Kan själv

1.8.2010 22:22
I dag var det tyst lite ovanligt länge och när jag hittade Juni i hennes rum såg hon ut så här. Hon är riktigt bra på att klä sig själv. Byxorna får hon till och med på, även om de fastnar halvvägs.
Christa
T-skjortan var alltså det hon hade på sig till att börja med.

Utflykt

1.8.2010 22:24
Vi försöker ta ut vad vi kan av sommaren och försöker låta bli att sitta inne allt för mycket. Fölisön i dag.
Christa
Vi cyklade men måste lämna fordonen vid bron.
Linus
Vi ville gläda Juni med en glass men det blev mest sorgset. För mycket att gå miste om.
Christa
Det blev lite bättre när hon kom till struten.
Linus
Simstranden.
Linus
Det är behändigt att kunna sova dagssömn nästan var som helst. Vagnen var ju inte med men en filt på marken gick också bra.

City

1.8.2010 22:29
I tre och ett halvt år bodde först jag och sedan vi ett stenkast härifrån och jag kan nog lugnt säga att vi inte visste vad vi hade. Det hände mest hela tiden att jag tog spårvagnen till "stan". Lite visste vi om förortslivet då!
Linus
Vi bodde bakom Hanken och det hände också att jag tog bussen hit till metrostationen. Det är några hundra meter och ja, jag skäms.
Linus
Jeansshortsen och läderväskan är loppishaffade.

Juli, juli, juli

1.8.2010 23:29
Jag har utlovat ett bildgalleri och här kommer lite ett och annat.
Jag måste också passa på att tacka min man Linus för alla de fantastiska bilder han tar. Utan honom vore den här bloggen ett fiasko. Eller rättare sagt så skulle den inte finnas, det är ju han som har byggt hela sidan, och det är på hans server den ligger.
Om jag någon gång har tagit en fin bild så måste jag tacka honom för att han lärt mig allt jag kan om kameror, ljuskänslighet, slutartid och vitbalans och dessutom låter mig låna sin maffiga utrustning.
Han bär med sig kameran vart än vi går och fotar och fotar så att vi får ovärderliga minnen för livet. Jag använder ständigt hans bilder och för det får han för lite tack. Alldeles för lite.
Så om du läser christa.fi och gillar det du ser, vet du vem du ska tacka!
Tack Linus för att du är så oerhört duktig och generös. Jag älskar dig!
Linus
Sommarens bröllopsbil.
Linus
Sommarsyster.
Linus
Favoritsysselsättning - mata katten.
Linus
Sommarens bröllopstårta.
Linus
Sommarens bästa vän.
Linus
Sommarens stilleben.
Christa
Sommarens bästa stranddag.
Linus
De minsta skorna.
Linus
Siaglass.
Linus
Kvack.
Linus
Sommarens yngsta.
Linus
Sommarens bästa blåbärspaj.
Christa
Sommarens bästa duo.
Linus
Bergsbestigning med väldig fart.
Spelemän.
Christa
En flundra!
Linus
Malin!
Linus
Vigselmusik
Christa
Sommarens hunk.
Linus
Sommarens nattmat.
Linus
Stor flicka.
Linus
Vackraste Öja.
Linus
Lillasyster.

Utmanad

5.8.2010 22:09
Min bloggkarriär avancerar, jag är utmanad. Det är så spännande att jag inte vet vad jag ska göra av mig själv. Tack familjenhaglund!
Edit: Och jo, utmaningen gäller sju udda fakta om en själv.
1. Jag har sjungit solo på Svenska folkpartiets hundraårsjubileum, med Tarja Halonen, Paavo Lipponen och Jan-Erik Enestam sittandes rakt framför mig. Lyckligtvis hade sången inga ord utan bestod av vokalen a i tre verser.
2. Jag sover med ögonen en aning öppna.
3. Jag har aldrig varit intagen på sjukhus, frånsett min förlossning.
4. Jag har sommarjobbat på glasskiosk och åt kopiösa mängder med Macadamia Dulce och chokladglass tills jag fick så mycket finnar på ryggen att jag måste sluta.
5. Jag träffade min man för första gången på Nykarleby torg.
6. Jag är en rätt så osentimental typ. Under hela min graviditet kommer jag ihåg att jag grät bara en gång. Antagligen var det lite fler, men max tre tror jag. Efter förlossningen har jag varit betydligt mera lättrörd och blir som regel tårögd när musik är riktigt vacker, brudparet vandrar in i kyrkan och när något är förskräckligt sorgligt.
7. Från min sida sett har jag bara haft en riktig ovän under hela mitt liv, och jag önskar att jag fick säga att antalet var noll. Det är fullt möjligt och sannolikt att det finns fler personer som ogillat eller ogillar mig, men själv tycker jag att det är förskräckligt onödigt att gå omkring och vara sur och arg eller ledsen på folk.
Jag utmanar:
saraidag.blogg.serosamamma.wordpress.comoctoberchild.wordpress.comannemiebloggar.wordpress.com

Balkongsömn

6.8.2010 14:57
Som förälder har man en del jätteviktiga och en del mindre viktiga regler och mönster och rutiner. Då är det ibland skönt att någon visar att det går att göra saker på många sätt och ingen antagligen lider så hemskt mycket av att göra lite annorlunda.
Linus lyckas ofta vara rätt så okonventionell och så här hittade jag Juni sovandes sin dagssömn när jag kom hem från jobbet i tisdags.
Christa
Sussar sött på balkonggolvet en varm dag.
Christa
Jo, jag har lyft ut några blommor på balkongen. Känns lite småtrevligt, faktiskt.
Christa
Vår turkosa bänk.

Borgbacken

6.8.2010 15:02
Vi övervägde att köpa ett minihupi-armband åt Juni men för henne räckte det gott och väl att bara titta på allt spännande som hände omkring oss på Borgbacken.
Linus
Linus

Strand x2

9.8.2010 13:34
Den gångna helgen var som bekant hetare än het och vi såg ingen annan lösning än att spendera både lördag och söndag på olika stränder. På lördag åkte vi ut till Svartholmen och på söndag blev det klassikern vid Munksnäs. Vi låg i skuggan av träd, lyssnade på vågorna och kände sanden mellan tårna. Det enda som ryckte tillbaka oss till verkligheten var faktumet att ingen sålde heta nudelsoppor eller chilikyckling vid strandlinjen. Men närmare Thailand i Finland tror jag att jag aldrig kommit tidigare.
Christa
Vi kunde inte bestämma oss för om diset var värmedis eller Moskvarök.
Linus
På Svartholmen går får omkring fria. Båten går från Tölö, kostar 4 euro turretur.

Korsstygn

19.8.2010 13:45
Så trevligt att vi är inne på andra halvan av augusti. Då kan man ju med gott samvete sätta sig i soffan och sy lite korsstygn. Spännande? Knappast. Tillfredsställande? Det vill jag påstå.
Linus
Linus

Augusti på grus

19.8.2010 13:48
Linus
Linus

Kompisar

19.8.2010 13:58
Det är inte bara Juni som växer.
Linus

Dänmärk

31.8.2010 7:53
Om ni undrar vad vi sysslar med kan jag berätta att vi gör Danmark och nu har landat i landat i Köpenhamn för att avsluta vår resa här. Allt godt!
Den som väntar på mer bilder väntar inte förgäves.
Linus
Köpenhamnskvällen
Hanna
Århus


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy