Det som i någon mån händer oss alla hela tiden

4.12.2013 7:52
För några veckor sedan intervjuade jag Niklas Rådström som är professor i berättande vid Stockholms Dramatiska Högskola. Han har skrivit en skönlitterär tolkning av Bibeln, som han kallar för Boken. Det här säger han om begreppet myt (som ju som ord är lite knepigt eftersom det har flera definitioner):
– Den rena fiktionen berättar om det som inte hänt, men kunde ha hänt. Historieskrivningen berättar om det som har hänt. Myten berättar om det som kan ha hänt eller inte har hänt, men som i någon mån händer oss alla hela tiden, säger Rådström.
Läs juttun vettja, i veckans KP!

På löpbandet i jeans (det var faktiskt stretch)

2.12.2013 22:40
Jag hade ett jobbuppdrag i centrum i kväll och ville passa på att testa ett annat gym än det jag vanligtvis går till. Det gör jag inte igen. För det räcker inte att komma ihåg att ta med gymkortet och handduken då man packar i något annat än den vanliga gymväskan. Nej, man ska också ha med alla träningsplagg, helst låset till skåpet, gärna rena underkläder och varför inte till och med rena strumpor.
Så hände det sig alltså att jag sprang på löpbandet i stretchjeans. Det kändes fel på många plan. Och tror ni inte att jag såg en person jag kände.

Dessa två

3.12.2013 15:49
Sedan de allra första timmarna som mamma till två barn har jag egentligen tyckt att det är en omöjlighet att kunna ge två barn det de behöver och det jag skulle vilja ge dem. Som våra barn dessutom bråkar så måste jag säga att jag ganska ofta ännu också betvivlar att det går att leva ett värdigt liv med två barn som är små.
Men så tycker de ju ändå om varandra också. Hur mycket de än fajtas. Och när jag märker det blir mitt modershjärta varmt, trots allt.
(Och det är ju Linus som tagit bilderna, såklart!)

Vi saknar honom

6.12.2013 19:58
Lillgrabben har åkt till Teneriffa. Jag kom hem på onsdag kväll och fick veta att att han åker iväg tidigt på fredag morgon.
Så här är vi nu hemma. Och ingen ropar efter mjölk från barnrummet. Ingen badar ankorna varje morgon. Det ligger inte decilitervis med mat på golvet under bordet.
Vi saknar honom.

Av misstag

9.12.2013 12:11
Jag har "av misstag" sålt den gamla körsbärsfärgade Malm-byrån i barnens rum på huuto.net. Det verkade som en bra idé. Den var ju ganska ful och lite söndrig.
Men nu slår mig allvaret: vad ska hända med alla sakerna? Jag menar, den sväljer ju minst några kubikmeter små klädesplagg och prylar. Finns det något som är bättre i förvaringsväg än en Malm-byrå?
Om inte får jag väl bara köpa oss en ny, finare, vitare.  Det är farligt med huuto.net. Och det är inte första gången jag sålt något där "av misstag".

Vy från färdmedel

11.12.2013 22:24
Decemberdimma. Finare än sol från blå himmel. Faktiskt. Ibland.

Mysklimax

13.12.2013 9:04
Årets mysklimax är uppnått. Vi flickor har suttit i soffan under filtar framför SVT:s luciamorgon, med pepparkakor och mandariner, ritblock och instagram. Där vid "Det strålar en stjärna" blev jag lite rörd. Tre verser av "Staffan var en stalledräng" i rätta versionen fick vi också, alla tiders bästa julsång.
Inte på någon punkt blir julen bättre än så. Nu är det bara neråt. Säger jag helt utan cynism. Jag är glad och tacksam att julen blev så bra i år.

Konst

17.12.2013 15:33
Är det inte härligt med nästan tvååringar som har för vana att lämna stor konst efter sig var de än går?
Han är så galet gullig och underbar. Och glad och social och fin. Den lilla som snart blir två.


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy