Stranger in Moscow

6.10.2008 18:09
Förra förra veckan tillbringades i Moskva med kryddsen. Det blev en positiv upplevelse. Efter tre andra besök på betydligt fattigare områden av landet var det här en stor kontrast. Intressantare än Helsingfors, renare än New York, mindre uteliggare än San Franscisco, godare mat än i L.A. och färggladare än Rom. Visst fanns det sämre grejer också, men jag är överhuvudtaget glad att jag fick se Moskva!
Hade inga stora förväntningar inför konserten vi höll där, men den visade sig vara rolig den med!
Bäst: Det färgglada och oväntade. Känslan av hemma fast man var borta.Sämst: Lite trångt i tågkupéerna och tågvessan. Annars bekväm med natttåg!
Linus
På marknad utanför centrum. Den här tyckte nån jag skulle köpa men affär blev det ej. Borde kanske ha slått till?
Christa
Baby med Vasilijkyrkan i bakgrunden.
Linus
Nästan så här trötta var vi faktiskt sista kvällen.
Linus
Tåget hem!

Körhelg

6.10.2008 18:23
För tredje eller fjärde året i rad hölls körens hösthelg i Valkeala. I år höll vi på effektivare än vanligt! Kul var det, skönt att slippa matlagning och vackert är det ju i Valkeala, ingen kan väl säga emot det.
Bäst: Man in the mirrorSämst: Borschsoppan
Linus
Jag är den till höger i ljusblå skjorta och superbra hållning.

Reval

6.10.2008 18:31
Tack - Stanley och gänget att vi fick följa med till Tallinn- Tack Linus att du är bra på att fota så att vi fick följa med till Tallinn- Tack sällskapet för att ni var roligt sällskap- Tack Vining XPRS att det ändå tar bara 2,5 timmar att åka över finska viken- Tack att vi inte behövde åka helikopter- Tack Oslo Gospelkör för att ni sjunger så ljuvligt- Tack Gud att Gamla stan är så vacker och hösten så skön- Tack alla Tallinnbor som målat Gamla stan i så många roliga färger- Tack för snabbt fixat käk på lördag kväll kl 24- Tack Ellen och Manda som fixade käk åt hungriga hemkomna resenärer
Linus
Sällskapsresenärer och workoholics
Linus trodde att vi sku hitta hotellet utan att fråga och han hade rätt!
Christa
Jag fick ta det här fotot mot utbyte att jag bar D200:an resten av promenaden. Linus höll hårt i D700:an.
Linus
Matilda och jag visar upp vår bästa sida på Estlandsfärjan.

Höst!

6.10.2008 18:39
Är inte hösten den bästa årstiden ändå? Jag menar de där några veckorna i slutet av september och början av oktober när allt är en färgexplosion, luften är frisk och höstterminen har kört igång utan att man ännu är alltför stressad och sönderkörd?
Hösten är allt bra fin tycker jag.
Linus
Jag älskar att sparka i lövhögar. Kasta går också!

Lista

12.10.2008 11:53
1. Jag har insett att min senaste kyss ... fick jag av min man. De 2 miljarder senaste fick jag av min man.2. Jag lyssnar på ... bluegrass och powerballader.3. Jag pratar ... svenska, ibland finska. engelska. Mycket ibland. Mindre än jag tänker.4. Jag älskar/tycker om ... höstlöv, att mysa med dem jag älskar.5. Min första riktiga kyss ... inträffade hos Carin Sundqvist. Dock inte med Carin Sundqvist.6. Kärlek är ... att alltid vilja den andras bästa.7. Äktenskap är ...svårt när det ska städas men bra nästan alltid annars.8. Någonstans, tänker någon på ... säg det.9. Jag kommer alltid att ... vara blek och eventuellt rosa på sommaren.10. Sist jag grät var ... det kom en liten tår på Oslo gospelchoir akustiskt förra söndagen i Tallinn. Gråter sällan.11. Min mobiltelefon är ... en Motorola. Önskar den fick något fel så jag kunde skaffa en ny.12. När jag vaknar på morgonen ... gosar och pratar jag alltid med min man.13. Innan jag går och lägger mig ... är jag betydligt oftare otrevlig än på morgonen.14. Just nu tänker jag på ... inredningslösningar.15. Bebisar är ... små saker som bubblar i magen.16. Idag har jag ... orkesterövning och obligatorisk dusch.17. I kväll ska jag ... ladda upp.18. I morgon kommer jag ... att jobba. Kanske gymma med syster yster. Se Dexter S03E03.19. Jag vill verkligen vara ... en mera hjärtlig, social och älskvärd person.
Linus
Färskpressad äppeljuice på café i Moskva.

Hur bra som helst

14.10.2008 11:57
http://www.youtube.com/watch?v=sw1qFeWeCtc

Utsikter för måndagen den 20 oktober

20.10.2008 18:30

Jag och Pehr

20.10.2008 18:35
Hittade den här pärlan när jag gick igenom lite bilder. Jag och Pehr på väg att stiga av tåget i Bennäs. Det var tider det.
Pehr. Löv alltså. Pehr Johan Andreas Löv alltså.

Studera eller jobba?

23.10.2008 9:00
Nu har det gått ett år och några dagar sedan jag fick ut mina magisterpapper. Första halvåret var jag närmast euforisk! Jag tackade Gud varje morgon att jag inte längre studerade!
Jag var så glad att slippa allt det som kändes onödigt – läste någon mina tenter, brydde sig någon om mina uppsatser? Visst var studielivet fritt, men hur ofta bokade vi den där sistaminutenresan egentligen?
Ännu trivs jag bättre med arbetslivet än studielivet. Men så har jag också ett jobb som är rätt så flexibelt – om jag vill jobba 8–16 gör jag det, vill jag hellre ta 10–18 så blir det så. Ibland helgjobb, vilket oftast genererar lediga dagar inne i veckan.
Men nog frågar jag mig: vad lärde jag mig under studietiden? Kunskap läggs på kunskap och kan inte delas upp i bitar när den väl är integrerad. Ändå känns det som om jag lär mig mycket mera på jobbet varje dag än jag lärde mig på en veckas studier.
Det må säga mera om mig själv och min studieteknik än om själva studierna, men ändå: jag trivs med att jobba!
I dag och i morgon ska jag stå och representera på bokmässan i Helsingfors. Det blir nog roligt. Kom och säg hej!
Linus
Här sista sensommaren som studerande. Upp för låånga Fabiansbacken mot Alexandria.

Builder Bob

25.10.2008 11:17
Linus


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy