En måltid

2.2.2013 1:45
Vi äter det mest här i Malaysia. Mest köper vi billig mat från lokala restauranger och har testat kyckling, nötkött, lever, olika bakverk, lokalt bröd. På matstället närmast oss kostar en liten portion ungefär två ringit, vilket är ungefär 50 cent. Vi bor på ett rätt öde ställe långt från de större turiststränderna, där samma portion kostar minst det tredubbla.
En dag köpte vi nyslaktat nötkött och kyckling på den lokala marknaden. Vi fick med både fötter och inälvor för 2 euro kilot (en hel del fina bitar också) och speciellt kycklingköttet var underbart gott och saftigt. Så färskt kött får man ju nästan aldrig i Finland.
Visste ni förresten att en stor del av maten (och stor del av annan asiatisk mat) här innehåller stora mängder natriumglutamat? Det säljs som en krydda som vilken annan i små påsar och används friskt av en del restauranger.
Christa
En delad måltid.
Christa
Fried rice.
Linus
Godaste morgonmålsbrödet.
Linus
Morgonmarknaden där man kan köpa bland annat kött och grönsaker.
Anna vW
2.2.2013 14:16
Hej Christa! Jag hittade din blogg via Mona. Visste du att vi bor i KL? Ska ni komma här via på hemvägen? I så fall vore det roligt att ses. Jag finns på anna.vonweissenberg(snabel-a)gmail.com. Fina bilder i bloggen, ni ser ut att ha det skönt!
Christa - 2.2.2013 14:27
Nu kommer jag ihåg att ni skulle bo i Malaysia för ett tag! Vi har ännu inte bestämt något om hemvägen men inte omöjligt att vi ännu kommer till KL. Jag mailar dig!


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow

Arkiv

Teknik: Magnic Oy