulära judiska sökare med eller utan skägg, är att vi har EN Gud – och hen tror vi inte på.”
Kanske går det att applicera på en hel bunt andra post-lutheraner också.

Äran

19.6.2014 14:32

Hade äran att vara med på en möhippa i lördags. Bröllop om några veckor!

Pendolino

19.6.2014 14:35

Efter tre dygn utan familjen förra helgen slängde jag i måndags lillgrabben i kärran och hoppade på Pendolinotåget till Bennäs medan Juni är i Sverige på äventyr med sina kusiner.

Tänk att det gått 11 månader sedan han var här senast! Själv var jag här senast i september, så särskilt tätt mellan besöken har det inte blivit på sista tiden.

Tågselfie
Lillis har blivit 18 (okej, det var redan i januari) och fått körkort.
Fiolövning!

Livet i en liten låda

23.6.2014 10:55

Jag bor i en betongbunker, har nästan inga vänner, har varit förkyld i ett sträck sedan oktober och börjar inse att mina intellektuella glansdagar var på högstadiet. Men med den här farten ser det ut som att jag äter egenodlad nypotatis i augusti. Livet kan inte vara helt skit ändå.

(Skrivet i väntan på sork, svamp och hungriga vitsvanshjortar.)

Liten nyansering

23.6.2014 22:32

För att något nyansera mitt förra inlägg (det är kanske inte så många som delar min typ av humor) så ska ju nämnas att jag är ganska förtjust i min betongbunker, att jag inte känner något stort behov av fler vänner utan är riktigt glad för dem jag har, att jag nu för tillfället faktiskt inte känner mig krasslig och att det väl sällan är särskilt bra att vara övermodig vad gäller ens egen förträfflighet.

Livet känns faktiskt riktigt angenämt just nu. Sätt lite potatisblast på det och ni förstår min entusiasm.

Ett - två - tre - semester

27.6.2014 15:11

Plötsligt finner jag mig i situationen att en fem veckor lång semester väntar mig om bara ynkliga 45 minuter. För er som inte kan få nog av Kyrkpressen och förgäves längtade efter att få komma hem till er favorittidning på taburgolvet i går bara för att gråtandes upptäcka att är uppehåll den här veckan ska jag tipsa er om ett urval av sommarens heta läsning från och med nästa vecka.

- Min intervju med Charlotte Vainio om vad begreppet omyndig innebar för kvinnor i senmedeltidens Sverige, också om myten om både den mörka medeltiden och kärnfamiljen

- Min ledare (there is a first time for everything) om att vi måste kunna problematisera den ideologi som sätter evig tillväxt och privat konsumtion före alla andra hänsyn.

- Mitt samtal med Maria Holmgård om hur dett är inte allt det vi måste göra som gör oss stressade utan tanken på allt det vi tycker att vi borde göra.

Och på det lite random semesterbilder!Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy