Efter nio

9.4.2019 13:09

Här, ett år och åtta månader efter hjärnblödningen, hör och ser ni mig prata! Jag hade fått dom flesta frågorna på förhand, men jag är nöjd med hur det gick!

Tryck på länken: http://areena.yle.fi/1-50114619

4 sepember 2017

9.4.2019 12:36

"I morse vaknade jag upp på vår ö i skärgården. Den morgonen var ljuvlig, som bara mornar på öar i skärgården kan vara i början av september. Nu, åtta timmar senare, ligger jag under lysrör i operationssalen och ingen kan säga om jag ska leva eller dö."

Linus.fi

En paus på ett och ett halvt år

27.3.2019 12:35

Det hände en grej, men nu är jag back on track again.

Alla hjärnskador är annorlunda, min gjorde att jag inte kunde prata på halvår och halva min kropp förlamades.

Frågor på det?

#sielulepää

11.8.2017 22:46

Jag bodde i Nykarleby från att jag var fyra till att jag var nitton. Jag kommer hit några gånger i året. Allt är sig likt och inget.

PS. Jag hoppas att ni inte tror att jag är allvarlig med rubriken.

Ni låtsas att livet låter sig kontrolleras

11.8.2017 4:22

Min senaste kolumn i KP handlar till synes om hur det kan vara att måla ett litet litet hus.

Vi ses i slutet av augusti

2.8.2017 15:24

Vi är färdiga med stuglivet för en tid framöver. Jag har jobbat sedan en och en halv vecka tillbaka, resten av familjen fortsätter semestern på annan ort längre norrut.

Sommarens projekt var att måla den till storleken sätt mycket anspråkslösa stugan. Såklart tog det ändå mycket längre tid än vi hade tänkt oss, men då var vi inte heller särskilt effektiva.

Trots att vi har väldigt få grannar inom en ganska stor radie råkar våra närmaste grannar ha en dotter i lämplig ålder. Tacka vet jag utomstående sällskap för våra barn, det hade inte varit mycket kvar av våra nerver annars.

Landat igen

19.7.2017 23:00

Efter en avstickare i stan, en underbar helg med fruhippa i Vasa och Pori Jazz i Björneborg (den helgen förtjänar ett eget blogginlägg) och ett pitstop vid tvättberget hemma är vi tillbaka ute på holmen.

Syskongrälen tar aldrig slut.

Parallellt konstaterar jag igen att jag numera kan sälla mig till skaran som tycker att det är genuint avkopplande att laga mat och diska i rätt primitiva förhållanden (okej vi har el och rinnande kallt vatten). Kanske spelar jag en bra låt mellan varven, kanske lyssnar jag på radio en liten stund. Så går dagarna ute på holmen.

Foto: Christa
Foto: Christa
Foto: Christa

Sommarböckerna

14.7.2017 13:21

Det jag läst för nöjes skull hittills i sommar:

Naondel av Maria Turtschaninoff (Tänk att denna fantastiska bok legat orörd på mitt bord i arbetsrummet i ett år. Skäms på mig.)

Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie (Tack Liisa för tipset! Mycket trevlig läsning men vet inte om jag tyckte om slutet.)

Maskarna på Carmine Street av Håkan Nesser (Ganska trevlig psykologisk triller men tyckte mycket mer om Kära Agnes, den första bok jag läste av Nesser.)

Så har jag bland annat också läst alla fyra delarna i Mitt livsfarliga liv av Ann Caroline Håkans och Mia Nilsson åt barnen. De gillade mycket.

Foto: Christa
Böckerna på bilden har bara delvis med böckerna jag läst att göra.
Foto: Christa
Gamla veckotidningar är såklart också bra sommarlovsläsning.
Foto: Christa
Jag har gjort ett "eget rum" åt mig på stugan. Det är ett enkel säng och en byrå, en spegel och en hylla, avskärmad med en liten tyllgardin.

Kusinhjälp

13.7.2017 12:24

De där dagarna av sommarlovet när det räcker att barnen tittar på varandra för att ett fullskaligt krig ska bryta ut är kusinbesök den bästa medicinen (och vapenvilan).

Foto: Christa

Rödmylla och regn

13.7.2017 10:10

För ungefär tretton år sedan, när vi målade vår pyttelilla stuga på holmen för första gången ville jag att den skulle vara mörkröd, så där som de riktigt gamla trähusen på holmarna omkring är. Olika omständigheter gjorde att vi målade stugan grå. Trodde vi. För efter bara en halv målad sida eller så var det uppenbart att färgen var ljusblå.

Nu efter tretton år tyckte vi att vi med gott samvete kunde måla stugan igen (målfärgen hade ju faktiskt slitits och börjat mörkna på några ställen). Efter en blixtvisit på K-järn kom vi ut till holmen med många liter rödmyllefärgad målfärg.

Vi har ännu karmar och knutar kvar (lite svårt att motivera sig där) men jag är helnöjd!

Foto: Christa
Foto: Christa
Foto: Christa


FöregåendeNästa

Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow
Teknik: Magnic Oy