Amppepamppe

14.2.2012 9:12
Vi funderade ju bra länge på vad vår lilla son skulle heta. Vi hade tänkt oss ett klassiskt, tidlöst släktnamn men ändrade oss i sista stund. Linus kom bara på att Amos skulle det vara och så blev det (eftersom det är det enda seriösa namnförslaget han gett måste det förstås ta på största allvar). Vi gillar det eftersom det är enkelt att uttala på finska och svenska, låter bra, är bibliskt men ändå finlandssvenskt. Efter att ha letat namn i 10 månader gick jag på magkänsla, jag som påstått att jag inte har någon.

Så bestämde vi oss på en förmiddag och skickade in pappren. Senare har vi förstått att Amos är ett namn med uppåtgående trendkurva. Det ligger ännu inte i 50-toppen men kan vara på god väg. Det visade sig också att Juni har en småkusin som heter Amos.

Om det nu skulle bli så att varannat gossebarn heter Amos när vår grabb börjar ettan där nån gång kring 2017 så finns det redan gott om smeknamn. Amppepamppe och Abbe är mina favoriter. Lilla vännen vår.


Sandra
14.2.2012 11:50
Vackrare namn finns ju bara inte. Hos oss har det blivit en hel del av Amse, AmseBamse och ibland bara Bamse. Man blir lite fånig då man har en bebis :-)
http://mellimamma.blogspot.com/
3.3.2012 22:01
Vi har en Aamos hos oss. Det blev så när pappan är finsk. Linus körde jag hårt för med tredje sonen men sambon sa nej så det blev en Lukas istället. Juni är också så fint, så fint!
Linus
5.3.2012 8:52
Jag har fascinerats över kopplingen Lucas och Linus, det är inte helt ovanligt att folk blandar med dessa. Jag tycker de är lika olika som t ex Markus och Matias, men kanske folk blandar med dem också.


Jag är Christa. Jobbar med text och bild. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy