Att jobba heltid

19.11.2013 18:00
Jag jobbar ju heltid igen sedan första september. Det är länge sen jag gjorde det. Så länge sen att jag verkligen glömt bort hur det kändes. Här listar jag det fina och tråkiga med att jobba som jag gör nu.
PLUS
- Att få ha rutiner, stiga upp på morgnarna, komma igång. Att få komma till jobbet och ha en mysig stund vid på morgonen förrän dagen kört igång på allvar. Kanske läsa dagstidningen eller någon av de andra tidningarna som kommer in och som jag förväntas ta del av. Äta lite morgonmål eller dricka en kopp te eller kaffe.
- Att få träffa mycket människor, skriva, fota, läsa böcker och göra de saker som jag gillar och tycker jag har en viss fallenhet för.
- Att de lediga dagarna är så mycket finare, smakar så mycket sötare då de är undantag.
- Att barnen verkar trivas så bra på dagis.
- Att jag vissa dagar orkar vara lite mer närvarande med barnen än då jag dras med dem hela tiden. Att jag får längta efter dem!
MINUS
-  Att det är tungt.
- Att jag måste avstå för en del andra saker jag vant mig vid för att orka.
- Att jag inte hinner vara lika mycket med Linus som tidigare.
- Att jag sitter för mycket. Framför en skärm dessutom.
- Att jag varit rätt förkyld rätt länge. DET har varit tungt. Att jobba och vara krasslig alltså. (Nu känner jag mig bättre, äntligen)
- Att kvällarna känns tunga då man ska hem med bussen, hämta barn. Kanske de skriker, kanske inte. Kanske de släpper allt och komprimerar hela dagens frustration i de där fem minutrarna då man ska upp för trappan, in för dörren, av med kläderna och helst av allt få maten på spisen.


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy