Tio fingrar

7.8.2014 15:49

Ofta tänker jag att den enskilda färdighet jag tillägnade mig i högstadiet som jag haft absolut mest praktisk nytta av är tiofingerstekniken.

Jag minns hur vi satt i det lilla klassrummet med femton skrivmaskiner, med tangenterna täckta av en huva. Det var på riktigt, det var allvar, det knattrade och smattrade. Jag satt alltid brevid Carin, hon till höger om mig.

Det var en fin tid, på något sätt.

Sahara
10.8.2014 14:49
Jag brukar också tänka på hur otroligt användbart det är att ha lärt sig tiofingerstekniken! Det var kanske en av de tråkigaste kurser, men definitivt en av de nyttigaste!
Maria K
19.8.2014 23:30
Ja och amen. Jag hatade det medan det pågick, förbannade att jag skulle vara så ambitiös jämt (VARFÖR VALDE JAG INTE HUSA?)... Och nu: så glad över att jag gjorde den investeringen. (Ihopkopplingen m ADB (sic!) känns dock lite bortkastad.)
tiofingersteknikläraren
25.8.2014 22:13
Ofrivilligt blev jag ålagd lärarrollen vad gällde tiofingerstekniken. Ingen annan ville. Men ack vad jag njöt i smyg. Ljudet i den lilla luftlösa salen då ni jobbade. Böckerna som föll ihop efter års användning (precis som fönstret). Allt var så enkelt. Rätt eller fel. På tid. Räkna ut medelhastighet. Inga tolkningsbekymmer.
Har saxat ut din text. Upp på anslagstavlan för att påminna både mig och eleverna om att det tråkiga ibland är nödvändigt för oss och skönt. Tänk att bara göra...slippa tänka...bara hamra på. Och ibland ser man nyttan med slitet långt senare. Stackars de som skriver med två fingrar! Och tack för att du påminde mig.
Christa - 26.8.2014 12:35
Tack för din kommentar, gör mig så glad!


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy