Om hänsynheten

21.2.2011 15:53
Inser att jag i mitt tidigare inlägg om vårt barns blöjfrihet kanske verkar så där tvärsäker som man helst inte ska vara i dessa tider, "för att alla självklart gör som dom vill".
Och visst undrar jag också varför det nästan aldrig är riktigt okej att uttala sig om barnaskötsel- och uppfostran, bara för att alla ju ändå gör som det passar eller fungerar bäst för just dem.
Jag tror att det långt handlar om att särskilt nyblivna mammor är så känsliga för om de gör något fel, om det är deras fel att barnet inte sover eller vad det nu kan tänkas vara som är en öm tå.
Vi träffade en flerbarnsmamma med både biologiska barn och fosterbarn i går, och hon konstaterade att hon "efter femte barnet inte visste något om uppfostran".
Själv har jag haft mycket få fasta principer under mina första två år som mamma. Men bajsblöjor har jag inte bytt sedan barnet var fyra månader - och det rackarns måste det väl vara okej att vara glad för.
E
22.2.2011 0:06
Absolut okej! :)
Charlotta
22.2.2011 10:12
Men det är väl fantastiskt att Juni är blöjfri redan! Så mycket trevligare för både er och henne. Klart man får vara stolt över en sån sak, precis som man får vara stolt över allt annat fantastiskt ens telningar gör ;)
Sara
22.2.2011 22:46
håller med de andra.
Men lite känsligt är det kanske när någon påpekar ngt angående hur jag ska sköta mitt barn. I största allmänhet är det väl okej också, men det finns vissa saker som man inte kan veta hur det funkar i den aktuella familjen ifall man inte lever tätt inpå dem.
Vet att vi gör det här "misstaget" på dagis ofta; säger att "men det är ju bara att göra si och så", "var bestämda" osv. Men det är inte alls så lätt ibland när det gäller ens eget barn och ibland orkar man helt enkelt inte.

Men som sagt, att prata om sitt eget är ju helt "neutralt", tycker jag också!


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow

Arkiv

Teknik: Magnic Oy