Torsdagsprogram

3.12.2010 13:32

På torsdagar händer något av det trevligaste på hela veckan. Juni får gå till sin kära Luddeklubb.


Juni har förresten utvecklats rätt mycket den senaste tiden. Hon närmar sig 90 centimeter och väger över 11 kg. Hon äter det mesta och tycker särskilt mycket om nötter, broccoli och mjölk (och sötsaker förstås).


Hon tycker om att klä på sig själv även om det alltid inte lyckas. Hon använder mera sällan blöja och vi kan åka på kortare blöjfria utflykter hemifrån.


Hon klättrar och hoppar jämfota, springer och dansar.


Hon pratar mera och mera, och vi förstår henne för det mesta. Hon slarvar ännu med konsonanter och ersätter gärna lite svårare konsonanter med t, så för utomstående kan det vara svårt att veta vad hon menar. Hon nöjer sig också ofta med första stavelse i ett ord, så att banan blir ba, etc.


Hon leker gärna självständigt kortare stunder men tycker att det är allra roligast när någon bemödar sig att leka med henne.


Hon känner igen många bokstäver, som att M är mammas bokstav, N är nalles, etc. Hon tycker det är intressant med bokstäver vi ser i butiken, på kläder osv.


Hon sover bra om nätterna men en envis natthosta gör att hon nästa varje natt piper till åtminstone en gång.


Hon tycker om att kramas.


Hennes favoritlek är att sköta om dockor och mjukisdjur. Hon bäddar in dem i täcken och ger dem flaska att dricka.


Hon är härlig, vår tjej!

Bettan
3.12.2010 22:13
WOW! Vad framåt Juni är- släktas på mamma :). Speciellt det där med bokstäverna och blöjorna känns nog som ljusår in i framtiden för oss. Hoppas få se er snart!
moster H
5.12.2010 21:29
...Det ser jag fram emot att uppleva in real life i jul!


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy