Studera eller jobba?

23.10.2008 9:00
Nu har det gått ett år och några dagar sedan jag fick ut mina magisterpapper. Första halvåret var jag närmast euforisk! Jag tackade Gud varje morgon att jag inte längre studerade!
Jag var så glad att slippa allt det som kändes onödigt – läste någon mina tenter, brydde sig någon om mina uppsatser? Visst var studielivet fritt, men hur ofta bokade vi den där sistaminutenresan egentligen?
Ännu trivs jag bättre med arbetslivet än studielivet. Men så har jag också ett jobb som är rätt så flexibelt – om jag vill jobba 8–16 gör jag det, vill jag hellre ta 10–18 så blir det så. Ibland helgjobb, vilket oftast genererar lediga dagar inne i veckan.
Men nog frågar jag mig: vad lärde jag mig under studietiden? Kunskap läggs på kunskap och kan inte delas upp i bitar när den väl är integrerad. Ändå känns det som om jag lär mig mycket mera på jobbet varje dag än jag lärde mig på en veckas studier.
Det må säga mera om mig själv och min studieteknik än om själva studierna, men ändå: jag trivs med att jobba!
I dag och i morgon ska jag stå och representera på bokmässan i Helsingfors. Det blir nog roligt. Kom och säg hej!
Linus
Här sista sensommaren som studerande. Upp för låånga Fabiansbacken mot Alexandria.


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy