Dagens Marthamöte

11.5.2010 13:40
Juni har osannolikt nog ännu lite feber kvar i kroppen så både mor och dotter utmanas verkligen i konsten att hitta vettig inomhussysselsättning.
I dag hade vi syjuntta och resultatet blev en blus åt Juni. Byxorna har jag sytt för några dagar sedan.
Finns det någon som vet hur man på ett enkelt sätt syr halsen så att det ser snyggt ut? Huvudet är ju så stort men urringningen får ju gärna vara ganska sparsam. På den här ska jag försöka sätta fast någon typ av knapp i ena sidan.
Christa
sara
11.5.2010 14:09
segt verkar det som. hos oss började det 30 mars och fortsätter ännu (förstås med nga dagars mellanrum, men känns som han är sjuk mest hela tiden). Idag är det vaccinationsfeber på gång, så förhoppningsvis snabbt övergående. Krya på er(juni!).
http://familjehemligheter.wordpress.com
11.5.2010 22:05
Om tröjan är sydd i trikå är det lättast att använda muddtyg till halsringningen. Den klipper man ungefär 5 cm bred och lite kortare än omkretsen på halshålet. Sedan syr man ihop kortsidorna, viker tyget dubbelt (så att man får en "ring") märker ut mitt bak, mitt fram och båda sidorna och nålar fast mot halsringningen medan man töjer mudden. Och så syr man fast med t.ex. sicksack eller overlock, om man har en sån. Vill man använda samma tyg som tröjan går det oftast, bara man kommer ihåg att inte töja själva halshålet, bara "ringningstyget" Svårt att förklara i skrift, märker jag! Här finns två länkar: http://nabbgadda.blogspot.com/2009/03/tutorial-sy-kantband-i-trika.html
http://smayrvader.blogspot.com/2008/07/att-sy-ihop-en-raglantrja.html

(och nä, jag känner inte dig, och ja, jag älskar att sy! :-) )
- 13.5.2010 15:04
Tack för alla tips, hurra!
Ann-Lois
11.5.2010 22:55
Är det inte lite trendigt med så där stor öppning och helst lite ner på axeln? :)
- 13.5.2010 15:04
Ja, men absolut! Att det ett misstag och endast ett misstag gör ju ingenting ...
sofie bn
12.5.2010 14:59
ser mycket bra ut! funderar själv på hur man bäst syr tröjor i trikå, så jag tar till mig A-K's tips och länkar, tack för dem! byxorna e hur tuffa som helst!
här tampas även jag med flunssiga barn. jag har förundrats över att febern o stegringen inte vill ge med sig, men det verkar ju inte alltför ovanligt. ja, å tråkigt är det att bara sitta inne hemma... jag ritar pyssel och surfar då barna sover:)
friskhet önskar jag er!
s
- 13.5.2010 15:06
Tack för hälsningarna! Jag har mest sytt om kläder och är en nybörjare på att skapa nytt, men har låga krav på mig själv och blir lite bättre för varje plagg!


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy