Vart jag mig i staden vänder

1.8.2013 20:31
I Helsingfors centrum finns några kvarter som är något är hänga i julgranen.
I Prag är det vackert vart man än sig vänder. Det hade jag faktiskt inte vetat. Det är så överdådigt att man finner sig önska en endaste liknande lyktstolpe eller en tjugofjärdedel av en katedral till sina egna hemknutar.
Det vi gjorde i Prag var alltså att delta i en folklorefestival. Deltagare från olika håll i Europa dansade, sjöng, spelade.
Det är roligt att musicera men allt det vore ingenting om det inte var för det fina gäng jag får göra det med.
En av de mysiga små gränderna där man kunde trängas med de tusentals andra turisterna.
Vyn från hotellrummet. Som förresten inte hade AC. Och temperaturen var som mest 38 grader.
Gänget.
Vår guide som gjorde allt vi bad om, Marketa.
Noora.
Systrarna Sandvik.
En restaurang i lunchtid. Skönt med lugn och ro på innergård.
Vi hoppade på en spårvagn.
Malin och Eddie.
En skön kvällskryssning. Kanske den mest behagliga kvällen av dem alla.
Bara fint överallt. Sa jag det?
Anders.
När man reser i grupper om 17 personer får man räkna med att höra frasen "Jag behöver på WC" ganska ofta.

Inte så smart

3.8.2013 13:19
Förra gången jag köpte en ny telefon var kring 2005 någon gång. De senaste fyra åren har jag använt en första generationes smarttelefon. Efter att ha använt min nya uppdaterade telefon kan jag konstatera att den förra inte var särskilt smart.
Jag känner mig som min mormor som började koka gröt i mikron kring 2006.
En kväll i Pernå, förevigad med teknikens underverk.

En väggren på landet

7.8.2013 9:33
Är det inte underbart hur de bästa stunderna i livet ofta är de helt oplanerade? Som häromdagen när vi åkte ut till stugan och stannade vid jordgubbsförsäljningen intill den kurviga landsvägen. Det går inte att sätta fingret på vad det är som gör de stunderna så speciella.
Jag har länge sett på lyckan som små glimtar av fullkomlighet, stunder då bara ren glädje över livet finns i ens sinne. De stunderna vara inte så länge och kommer inte alltid ofta, men man lever på dem länge.
Linus
Det kan hända att små barn är som allra charmigast där kring 1,5 år.
Linus
Linus
Linus
Linus
Linus

Att förstå en introvert

8.8.2013 22:15
Det kan hända att det här bara är en ursäkt för dåligt beteende.  Men hög igenkänningsfaktor är det i vilket fall som helst.

Början av augusti

9.8.2013 18:18
Det är något med de första veckorna i augusti. Msn liksom släpper taget, vet att allt ändå är för sent, slappnar av och  bara njuter.

En riktig vän

10.8.2013 20:58
Om det är någon människa här i världen som ettåringen tycker om så är det farbror Victor.
Videon tagen av Linus, med D800an, 70-200 f2.8

Sommarlovet slut

12.8.2013 21:49
Slut på sommarlovet. Det var skoj så länge det varade.

Bytesbänk

14.8.2013 21:32
Jag byter gärna tavlor på väggarna lika ofta som underkläder på mig själv. På den höga byrån i vårt vardagsrum får de väggbonader som för tillfället inte har någon bättre plats vila. Där på bytesbänken har de det bra tills jsg hittat den ultimata platsen för dem.
Linus

En dag i Helsingfors

18.8.2013 16:36
En dag som denna tog vi barnen under armen och styrde kosan mot centrum och det stora utbudet av provisorisks restauranger där.

Hjälp

20.8.2013 14:53
Jag tänkte skriva något men det är ett sånt förskräckligt oväsen utanför. Det låter ungefär som om nån borrade ner vartenda tegel i huset jag bor i.
Ja just det ja. Det är ju just precis det någon gör.

Transportsträcka till september

20.8.2013 14:59
De sista veckorna innan min återgång till heltid på jobbet fyller jag med mängder av slösurfande och tupplurande. Ibland funderar jag på att läsa en bok eller tänka en stor tanke men kommer vanligtvis inte så långt.
Det händer sig också att jag funderar på vad jag ska ha på mig. Då kan det hända att jag ser ut så här.
Mormorströja, flera år gammal läderväska.
Läderstövlar från gratishörnan i Mattby återvinningscentral.

Komplettering

21.8.2013 9:10
För att ingen ska tro att jag är en latkorv (det är jag ju bara hälften av tiden) måste jag komplettera mitt förra inlägg med att säga att jag frenetiskt försöker få ordning i tillvaron genom att tömma skåp, reda upp i sedan länge glömda högar av saker, skura små skrymslen, styra upp höstvardagen och inreda hemmet. Folk har nämligen låtit förstå att livet tar slut när man börjar jobba 100 procent och det enda jag kommer att hinna med i framtiden är att jobba och sova och däremellan föra och hämta barn på dagiset. Om det verkligen är sant så vill jag åtminstone ha snyggt i skåpen såhär på dödsbädden.

Tio år

23.8.2013 9:08
Jag nämnde i våras att jag snart bott tio år i södra Finland. Och nu har jag sprängt sträcket.
I pappas vinröda volvo, fylld med prylar från flickrummet och ihopskramlad servis, åkte vi ner till Helsingfors. Utanför tvåan på Borgågatan i Berghäll pågick konstens natt i huvudstaden. Nästa dag åkte mamsen och papsen hem och ett nytt liv började.
I går gick jag genom den ljumma Helsingforskvällen samma konstens natt. Träffade vänner som jag inte hade en aning om att existerade för tio år sedan. Och några fina som fanns med mig redan som Nykarlebyflicka.
Inte blev jag särskilt sentimental och inte har jag någon lust att skriva något hurtigt om det bästa av två världar.
Men det var en fin stund, ändå.

Riktigt bra

24.8.2013 22:30
Linus skulle vilja ha ett barn till.  Förutom att jag inte har någon lust att vara gravid, inte vill föda barn, ogärna ammar ytterligarr ett spädbarn, inte skulle orka sömnskola fler oroligt sovande själar och inte är så förtjust i rådd och smuts och mycket stoj så skulle jag nog riktigt bra kunna tänka mig ännu en!

Instagram moments

24.8.2013 22:45

Fler nyanser

26.8.2013 22:05
Här kan du läsa ett intressant inlägg om bland annat vetenskaplighet, rationalitet, positivism, reduktionism och dialog. Och Janne Strang.

Två saknade

27.8.2013 7:20
För en tid talade jag med en vän om vilka vänner från vilka tidsperioder man upprätthåller kontakten med. Hennes upplevelse var att hon knappt har kontakt med några vänner från skoltiden och att de flesta hon umgås med i dag är vänner hon fått i senare skede.
Jag träffar inte mina äldsta vänner så ofta, men värderar dem högt. Bara tanken på att de finns (och ofta är det just tanken jag får leva på, för vi ses ju nästan aldrig) ger mig ro i sinnet.
Linus
Södra Finland skulle vara en lite bättre plats om de här två fanns till hands lite oftare.

Mysterium

27.8.2013 21:58
Bland alla märkliga saker är en av de märkligaste att de här är mina.
Att det är mina val som hela tiden formar deras liv är också det svårt att riktigt ta till sig. Det är det enda möjliga, förstås, men ibland slår det en med en sådan kraft att man inte vet vad man ska göra.
Och mycket visste jag innan jag blev mamma, men aldrig kunde jag ana att de känslor mina barn har kan tiodubblas i mitt bröst.
Linus

Gammal är äldst

31.8.2013 13:33
Mycket tjat om gamla vänner nu. Men sini när gammal nu bara ibland är äldst. Och Mixo och jag var vänner redan innan vi var födda. Hur det kommer sig att vi ännu finns i varandras liv vet jag faktiskt inte. Kanske det är nåd? Och en rama-an kvinno.
Linus
30-årssfirande gånger 3 (bara två syns på bilden).
Linus
Festen hölls utomhus. Min villaavslutningslängtan lindrades något.

Återanvänt

31.8.2013 13:41
Med min mammas Lee-jeans från 60-talet på mig och Linus mammas gitarr från 70-talet under armen gick jag på fest. I min 80-talshydda och med mina 2000-talsbarn släntrande efter mig.
Linus


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy