Walk in Kallio

3.7.2008 11:13
Gjorde ett reportage om Frälsningsarméns härbärge för hem i Berghäll i går. Läs i Kp nästa vecka :)
Här några bilder som mötte mig på min promenad från Alpgatan till metron. Berghäll har en speciell plats i mitt hjärta - här bodde jag ju mitt första år i Helsingfors.
Christa
Sommarförmiddag som bäst.
Christa
Brödkö ett stenkast bort.
Christa
Berghälls kyrka
Christa
Konst
Christa
Kiskotyöt.
Veronica
6.7.2008 1:33
GRATTIS Christa till en finfin sida! Nu, folk, gör Christa glad och börja kommentera och reflektera!

Berghäll i mit hjärta! Visst är stadsdelen på många sätt charmig! Tänker på alla jugendhus, Torkelsbacken, torget, den fantastiska saluhallen, Kajsaniemiviken, det vackra biblioteket, Fågelsången m.m.

Du har fångat min park på bild! Där har jag suttit och druckit kaffe och beundrat den mäktiga kreationen av blommor som staden tillsammans med "Björnparkens faddrar" sköter. Parken var ännu i början av nittiotalet ett tillhåll för narkomaner och småkriminella men har nu fått en bra ansiktslyftning.

Ska bli så intressant att läsa ditt reportage! Vet att det görs en del arbete bland alkoholister och mindre bemedlade. Hurstis arbete, Röda korsets...Kanske du skrivit om det. Annars får det komma som ett tips. :)


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy