Vad som hände när vi kom till Hat Yai

21.2.2013 8:40
När vi bland övriga turister berättat att vi ska åka till Hat Yai har de flesta sett överraskade ut medan några rynkat på näsan. - Vad ska ni göra där? har de undrat.
Men faktum är att nästan alla thailändska stränder är väldigt turistinriktade och även om det inte är något fel på det är det också roligt att se glimtar av det riktiga Thailand.
Vi är hittills mycket förtjusta i Hat Yai. Här ser vi på riktigt något av den thailändska vänligheten som är så berömd. På många av de ställen vi vistats hittills märker man att många thailändare är urtrötta på turisterna, trots att de nog kämpar på med sina leenden.
I Hat-Yai, som är känd som en rätt orolig stad med många turister från främst Malaysia och Singapore, har vi hittills bara mött vänliga människor och njuter också av den mysiga atmosfären. I butikerna och marknadsstånden finns annat än trikåklänningar och solglasögo. Här finns bokhandlar, bagerier, musikbutiker och lokala caféer.
När strosade omkring i går fick vi gåvor av flera glada butiksägare, bland annat bakelser och färsk frukt.
Nöjda och belåtna gick vi hem och sov en skön nio timmars natt, glada över att fått känna lite stadspuls igen.
Vi testade prinsesstolarna i lobbyn.
Vi svalkade oss i poolen (det var ju den där minibussen som tog oss hit).
Barnen blev på nytt sevärdheter.
Vi strosade omkring.
Vi åt grisspett från gatukök.
Vi stannade när vi så skulle.
Vi tittade på utsikten.
Vi åt på en "riktig" restaurang.
Vi åkte tuk-tuk till hotellet.


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow

Arkiv

Teknik: Magnic Oy