Sånt jag läser

2.3.2011 11:12
Jag skulle så gärna läsa mera, men av någon orsak har min läslust de senaste åren varit liten, så liten. Men att komma över en bok som man bara vill sluka är fortsättningsvis en sann fröjd.

Jag efterlyste för cirka två år sedan era bästa boktips och fick många riktigt bra. Nu vill jag ha fler! Jag tycker mycket om historiska romaner, biografier och överhuvudtaget bra romaner. Deckare går bort.


Så, vad ska jag läsa?
Christa
Just nu läser jag Den Store Gatsby.
T
2.3.2011 12:00
Rekommenderar varmt A.J.Jacobs: A Year of Living Biblically, http://www.ajjacobs.com/books/yolb.asp och vilken bok som helst av Daniel Katz, fastän "Min farfar hade en kornett" är antagligen den enda som är översatt till svenska.
inget boktips
2.3.2011 13:14
Det här är inget boktips men tänkte säga att det är svårt att läsa det gråa på din sida. Så ex rubrikerna och ex "kommentarer" osv. Annars gillar jag din prickiga blogg.
Ika
2.3.2011 16:35
"Jerusalem" av Selma Lagerlöf. Den är mitt standardboktips, för att den är så mäktigt bra. Som jag älskar de där människorna!
Annat bra: "I en klass för sig" och "Presidentens hustru" av Curtis Sittenfeld (Den första om internatskoleliv sett i backspegeln, den andra om Laura Bush med mycket stora konstnärliga friheter.)
"Främmande jord" av Jhumpa Lahiri (Noveller - vet inte om du brukar läsa sådana, men de här är riktigt fina.)
"Sommarljus, och sen kommer natten" av Jón Kalman Stefánsson (För lite långsammare och mera utportionerad läsning, annars blir man övermätt.)
"Bryta om" av Åsa Anderberg Strollo (hetsläsning. Jag var tvungen att dämpa mig själv när jag insåg att jag hoppade över vissa ord för att komma framåt snabbare.)
"Stolthet och fördom" av Jane Austen (Den här är ju självskriven!)
"Tove Jansson - Ord, bild, liv" av Boel Westin (en av de bästa biografier jag har läst)
"Molnfri bombnatt" av Vibeke Olsson (Om du hör till dem som tycker att du läst tillräckligt om andra världskriget - läs ändå. Den här överträffar det mesta.)
Vilhelm Mobergs Utvandrarepos (Ännu en klassiker med personer att engageras av och känna starkt för.)
"Kattöga" av Margaret Atwood (Börjar vara närmare tio år sedan jag läste den, men minns den fortfarande som en fantastisk läsupplevelse.)
sonja.djupsjobacka.com
2.3.2011 18:22
Jag minns att jag tipsade om nåt förra gången men vad det var minns jag inte. Hur skulle det vara med Kaari Utrios böcker? Eller Sigrid Undsets Kristin Lavransdotter? De skulle jag kunna låna till dig. Älskar Kaari Utrios historiska kärleksromaner...


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy