Helsinki som bäst

1.7.2008 21:31
Första juli. Vi tog en cykeltur i Lill-Hoplax. Rätt oväntat att det finns ett sånt ställe mitt i stan. Hittade också trädgården mellan Munksnäs och Lill-Hoplax. Har promenerat utanför många gånger, men hade ingen aning att det fanns en sån trädgårdspark. Vackert. Helsingfors som bäst.
Christa
Makron satt på D200:an i kväll.
Linus
Lite jordgubbar vi inmundigade innan avfärd.
Christa
Vacker trädgård.
Linus
Jag satt mig på lite grönt fågelbajs.

Walk in Kallio

3.7.2008 11:13
Gjorde ett reportage om Frälsningsarméns härbärge för hem i Berghäll i går. Läs i Kp nästa vecka :)
Här några bilder som mötte mig på min promenad från Alpgatan till metron. Berghäll har en speciell plats i mitt hjärta - här bodde jag ju mitt första år i Helsingfors.
Christa
Sommarförmiddag som bäst.
Christa
Brödkö ett stenkast bort.
Christa
Berghälls kyrka
Christa
Konst
Christa
Kiskotyöt.

Jeps nu är den här

4.7.2008 22:55
Sommaren alltså.
Stack ut till villan med Linus. I stan känns det alltid lite tråkigt att åka ut, men väl framme är det alltid lika härligt!
Klockan 22 var det 20 grader varmt. För att vara Finland är det riktigt bra :)

Two days to go!

9.7.2008 20:02
Två dagar och så börjar min riktiga sommarsemester. Planen är att hänga en dryg vecka i Snappertuna för att sedan cruisa vidare mot Nykarleby. Syster yster gifter sig 26 juli och efter det får vi se vad som händer!
Det ska bli skönt! Skönt också att inte känna sig helt utarbetad inför semestern. Det ska nog bli bra!
Linus
Smultron vi hittade i Solvik båthamn.

Fiskars

9.7.2008 20:11
Jag åkte ut till Fiskars för första gången i livet i dag. En jobbintervju som visade sig bli mycket trevlig.
Här kommer några foton från vackra västra Nyland ...

Neverending summer

20.7.2008 12:33
Efter 10 dagar på Storön i Snappertuna och vad som känns som en ändlöst lång semester återvänder vi till Helsingfors i kväll, bara för att take off to Nykarleby på måndag.
Tiden här har gått åt till att sova, äta, diska, sola på klippor, besöka Jussarö, sommar i Ekenäs city, ringaren i Notre Dame vid Raseborgs ruiner, åka Buster XXL, åka roddbåt, åka Swingen, fota, lösa oändligt många korsord, läsa oändligt många 91:or, läsa Möss och människor, skruva ihop och olja trädgårdsmöbler, skruva fast hylla i vägg, sy sofföverdrag, sy kuddöverdrag, steka plättar, se på borrbrunning, springa i skogen, bada bastu, simma, leta fästingar, umgås med familjen ... och ja egentligen blev det ju rätt mycket gjort :)
Nu väntar allt möjligt skojigt i Österbotten. Träffa vänner, gifta bort en syster och så vidare!
Hela två veckor kvar av semestern - den tar sannerligen aldrig slut.
p.s. ett missförstånd ska rättas till. Det var inte en arbetsintervju i form av jobbsökande jag skrev om i förra inlägget, utan helt enkelt en intervju jag gjorde för tidningen. Så var det utrett.
Linus
Utanför holmen
Linus
Ringaren i Notre Dame, Kim Snygg.

Det närmar sig

23.7.2008 15:27
Det är mycket förberedelser och tissel tassel i den sandvikanska residensen just nu. Lite spännande är det allt.
Annat hinner man också med. Efter två regndagar öppnar sig många möjligheter i och med sol och närmare 20 grader.
Beachvolley vid Juthbacka - check.Vårrullar vid New Asian Garden - check.En sväng till grannstaden - check.Glass - check.Loppis - check.Frissan - check. Två tvättmaskiner - check.
Linus

De fick varandra!

31.7.2008 10:50
Lördagen kom och allt gick bra! Det var ett vackert bröllop. Jag hade en del att tänka på den dagen och kunde egentligen slappna av först när de första partylåtarna började strömma ur högtalarna - men visst var det roligt!
Fransmännen lärde oss en hel del om hur man skapar en rolig fest - alla med och inga hösäckar i någon bordsända här inte. Tack till alla och kanske särskilt till Maxime för den fenomenala dansen!
Efter bröllopet spenderades söndagen i ett litet töcken men efter lite återhämtning vid Öja var vi redo för nya semesterdagar.
Nu känns det ändå som om den eviga tre veckor långa semestern håller på att ta slut ... Om solen bara skulle hållas fram lite mera i dag så hittar vi helt säkert beachen!
Linus
De lyckliga tu.
Christa
The bouqet.
Linus
Maxime och jag höll i trådarna under kvällen.


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy