Tyg i blöjan?

18.8.2011 6:46
Anne-Mie ska ha bebis i Washington DC och håller som bäst på och färdigställer blöjarsenalet.

Jag har märkt att många föräldrar här i huvudstadsregionen väljer att åtminstone testa tygblöjor, medan det verkar ovanligare i Österbotten. (Rätta mig om jag har fel - jag har inte lika många barnfamiljsbekanta där) Det går nog lite trender i det här med blöjor.

Vi använde ylleblöjor ungefär en fjärdedel eller tredjedel av Junis blöjtid. Av äldre flerbarnsmammor har jag ibland fått höra att det var "sånadär tokigheter man höll på med med första barnet" - lite tråkig inställning kan jag tycka.

För sparar man in så lite som en plastblöja om dagen i ett år har man ändå sparat 70 euro.

Mitt bästa tips för att spara in blöjkostnader och vara mer ekologisk för den delen - är ändå att börja använda pottan tidigt och odramatiskt och våga pröva på livet utan blöja. Det här passar särskilt föräldrar som kan vara lite överseende med kisspölar här och där under många månader. Då blir pottan, i bästa fall, ett bra alternativ som barnet föredrar - utan att man ens behöver belöna det särskilt.
Ann-Lois
18.8.2011 21:22
I den Österbottniska familj jag känner bäst (broderns) har nog tygblöjan härskat för alla tre barnen. Men, så är de ju osedvanligt smarta människor också :)


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy