På gymmet

13.1.2013 9:23
I november blev jag medlem på gym för första gången i mitt liv. Förutom en vecka då vi var sjuka och jullovet i Österbotten har jag traskat i väg till gymmet (som ligger 700 meter från oss) och gjort något jag aldrig heller gjort tidigare: styrketränat. Sakta har jag märkt hur jag orkar mera, i takt med att veckorna går ökar också tyngderna. En träff med en personlig tränare ingick också i priset, honom har jag träffat två gånger och fått några bra tips för att göra korrekta rörelser och också optimera effekten.
Eftersom jag tycker att joggning är det tråkigaste som finns i träningsväg tyckte jag det var värt att testa något nytt, särskilt nu under vintern då motivationen att röra på sig utomhus är som lägst. Lägg till att det finns en trevlig barnpassning på gymmet som ingår i priset. Och att det ju i mitt fall är värt varje cent bara för att komma sig ut ur lägenheten (far vi till Iso Omena eller stan blir det ju minst lika dyrt).
Resultatet då? Ungefär 3 gånger styrketräning i veckan, rätt lätt javisst, men ändå tillräckligt för att utvecklas lite. Jag mår bra, gillar känslan av en kanske lite fastare kropp och har också gått ner några kilon som smugit sig på under de senaste fem åren (vilket väl mest beror på att jag undvikit sötsaker). Och förmiddagarna/kvällarna på gymmet är verkligen en skön andingspaus. Där lyssnar jag på podcaster, bra musik, blir trött i kroppen men ny i själen.
Nöjd!
Annika
13.1.2013 10:25
Vad bra att det var ett lyckat beslut! :) Håller med om att när man rör på sig så känns det verkligen uppfriskande!
Christina
13.1.2013 10:49
Visst är det roligt att träna. :)
Inkki
13.1.2013 11:53
Ja nog får man mental energi av träning. Jag brukar lirka med mig själv när det känns motigt: "jamän nu far jag ut och ro, 200 tag rodd är bättre än ingenting" (naprapaten rekommenderat rodd mot sjuka axlar och huvudvärk). Det finska uttrycket stämmer: Liike on lääke!
Elina
13.1.2013 18:06
Roligt! Jag använde flitigt ett gym då jag var i samma livssituation. Det var verkligen värd pengarna! Nu är våra tidtabeller så annorlunda att det inte funkar, men jag försöker motionera på andra sätt. Jag mår så mycket bättre om jag motionerar regelbundet!
Bettan
20.1.2013 19:42
Vad skönt det låter och vad duktig du är som får in det i programmet! Det där med barnpassning på gym låter sagolikt!
Christa - 21.1.2013 10:33
Ja, det är verkligen fint! J älskar det medan A ännu är lite skeptisk ibland så jag försöker skynda mig om båda är med!


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow

Arkiv

Teknik: Magnic Oy