Sju veckor

10.3.2011 12:44
På vår redaktion ska vi fasta. En av oss ska avstå från kött, en annan från shopping, en tredje från något annat. Jag behövde inte fundera så länge på vad det skulle göra gott för mig att fasta från.
"För det är just det fastan handlar om: att se vad i mitt liv som blivit ett begär. Ibland går det så att vanliga behov, som det inte är något fel på, blir begär som tar makten över mig." Tua Sandell i dagens Kyrkpressen.
Jag ska alltså fasta från bloggvärlden. Jag tänkte mig närmast att sluta läsa andras bloggar, åtminstone slentrianmässigt. Slösurfandet ska jag försöka sätta åt sidan. Det är mycket möjligt att jag ändå själv kommer att blogga lite under den här tiden.
Fastan handlar ju egentligen inte lika mycket om att avstå från något, som att ersätta det med något annat. Det jag åtminstone hoppas att det andra ska vara är mera tid att ta in annan form av kunskap och intryck än den som dagligen serveras mig i bloggvärlden.
"Fastan är en möjlighet att testa på ett lite annorlunda liv." På något märkligt sätt känner jag mig lättad. Är det inte märkligt?
Maria i Norrbotten
10.3.2011 14:44
Av en slump hittade jag till din blogg för ett par (?) år sedan, men är inte en sådan som kommenterar på bloggar, endast läser.
Men nu fick jag ett behov att säga bara: Intressant att fasta från bloggvärlden! Själv har jag tagit avstånd från Facebook, man skulle kunna kalla det för en fasta. Men i början kändes det väldigt svårt att inte veta vad som hände där (varningstecken för beroende!) men nu känns det som en lättnad att inte behöva vara inloggad där i tid och otid. Jag ska kanske ta en fasta från bloggvärlden också... Eller dra ner på antalet bloggar som man läser iaf, för det finns faktiskt någonting oerhört mycket mer som händer i livet utanför databurken...
Tack för alltid trevlig läsning! :)
Elina
10.3.2011 22:13
Jag har just tvärtöm för jag försöker skriva min blogg under fastetiden efter en lång paus. Däremot läser jag mindre sådana bloggar som handlar bara om ytliga saker. Ha en välsignad fastetid!


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy