Inget konstigt alls

14.3.2012 11:46
Vår kommande semester lär inte ska bli enbart underbart avkopplande, det får man säkert räkna med när man reser med fyra barn. Men jag tror inte vi kommer att ha svårt att hitta glädjen i miljöombytet,värmen och sällskapet.

De långa flygresorna med barnen känns inte särskilt stressande. Mera funderar jag på tidsskillnaden. Kommer vi att orka? Jag har aldrig haft någon problem med jetlag tidigare vare sig jag rest till Australien eller Nordamerika. Enda gången det kändes jobbigt var när vi kom hem från Thailand och Juni vaknade fem på morgonen en lång tid. Nu blir det ju samma riktning (västerut) på ditresan. Men jag tror att en bra metod är att helt enkelt förbereda sig på att det kommer att bli några riktigt tidiga morgnar och sedan själv gå och lägga sig i verkligt god tid på kvällen och beta av tidsskillnaden lite i taget. Dessutom kommer det att vara ljusa varma morgnar i Florida och inte ödsliga kalla och mörka som det var i Finland när vi återvände från Thailand.

Har ni några vinnande resetips för småbarnsföräldrar?Tina
14.3.2012 14:20
Om ni har möjlighet så boka gärna plats i flyget på förhand. När vi reste så blev det totalt 50€ för vår familj som består av 2 barn + 2 vuxna. Det priset gällde då första raden i flyget både tur och retur resan. På första raden har man möjlighet att ha barnen på golvet framför sig eftersom ingen sitter framför så är det betydligt mera rum där. Bebisen eventuellt i bärkorg och det större barnet kan sitta på en filt och spela spel eller ligga där och vila sig en stund. Men tyvärr så tillåter inte alla flygbolag att barn sitter på första eller andra raden av säkerhetsskäl men det kan du ju kolla upp om du vill. Sen så är det ju flera + med att sitta längst fram i planet, man får maten först och har nära till toaletten.
Christa - 15.3.2012 18:02
Vi har verkligen försökt boka plats längst fram! Men eftersom vår bokning är gjord av British Airways och det är American Airlines flyg, så tycks det vara stört omöjligt. Vi får försöka klara resan ändå!


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy