Veckans grej

1.5.2010 11:00
Att klättra har helt klart varit veckans grej.
Christa
Christa

Förberedelser

1.5.2010 11:29
Innan gästerna kommer är det bäst att noggrannt gå igenom vissa saker:
Christa
Välja klädsel.
Christa
Klura ut hur ballongsnöret fungerar.
Christa
Prova mössan.
Christa
Sådär!

Le table

1.5.2010 11:32
Christa
Oliver och sånt
Christa
Munkar
Christa
Chokladtryffel
Christa
Piråger

Fäder och barn

1.5.2010 11:35
Christa
Christa
Christa

Glad valborg hörni!

1.5.2010 11:36
Tobbe

125 mg

2.5.2010 16:42
Det är inte klokt vad lite Panadol 125 mg kan sätta fart på en unge.

Segt

7.5.2010 17:18
Vi (Juni) väntar ut den segaste vårflunssan ever och under tiden gör vi vårt bästa för att låta bli att bryta samman av tristess.

Drumsö

8.5.2010 21:37
Kusinträff på Drumsö.
Linus
Vi tittar på svanar.
Linus
Trött flicka bärs in från bilen.

Helsinki City Run

8.5.2010 21:39
På samma tid som vi åskådare hann korsa Nordensköldsgatan och ta oss tillbaka till station sprang andra ett halvmaraton. Vadå i form?
Christa
Jéjé slog sin egen tid och sprang in på 89:e plats totalt!
Christa
Vi passade på att heja lite på Alexander.
Christa
Syster yster.

Dagens Marthamöte

11.5.2010 13:40
Juni har osannolikt nog ännu lite feber kvar i kroppen så både mor och dotter utmanas verkligen i konsten att hitta vettig inomhussysselsättning.
I dag hade vi syjuntta och resultatet blev en blus åt Juni. Byxorna har jag sytt för några dagar sedan.
Finns det någon som vet hur man på ett enkelt sätt syr halsen så att det ser snyggt ut? Huvudet är ju så stort men urringningen får ju gärna vara ganska sparsam. På den här ska jag försöka sätta fast någon typ av knapp i ena sidan.
Christa

Amoxin

13.5.2010 15:47
Efter läkarbesök, blodprov, urinprov, svalgprov, tre timmar på hälsovårdscentralen, bekymrade miner och överföring till sjukhussidan tittar barnläkaren Juni i öronen och konstaterar inflammation på ena sidan.
Jag vet inte vad ni tycker, men jag överväger att kalla det en vårdmiss.
Till saken hör att vi tre dygn tidigare besökt hvc där läkaren konstaterade att Junis öron är fulla med vax men inte inflammerade.
Som tur hade vår lilla familj det under omständigheterna riktigt trevligt där i väntekorridorerna.
Hälsa och livskraft, här kommer vi!

Vinden har vänt

15.5.2010 21:25
Inte illa, inte illa alls.
Christa

Välkommen

23.5.2010 20:55
Kontrasten mellan krassligt barn i trist väder och friskt barn i full sommar har varit så pass angenäm att det har funnits ringa tid för bloggande.
De tio senaste dagarna har Linus med lite hjälp av mig tagit cirka 2200 foton varav jag har valt ut 67 som känns speciellt viktiga. Ni vill knappast se dem alla men ett litet smakprov ska ni få.
Linus
Båttvätt.
Christa
En man och hans dotter.
Linus
Vår bröllopsdag tillbringades ungefär såhär.
Linus
Skymning i staden.
Linus
Äventyr i Haga.
Linus
Grillen varm i Alberga.
Linus
Kompisar.
Linus
Dragkamp
Linus
Sandvikens torg.
Linus
Christa-vassen 1-0
Christa
Juni intar helst sin föda på egen hand.
Linus
Landstigning.
Linus
Skepp ohoj!

Försenat firande

26.5.2010 20:36
Vi gjorde något lite småspännande och otypiskt oss i dag. Vi firade vår bröllopsdag. På fel dag, förstås.
Linus
Fem år!
Christa
En sak som är bra med att ha levt tillsammans länge är att man inte behöver låtsas ha mer sofistikerad musiksmak än man faktiskt har. Inte för att Linus någonsin har låtsats, men ändå.
Linus
På väg.
Linus
Mat.

Fem år

26.5.2010 21:54
Vem kunde tro att det redan gått fem år sedan vi gifte oss och hur är det möjligt att vår bröllopsvideo är av så låg kvalitet?
Jag har klippt ihop en snutt om stora dagen och funderade länge på musik som är romantisk utan att vara för smörig, och landade på den här. Det är inte den ultimata låten, har ni några tips på ännu bättre?
Klicka på bilden!

Högholmen

30.5.2010 22:13
Linus

Kalevagatan

30.5.2010 22:14
Mor och dotter i stan.

Projekt bokhyllan

31.5.2010 15:21
När man, som jag, mestadels är hemma med barn är det inte självklart att man får friska impulser och kan insupa nya insikter varje dag. Slösurfande är tyvärr något jag ägnar för mycket tid åt och jag skulle gärna bryta det här mönstret. Bloggvärlden är bra - men inte två timmar om dagen. Om den enda nya kunskap jag tillägnat mig i dag är var Peppe Öhman druckit sitt morgonkaffe är det inte okej för mig.
Så jag börjar. Kalla det projekt bokhyllan.
Häger. Långa ben, lång vit hals, ovan askgrå, under vit. I flykten hålls den långa halsen indragen, men de långa benen sticker ut bak. Vingarna är breda med svarta handpennor. Flykten tung med långsamma vingslag. Könen är lika. Lätena råa, kräik i flykten och ett djupt ka vid boet.

Ingen rädder för gropen

31.5.2010 20:40
Så här efter ett drygt år som mamma har jag lärt mig lite mer om vem jag är som förälder. Säkert kommer jag att omforma mina uppfattningar många gånger ännu.
Jag har haft väldigt svårt för metoder att få barnet att bete sig på önskat sätt. Så fort jag så mycket sneglat på en taktik har jag blivit inkonsekvent och arg på både barnet och mig själv. Och så klart misslyckats.
Nu finns det ju otaliga mammor och pappor som vittnar om att Anna Wahlgren och gänget räddat både nätter och dagar och när det fungerar är resultatet harmoniska barn och utvilade föräldrar. Men när det inte gör det?
Men själv har jag frågat mig varför jag skulle vara hårdare mot mitt barn än jag är mot mig själv? I brist på disciplin och konsekvens har lyhördhet fått bli min ledstjärna. Vad signalerar mitt barn och hur kan jag erbjuda henne en kravlös och tillåtande tillvaro utan att för den skull gräva gropar åt mig själv?
Varför tänker vi att barnen automatiskt tar hela handen om vi ger dem lillfingret? Är det så? Alltid?
Varför inte smeka sitt barn till sömns en rastlös kväll? Ge en törstig hals något att dricka på morgonnatten? Rubba på mattiderna när det behövs och vara stenhård en annan gång? Äta bullar en vanlig måndag? Inta kvällsgröten framför Molly Mus en dag när besvikelserna varit många?
För mig är min dotters barndom för kort för att inte göra det. Kanske får jag kravla mig upp ur gropar och rycka tillbaka händer före jag anar. Men jag tror det är värt det.
Linus


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy