Resa med barn

9.3.2013 11:01
En av mina läsare bad mig skriva ett inlägg om vad man ska tänka på när man reser med barn. Här kommer några spridda tankar!
- ta inte med för mycket saker. Ta alltså PÅ RIKTIGT inte med för mycket saker. Några basplagg är det som barnen behöver och använder. Ett litet reseapotek kan vara bra.
- på ditresan hade vi med grötförpackningar, barnmatsburkar, russinpaket, fruktpuréer, majskrokar, mjölkförpackningar åt ungarna för flygresan. På hemresan hade vi med några äpplen och lite mjölk åt minstingen. Exemplet illustrerar att man verkligen klarar sig med mindre.
- vår pyttelilla vattenkokare hade vi stor glädje av, bland annat för att göra "snabbmat" och för att kunna skölja mjölkflaskor med kokande vatten då och då.
- som akutproviant använde vi potatismospulver (som vi hittade i en butik på Koh Lanta och som Juni tydligen älskar) och snabbgröt. Bananer brukar fungera. Små brödbitar är också bra. Det är ju faktiskt inte så farligt om barnen äter lite som det råkar sig, det handlar ju ändå om en rätt kort tid.
- en barsjal/Manduca är ett fint hjälpmedel i många situationer. I många länder är det dessutom väldigt osmidigt att ta sig fram med barnvagn.
- sorgligt nog är det ju så att bara för att man kommer till ett tropiskt land sköter barnen inte sig själva. När man reser tillsammans är man ju faktiskt mer tillsammans än någonsin annars, vilket är både otroligt fint och ofta utmanande.
- vi behövde aldrig bo i dyrare familjerum, eftersom 3-åringen sov med oss och 1-åringen i resesäng. Det är jobbigt att släpa omkring på resesängen men för oss var det verkligen värt det. Den var också mycket praktisk för dagssömnerna, då man kan lämna barnet ensamt i sängen medan man själv inte är i omedelbar närhet.
- om man tycker att det är outhärdligt att se ens barn peta på smutsiga saker, bli kelade med av främlingar eller nästan aldrig kunna ha total kontroll över vad barnen företar sig är det kanske bäst att inte resa med två väldigt små barn.
- myggnät/myggmedel är bra att använda. Det blir många bett annars/ändå.


Jag är Christa. Drabbades av en massiv hjärnblödning med afasi i september 2017. Här får du ta del av mitt liv. Bor i södra Finland. Du når mig på christamickelsson(at) gmail.com.

 
Follow

Arkiv

Teknik: Magnic Oy