Februariliv

7.2.2012 11:10
Lite bilder från en vardag som börjar kännas mer och mer normal. Lite kom vi av oss på grund av en bröstinfektion som inte var utav denna värld, men till och med den börjar ge med sig.
I går tog jag till exempel en unge under varje arm och transporterade oss alla till hälsostationen för Amos läkarkontroll. Inget trots, inget skrik, glada barn, lugn mamma och nöjd läkare.
Vi tycks greja det här, hörni!
Linus
Det stör mig lite att vi bor på hyra, men vårt varma garage erbjuder en stor tröst i den långa kalla vintern.
Linus
Fyra blev åtta på några år.
Linus
Vår gata.
Linus
Ljuvliga du!
Linus
Solen går ner över 35 000 fans på stadion.
Tom
Här låg jag hemma i 39 graders feber. Men jag tror nästan att jag inte hade bytt med Linus som var ute i -20 i fyra timmar.
Linus
Några stenkast från vårt hus ligger dehär Lapplandslandskapen. Två gånger har jag varit i skidspåren hittills, hoppas det blir fler.
Christa
Slocknad hjälte.

Inkast

7.2.2012 11:30
Jag vet inte hur det är med er men grubblaren i mig gillar alltid Patrick Wingrens kolumner i Kyrkpressen.

Den hållningen

13.2.2012 12:00
Jag har fysiskt varit rätt aktiv efter förlossningen. Skidat, gymmat, simmat en del och försökt komma ihåg bäckenbottenmusklerna och så vidare. Jag hade turen att få en förlossning utan kompikationer och återhämtade mig snabbt.

Men hållningen! Jag påstår inte att jag före graviditeten alltid var rak som en fura, men jag har verkligen problem med att hitta ryggmusklerna.
Linus
Hållningen ja.
Linus
Amppe och Mixo

Mello

13.2.2012 18:03
Jag är en stolt melodifestivalsentusiast. Händer det något annat roligt i februari? Förutom bebismys, sjukstuga (halsinfektion för Junis del) och andra smånöjen som ammande mödrar nu lämpligen kan syssla med så är jag lite tveksam. Fast visst finns det andra höjdpunkter, men jag har svårt att tro att februari hör till var och varannans favoritmånad.
Förra deltävlingen gav mig lite frisyrinspiration. Klippa, spara, styla?
SVT
Jag är sugen på frisyren längst till vänster.
SVT
Eller kanske så här? Jag tycks förresten vara den enda som såg storheten i Mimi Ohs bidrag.

Amppepamppe

14.2.2012 9:12
Vi funderade ju bra länge på vad vår lilla son skulle heta. Vi hade tänkt oss ett klassiskt, tidlöst släktnamn men ändrade oss i sista stund. Linus kom bara på att Amos skulle det vara och så blev det (eftersom det är det enda seriösa namnförslaget han gett måste det förstås ta på största allvar). Vi gillar det eftersom det är enkelt att uttala på finska och svenska, låter bra, är bibliskt men ändå finlandssvenskt. Efter att ha letat namn i 10 månader gick jag på magkänsla, jag som påstått att jag inte har någon.

Så bestämde vi oss på en förmiddag och skickade in pappren. Senare har vi förstått att Amos är ett namn med uppåtgående trendkurva. Det ligger ännu inte i 50-toppen men kan vara på god väg. Det visade sig också att Juni har en småkusin som heter Amos.

Om det nu skulle bli så att varannat gossebarn heter Amos när vår grabb börjar ettan där nån gång kring 2017 så finns det redan gott om smeknamn. Amppepamppe och Abbe är mina favoriter. Lilla vännen vår.


Äpplen och päron

15.2.2012 9:14
Nog ser man att de är syskon, eller hur?
Annars är den största skillnaden att Juni nog var ett snäppet nöjdare och tystare spädbarn som som intensivt på tutten (nappen) från samma stund hon första gången fick den i sin mun och låg gärna för sig själv och gjorde det. Amos spottar missnöjt ut tutten och förväntar sig att bli ompysslad och omkringburen för det mesta.
Några veckors Juni.
Några veckors Amos.

Sjukstugan

15.2.2012 18:06
Hon är riktigt krasslig vår lilla flicka. En seg virusinfektion i halsen och bakterieinfektion med blåsor i på tunga och infekterat tandkött verkar hon lida av.

- Har jag borstat tänderna för dåligt när jag är så sjuk mamma?

- Får jag gråta?

Och på frågan om vi ska köpa en glasstrut:

- Ja! (glatt) ... Men först vill jag ha bättre medicin (gråtande).

Hon har inte ätit något på hela dagen men dricker nu med sugrör till vår lättnad lite helmjölk som jag spetsat med grädde. Några skedar potatismos har hon också lyckats få i sig. Men ingen glass slinker ner.

- Först vill jag bli frisk, säger vår sjuka lilla flicka.
Linus

Det gör ont

17.2.2012 15:41
Hur ska man tolka tillståndet hos sitt sjuka barn som börjat leka (för att febern gått ner) men slutat prata (för att det gör så ont i munnen)?

Äter och dricker gör hon alldeles för lite men nog för att inte bli uttorkad.

Stackars vän. (Och lite stackars mig också)

Veckan som gått

20.2.2012 8:28
Det bästa med veckan som gått är att Abbe som i ett trollslag har förvandlats till en nöjd bebis som ligger på fårskinnsfällen och jollrar och ler. Visst är han kinkig ibland, särskilt kvälltid, men han tycks ha upptäckt omvärlden och njuter av den.

Det sämsta med veckan som gått är att Juni haft så fruktansvärt ont. Och att Linus nu också blivit sjuk och ligger i 39 graders feber.

Hur man vet att man varit hemma för länge: 5 timmar på olika jourande kliniker i Mejlans med sjukt barn känns riktigt uppiggande och trevligt.

Veckans rosor går till den fina personalen på halskliniken.

Veckans must have: värkmedicin.


Fanfarer

22.2.2012 7:52
Juni är frisk och har ätit glass till morgonmål! Och i går kväll vräkte hon i sig kyckling.
- Pappa, jag kan äta glass, utbrister hon glatt och lite förvånat.
- Kom och titta, jag kunde dricka vatten. Hurra!
Nu pustar vi ut i väntan på nästa epidemi, virus eller spysjuka. Kom vad som helst, oss knäcker ni inte!
(Den större karln i huset är ännu jättesjuk. Men det reder sig, sa han som sket i såsen.)

Kidsen

24.2.2012 16:04
Barnen. De friska.
Christa
Christa
Christa
Christa
Christa
Christa
Christa
Christa


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy