Do it like Stig-Helmer

4.1.2013 14:33
Ni kommer ihåg hur Stig-Helmer i Sällskapsresan ska bli av med sin flygrädsla och av sin terapeut blir uppmanad att upprepa "Jag kan flyga, jag är inte rädd" för sig själv.
Som terapimetod verkar det här ju så enfaldigt att man bara kan skratta åt den, men jag har lärt mig att ett sätt att handskas med negativa tankar och rädslor kan vara att helt resolut ersätta dem med andra. Det går alltså till så att man, oberoende av vad hur det känns eller vad man egentligen tycker och tror, identifierar den negativa tanken, avfärdar den och i stället tyst för sig själv talar ut en positiv tanke i stället.
Det låter så löjligt naivt, men efter hundra gånger kan det ha en inverkan. Särskilt om du verkligen identifierar de negativa tankar som annars bara känns som en flytande del av ett möjligen större illamående och då de tankarna har nästlat sig in i din självbild.
Värt att testa!


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow

Arkiv

Teknik: Magnic Oy