Till den som undrar vart jag tagit vägen

11.2.2015 17:58

Det händer att jag får frågan vad som hänt med min blogg.

Ibland har jag svarat att jag inte är säker på att jag har något att säga.

Sanningen är väl snarare den att jag har ganska mycket att säga. Men att jag inte vet vad jag ska berätta och för vem.

Men så tänker jag att den här bloggen ändå lett till några trevliga möten och några glada stunder som inte ägt rum om den inte fanns. Så jag skriver lite till.

Skål mina bröder

16.2.2015 15:26

När min mormor, som är 93 år, flyttade från sin lägenhet i äldreboendet till en lägenhet på demensavdelning boende kläckte hon dessa ord till kaffet (då flytten var klar):

– Skål mina bröder, sa Skito-Erik åt kalvarna.

Christa
Christa

Roskisdykare

17.2.2015 16:10

Varje dag har jag på mig något som är begagnat, loppisfyndat eller hittat i gratishörnan på återvinningscentralen. För mig är det en livsstil och en hobby att förvandla andras skräp till mina skatter.

Det viktigaste du behöver veta om du vill hitta grejer i gratishörnan är följande:

1. Besök inte återvinningscentralen på lördag eller söndag. De bästa fynden gör man dagtid, vardagar.

2. Sök så ska du finna. Bulta så ska dörren öppnas. Längst ner i högen, bland de äckligaste noppiga akryltröjorna, finns fynden.

Det här fyndet är det senaste i raden. Lite osäker på sladdrigheten men tja, varför inte tänker jag.

Tomtebobarnen

18.2.2015 20:25

Man ska glädja sig över de små stunderna, för det finns så mycket att glädja sig över då.

Ett barn som bläddrar i en bok efter dagisdagen, det andra som leker med kompisarna i parken.

Jag vet just inget om PMMP, annat än att refrängen i en av deras sånger går så här: Tämä voi olla / koko elämämme ihanin päivä / ajetaan hiljempaa.

Christa
Christa

Sånt i vårt hem med Nykarlebyanknytning

25.2.2015 15:12

I helgen hade vi glädjen att få dela vårt hem med ett gäng Nykarlebybor.

I vanliga fall får jag min Nykarlebydos fylld med Döbeln vid Jutas på väggen och en förvaringsväska med If Minken/Nykarleby-tryck i barnrummet.

Christa
Vi blev med piano i och med gästernas ankomst.
Christa
Christa
Christa
Christa

Kalklitir

26.2.2015 12:19

Om det är något jag känner att mitt liv inte blir bättre av så är det kalklitir.

Men det kan förstås hända att jag har fruktansvärt fel och bittert får äta upp mina ord en dag.

Did we see the days?

27.2.2015 9:43

Är hemma sjukledig och funderar lite på resor vi gjort de senaste fem åren (av någon orsak började vi resa först efter att vi fick barn). Numera känns det lite skämmigt att resa långväga, det är ju sånt som priviligierade uttråkade klimatomedvetna människor håller på med.

Sedan jag började jobba heltid har min lust att vara hemma betydligt ökat och beroende av vart jag åker brukar det sluta med att jag längtar hem.

Anyways, I give you lite Asien 2013:

Samarbete

28.2.2015 17:53

Jag missbrukar lätt slösurfande. Eller slötelefonknapprande, som det numera är. Så i år under fastan var det Instagram och FB på telefonen som fick ryka.

Andra dagen på fastan samarbetade min telefon så till den milda grad att den gled ur handen ner i golvet utanför hissarna på jobbet. Skärmen gick i bitar. Den går att använda, men eftersom man på köpet får glassplitter i fingret är det också lättare att låta bli.

Tack, telefonen.

Ett litet fastelöfte, hur bakvänt det än kan låta, är att vara mera aktiv på fb/bloggar de gånger jag sätter tid på den typen av tidsfördriv. Kommentera, lämna spår. Ja och skriva själv förstås. Betoningen ligger inte på prestation, utan på att inte passivt bara emotta.

Femman och tian

28.2.2015 18:00

Hur mycket tyngre är det att springa 10 kilometer än 5 kilometer? Om en, utan alldeles för stor ansträngning, springer 5 på 37 minuter?

Lek lek och lite mera lek

28.2.2015 18:50

Det är alldeles underbart att ha kommit till det stadiet av barnens liv då de leker tillsammans. Alltså verkligen leker. Tokleker.

Det tog sin tid. De första 2,5 åren med lillebror vad han verkligen till ingen nytta alls. Det bråkades, revs och skreks allt som oftast. Men det svängde. Någon gång i somras, på stugan, då de fick vara ute och springa mellan terass, klippor och blåbärsris, mellan hängmattorna och stranden. Då var det kattleken som gällde.

En ledig lördag är inte längre ett evigt medlande utan på det stora hela en ganska skön tillställning. I morse började de med att bada och duscha med sina legofigurer. Sedan lämnade vi hemmet för att hälsa på vänner. Där lekte de. På bussen hem samtalade de. Så fort de kom hem fortsatte superhjälteleken. Och kaféleken. Och restaurangleken. Och så vidare. Och så vidare.

Ps. Hon som snart fyller sex önskar sig en superhjältedräkt till födelsedagspresent. Med tillhörande "glasögon". Om någon av er som kommer skulle råka läsa det här.

Dansföreställning. Koreografi: Juni.


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy