Tillbaka i stan

3.6.2015 15:17

Jag hade semester förra veckan, varvade ner i början av veckan och firade min syster som fick sin kaptenslippis (3-åringens nyord för studentmössa) i slutet.

Nu tillbaka i stan, med min ljuvt blomstrande personlighet och lika ljuvt blomstrande klädstil. Oh the irony.

Föremålen som betyder något

5.6.2015 0:00

Om jag hade en temablogg skulle det vara en blogg om de föremål, de kläder som betyder något för mig. Nästan aldrig är de kläderna sådana jag köpt i vanliga butiker till vanliga priser. Nästan alla de klädesplagg jag verkligen tycker om är sådana som har en historia. Min farfars ylletröja, min fasters 60-talsklänning, plaggen jag hittade på loppisar runt om i landet.

Bland de smycken jag gillar är så gott som hundra procent sådana jag fått av Linus. Kanske jag inte jublat av förtjusning när jag först sett dem, men de har ofta varit klassiska guldsmycken som jag börjat uppskatta mer och mer för varje år.

(Sen kan man förstås fundera över varför plagg och föremål nödvändigtvis måste betyda något för dess användare. Det är förstås en motreaktion till slit- och slängkulturen, men samtidigt ett uttryck för individualisering.)

Den här långa kedjan i guld fick jag av Linus i april 2004, då han varit på Cypern och jag i Australien. Här har jag slått knut på den. Blusen köpte jag på UFF då det senast var 2-eurosdagar.
Den här kappan i norskt ylle fick jag då vi tömde min farmors hus. Jag har aldrig ännu använt den. Men den är vacker!

Drömmen om en blommig klänning

9.6.2015 15:43

Den här kalla våren och försommaren har vi hunnit hänga på holmen i tre veckoslut. Mest har det varit kallt och eländigt och dessutom stressigt, då jag haft ambitioner om trädgårdsland som ska anläggas, frön som ska planteras, åkrar som ska plöjas upp för hand (varje kvadratmeter kräver timmar av arbete) och så vidare. Alltid är det någon som snörvlar när vi kommer hem, för aldrig har alla tillräckligt med kläder på sig. Alltid är det något som gått sönder och ska repareras.

I en svag stund önskade jag nästan att sommarstugesäsongen redan skulle ta slut. Men det är såklart orättvist att tänka så. För det är ju när högsommaren kommer, när de lediga dagarna är oräkneliga och solen aldrig vill sluta skina som livet på holmen är njutbart. Då ska vi äta oräkneliga luncher på egen nypotatis, kokta ärter och grillad abborre. Jag ska ha på mig en blommig klänning och barnen ska leka snällt för sig själva dagarna i ända.

Christa
Christa
Christa

Regatta

10.6.2015 14:04

I dag hade jag stämt träff med en person jag skulle intervjua på kafé Regatta i Tölö.

Där utanför gick jag med födslovärkar i mars 2009. Där var vi en het sommardag när Juni var två år. Där satt jag en gång med en grupp vänner, ingen av dem bor längre i Finland.

Minnen.

Rannarååtsi

24.6.2015 15:37

Om någon frågade mig om hur det är att åka till Haapsal med sina vänner en midsommarhelg så skulle jag svara att det är en utmärkt idé.Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy