Hänt i veckan

3.6.2013 22:12
Jobbade lite.
Gick på 36-årskalas.
Satte mig i en duktigt lastad båt.
Kom ut till en holme och blev bortskämd.

En hemfärd

3.6.2013 22:18
Jag gillar att det bjuds till när det ska fotas! Rätt roliga typer att få hänga med om dagarna de här två, måste jag säga.
Linus
Båten är en Buster R.
Linus
Så här ser man helt enkelt ut när man kör båt om man har hetat Sandvik som flicka.

Allt går sin givna gång och allt är fåfänglighet

4.6.2013 20:44
Jag hör till den grupp människor som anser att något av det dummaste man kan syssla med är att försöka tämja naturen. Inte för att det inte skulle vara härligt med en välskött trädgård, men för att naturen alltid vinner och växer ihop på en nanosekund.
Men så kliar det ändå än så lite i fingrarna och så förstår jag att det händer saker med mig, att medelåldern är min lott och att det inte spelar någon roll hur onödigt det är att plantera ett grönsaksland. För jag vill ändå ha ett.
Ett litet, i varje fall.
Hemlånat

Tio år

6.6.2013 7:04
I går när jag stod på Fabiansgatan i Helsingfors slog det mig att det var nästan på dagen exakt tio år sedan jag stod på samma gata, redo att skriva inträdesprovet till universitetet.
Orsaken till att jag var där i går var det bokprojekt jag jobbar med tillsammans med en av mina lärare under universitetstiden.
Jag är glad och ödmjukt tacksam för att jag tog det steg jag tog och ges möjligheten att göra det jag gör.
Tidigare under arbetsdagen i Borgå prövade jag för första gången på att använda kamerans självutlösare. Det gick inte så bra.
Väl på Fabiansgatan bad jag en förbipasserande fotografera mig. Det gick inte heller så bra.

Maxi-weekend

12.6.2013 11:00
Vi är väl alla överens om att det roliga med den här sommaren var att den började i förtid. Vi lever i början av juni och vi har redan varit på stugan i tre etapper. Senast en maxiweekend (torsdag-måndag) och hade vädret inte slagit om till betydligt kyligare hade vi antagligen stannat där. Nästa sommar är jag trots allt inte ledig hela juni, juli, augusti utan har bara en vanlig semester. Lite får man passa på.
Vad vi gjorde då? Metade, röjde, rodde, bastade, simmade, dök efter klykan (två gånger) och så vidare. Ekenäs fick sig ett besök. Same old.
Linus
En liten skeppare.
Linus
En liten abborre.
Linus
Ett litet hopp.
Linus
Ett litet återseende.
Linus
En liten stadspromenad.
Linus
Ett litet adjö.

Saker jag är tacksam för (eller bara haft galen tur med?)

12.6.2013 13:25
- att jag aldrig varit rädd, och vad jag vet haft orsak att vara det, då jag talat mitt modersmål i mitt hemland. (Att uppleva sig bli socialt utesluten på grund av det är en annan femma.)
- att jag aldrig sett min kropp som en fiende. Inte sett den som något annat än en källa till glädje och njutning för mig själv.
Angående den senare: Jag är inte säker på vad det beror på, men vill tro att det inte bara handlar om att jag är slank av naturen. På något vänster har jag fått en positiv kroppsbild med mig hemifrån och tänker mig att det bland annat har att göra med att jag aldrig hört min mamma klaga över sin kropp inför mig. Blir lite beklämd alltid när människor berättar/skriver om hur degiga/rynkiga/grådaskiga de är.
Så vad gäller min dotter kör jag med samma recept. Att uteslutande kommentera min och hennes kropp i positiva ordalag. Hon har nämligen börjat hitta drag hos mig som hon finner mindre vackra*. Och då försöker jag alltid att svara, oberoende av jag jag själv tycker om saken:
- Jag tycker att jag är supervacker!
Och så tänker jag att hur svårt kan det vara att skippa den trista jargongen om våra brister också vuxna kvinnor emellan.
*Ja, har fått höra bland annat att "Dina bröst hänger, helt som gamlamommos"(!). På tal om det här.

Sluttränat

12.6.2013 17:32
Den mest omedelbara konsekvensen av att mitt medlemsskap på Elixia tagit slut är att mina axlar på två veckor börjat värka. Det konstanta obehaget i övre ryggen hade jag så gott som glömt.
Jag blir kanske medlem till hösten igen, men nu ska sommaren klaras av. Armhävningar nästa.

Ni vet?

15.6.2013 11:18
Ensam med ettåringen i dagarna tre.
För ett år sedan och ännu för några månader sedan var det att betrakta som lyxsemester.
Nu, i kombination med PMS från Peräseinäjoki, är det tidvis lite utmanande. Det är inte klokt hur mycket en livlig ettåring hinner ställa till med.
Tur för honom att han är så charmig. Lär sig nya ord varje dag. Kramas och pussas (när han inte river, härjar och slåss).

Glädjeämnen

18.6.2013 14:50
En av mina deviser är att man ska vara glad för de små sakerna, för då har man så mycket att vara glad för.
Så, i dag är jag är glad för:
- Kierrätyskeskus i Mattby.
- Att J sa att "Jag älskar A så mycket" och kramade honom först av alla när de återförenades efter tre dagar isär. (det var ju egentligen en stor sak)
- Ett morgonmål man hålls mätt på.
- Ett litet löfte om sol.
- Tanken på det närmaste året.
- De många olåsta böcker jag kan läsa när jag hinner och vill.
- Att A lär sig nya ord varje dag.
Linus
Solvarma klippor och solblekta barn är ju en annan liten stor sak man kan vara glad över.

Blandningen av potatis och makaroni.

19.6.2013 15:23
När jag var liten hälsade vi på farmor ungefär en gång i månaden och utan undantag blev vi bjudna på köttbullar med potatis. Alltid med brunsås och alltid med makaroni som tillbehör.
Ännu i dag är något av det mest delikata jag överhuvudtaget kan tänka mig blandningen av potatis och makaroni. Köttbullar stekta så ordentligt i smör att de nästan är brända. Brunsås gjord på stekskyn i gjutjärnspanna.
Christa
Vad jag åt.
Christa
Vad Linus åt. Har jag sagt att det flera gånger i veckan händer sig att vi lagar olika maträtter till lunch för att han måste få hamburgare?

Glad midsommar

21.6.2013 20:57
Sommarens längsta dag! Snart är hösten här, hörni!

Gör det i kärlek

27.6.2013 11:28
Min kollega och vän Sofia bloggar så här.
"Så nu säger jag: ut på stranden bara. Lägg er där och sola er och om ni
ser er i spegeln måste ni lova mig att ni gör det i kärlek. Jag är inte
perfekt och det är inte du heller men solen skiner på oss och det är
sommar och det är så fint."

Läs hela texten här.

För alla som tycker Snappertuna ligger långt borta (det gör jag med)

29.6.2013 10:49
Så fick vi tio dagar och tio nätter i skärgården att rulla iväg. Det bästa med att ha sommarstuga på en holme är lugnet, att alla är tillsammans, att folk inte åker iväg konstant och hittar på andra saker. Att man kan simma naken. Sjunga högljutt om det känns så. Det sämsta är att det är besvärligare att bjuda ut människor och att man som jag blir alldeles upphetsad av att se en båt köra förbi där nånstans långt borta bakom skeppohojskiholmen.
Men så här har vi det! Hör av er om ni vill komma och hälsa på. Vi blir glada!
Christa
Sählyplanen, fågelskrämman, sommarängen.
Christa
Terassmöblemanget.
Christa
Fotbollsplanen.
Christa
En följer med mycket stort intresse med användningen av motorsåg.
Christa
Samma person vattnar blommorna som en galning. Det ser inte bättre ut än att den här raringen snart dör i akut vattenförgiftning.
Christa
Salladen för tio dagar sedan. Min första grönsaksodling som lyckats! Har åtminstone 5 misslyckade bakom mig. Nyckelord: gödsling.
Christa
Rabarbern planterades i fjol, överlevde vintern!

När jag ändå är igång

29.6.2013 20:21
En förhållandevis stor tid av de senaste dagarna har gått åt till projekt Fixa verandan/terassen. Den är gjord av tryckimpregnerat virke och på grund av hög fuktighet har takdelen och räcket blivit lätt mögelangripna. Nu har skrubbat med mögelputs, oljat, målat två varv och så oljat in övriga terassen.
Som med en hel del annat drar jag mig lite innan men när allt är klart är jag himla nöjd och belåten.
Christa

Fifty shades of green

29.6.2013 21:02
Här i knutarna växer det så det knakar.
På Storön har vi en 20 000 kvadratmeter stor trädgård och vissa gånger är jag benägen att tycka att det bästa med den är att den går att förtränga under nio av årets tolv månader. Jag har aldrig sett den täckt av snö, knappt ens av ett litet höstlöv en gång.
Salladen är min stolthet. Jordgubbarna och äppelträden är Linus projekt medan vildhallonen placerats ut utan vårt ingripande.
Christa

Hemma!

30.6.2013 22:13
Elva dagar och tio nätter senare är vi hemma i vår förortsbunker. Och jag måste säga att den är väldigt trivsam den med.
Sista skärgårdsbilderna här ändå.
Christa
Christa
Christa


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow

Arkiv

Teknik: Magnic Oy