Sandvikskajen 13

17.4.2015 4:04

Jag har ett ljust och soligt arbetsrum på sjunde våningen. Där, i det stora fönstret, på det ordentliga fönsterbrädet i okänsligt material har jag inrättat en liten miniodling. Hittills växer några chiliplantor, en tomatplanta, lite persilja, lite basilika och mängder av blomkrasse där. Krassen odlar jag av frön jag samlade in från den blommande krassen på stugan i somras och odlar främst för att den ökar på mitt självförtroende eftersom den växer sig så stor så snabbt.

Varje dag när jag går in där och får tala med mina små växter och glädjas över deras framgångar eller oroas över deras motgångar blir min dag lite bättre. Billigt roligt.

Jag testar också på att förodla plantor till trädgårdslandet, men är osäker på när jag ska börja, hur mycket tid de vill ha på sig innan de ska ut i landet. Vad händer om man börjar för tidigt?

Jag lär mig lite mer om trädgård och odling hela tiden, mest genom trial and error. Läsa på och planera är definitivt sekundärt för mina eventuella framgångar.

Christa
Krassen växer sig stor, chilin tar lite mer tid på sig.


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow

Arkiv

Teknik: Magnic Oy