Uppföljning

1.11.2011 13:18
Den här kolumnen skrev jag förra veckan i lite halvkrassligt tillstånd. Även om jag är riktigt nöjd med den sådär stilistiskt gnager det i mig att den uppenbarar de många problem jag (vi?) inte vet hur vi ska handskas med.
Den visar att det bland de många saker vi borde göra faktiskt finns saker som är viktigare än andra. Att vi inte borde bestämma oss för att "det får duga som det är" när det handlar om omsorg om varandra, missunsamhet och själviskhet.
Och att vi inte riktigt vet vad vi ska göra av oss själva när vi inte lyckas prioritera som vi innerst inne tror att vi borde.
Det lyckades jag inte få med på 1300 tecken, så mitt uppföljningsförsvarstal fick alltså komma här i stället.
Erika
2.11.2011 17:00
Jag fastnade för stilen i din kolumn, sådär att man inte kan läsa bara början och sedan släppa den. Fast sedan lämnade den mig med ganska motstridiga känslor. Å ena sidan det där skönt tillåtande, att man inte alltid måste vara så duktig och presterande. Att det inte går att göra allt rätt hela tiden. Men sedan å andra sidan det där nästan provokativa i att läsa en uppräkning ursäkter, om du förstår hur jag menar. Jag är ju den där som har kval över att det ser ut som om jag måste kasta mitt samlade kartongavfall i köksavfallet eftersom det inte verkar finnas någon insamlingspunkt i Vasa längre. (Men okej, inte ens jag tänker packa med det i flyttlasset...)
Christa - 3.11.2011 10:16
Fröjda dig Erika, snart har du kartongavfall, färgat glas, vitt glas, och konservburksinsamling bara 50 meter från ytterdörren!


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy