Varför vi åkte

26.1.2013 16:29
Det är många som verkar förundra sig lite grann över att vi väljer att åka på en längre resa med två så små barn. Och en hel del tycker att vi är "duktiga", vad nu det kan tänkas betyda i sammanhanget (ibland har jag känslan av att det människor menar är dumdristiga).
Men eftersom ett långt avbrott i vardagen och vintern var något vi länge funderat på, och eftersom vi inte hade förstånd att göra det medan vi ännu inte hade några barn, och även inser att vi inte kommer att göra det utan barn de närmaste 17 åren, så var det bara att åka.
Det är klart att det är jobbigt att så stor del av tiden går åt till att hålla reda på barnen, men man kan inte jämföra situationen med hur den hade varit utan barn. Man måste jämföra den med hur den är i Finland med barn och ärligt talat är just den situationen så pass monoton att Asien vinner alla gånger.
Lätt är det kanske inte, bekvämt alldeles säkert inte, kanske lite duktigt, antagligen lite dumdristigt men mest av allt riktigt roligt.
Inkki
27.1.2013 9:17
Njut! tanka energi och omväxling. Ni får minnen för livet! Här viner vinden med snöyra, mulet blä-blää-väder..
Jenny
1.2.2013 18:09
Kanske de tycker ni är duktiga åtminstone på så vis att ni satt er i en sådan situation att ni har det ekonomiskt så väl ställt att ni har möjlighet att åka på en flera veckor lång semester. Det är inte en självklarhet i en småbarnsfamilj, som bl.a. ganska ofta har väldigt bostadslån att leva med.
Christa - 2.2.2013 1:41
Vi har inte så enormt bostadslån, just för att vi ska kunna göra såna här saker!
Hanna
20.2.2013 9:56
Jag tycker ni är inspirerande! Jag och min man älskar att resa och har hunnit med en del resor. Om en vecka kommer vårt första barn till världen och jag har tänkt mycket på hur det skall bli med resandet sedan. Allt går! Öppet sinne och kompromissvilja så går det garnaterat hur bra som helst :) Hoppas ni har det riktigt skönt nu de sista veckorna!
Christa - 20.2.2013 10:47
Jo, det blir inte samma sak med barn, men roligt på ett annat sätt! Och så är det ju tråkigt att vänta tills barnen blir stora - då är det ju också dyrare!


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow

Arkiv

Teknik: Magnic Oy