Paus

12.12.2010 20:01

Efter att ha studerat i rätt så rask takt och blivit magister vid tjugotre var jag mycket nöjd med att få börja jobba och göra saker på riktigt, inte bara producera text efter text som hamnade via lärarnas arbetsbord i min papperskorg.Mitt jobb är ofta utmanande och lärorikt - vi redaktörer får nästan varje ta in någon form av ny kunskap och bearbeta den.När jag blev moderskapsledig för snart två år sedan hade jag inte haft något mellanår, ingen ledig sommar, inte gjort några tågluffar genom Europa eller backpackingresor genom Asien. Vid tjugofyra kände jag mig inte direkt utmattad, men nog mätt. Min moderskapsledighet blev en skön paus och ledighet från de måsten jag blivit så van med. Jag kunde inte alltid göra allt det jag behagade - jag hade ansvar för ett nytt litet liv - men jag var på många sätt ändå ledig.  Jag förväntades inte göra något annat än att ta hand om mitt barn - och det var skönt.Men just nu är jag så glad att märka att jag känner mig sugen på mer kunskap och insikter. Sugen på att göra saker, ta reda på, lära mig och utvecklas. En paus gjorde gott. Lite lat är jag fortsättningsvis, men också lite mera ivrig.

sonja.djupsjobacka.com
12.12.2010 22:33
Ofta tror kvinnor som blir mammalediga att de måste göra en massa då de ändå är lediga, eller tror sig hinna med allt möjligt vilket kan leda till stress och dåligt samvete. Vad bra att du kunde njuta. För mig räcker det också gott och väl att snusa på bebisen och jag njuter av varje dag med vår Saga. Fina bilder i förra inlägget. Hälsa Linus det, om det är han som tagit dem? och hälsa också att jag är glad över den fina omtanken han eller ni gett Simon. Ni är härliga!


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy